Hundsmuggling

Hur dum får man bli och ändå gå lös och behålla sin rösträtt! Nu köper korkade människor insmugglade dvärghundar pga att efterfrågan på sådana små kryp ökat eftersom Paris Hilton släpar omkring på ett stackars djur som vore det en handväska eller smycke. Fy för den lede! Hundar kan aldrig må väl av smuggeltransporten. Till detta kommer att risken för farliga, dödliga sjukdomar ska föras in i Sverige ökar enormt. Kalla fakta TV4 gör reportage om detta. Del två sänds visst ikväll.
Hundarna är inte direkt gratis så det är folk med mycket gott om råd som på detta vis skapar en marknad som utsätter djuren för lidande och hela landet för smittorisker. Vilka ärkeegoister!
Redan innan detta blev känt kände jag stor tveksamhet inför trenden med dvärghundar som accessoarer. Djur är inte tillbehör till modemedvetna tjejer, de är levande varelser med egna behov. Alltså hur dum får man bli?
1 isecore:

skriven

Djursmuggling överhuvudtaget är motbjudande, men hund/katt-smuglingen är desto värre på nåt sätt. Jag har inget annat än förakt för människor som behandlar djur som ett paket smör eller en vas eller en stol. Djur är inte slit-och-släng, skaffar man ett djur så bör man vara medveten om att det är en levande varelse. Se bara på alla som skaffar sommarkatt, såna människor vill jag lyncha!

2 karin persson:

skriven

Ja, man kan verkligen undrar hur människan är skapt,som kan behandla djur illa. Jag har gjort en sida, den är under uppbyggnad där man kan lägga in länkar om just denna hund handel. välkommen dit.

Kommentera här: