Skrivarcirkeln: En ulv i fårakläder


En ulv i fårakläder - ämne från flasknosen

"Tagen eder till vara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes äro glupande ulvar."
Matt 7:15, 1917 års bibel

Ett valår som detta och med alla politiska efterdyningar av tsunamikatastrofen, Muhammedteckningar, tankesmedjor i arbete, mailskandaler råder det inte någon brist på offentliga exempel på fåraklädda ulvar i betydelsen falska profeter. Men när jag läser andra delen av bibelordet och för min inre syn ser den glupande ulven smyga sig på de intet ont anande fåren i hagen blir associationen en helt annan. Mycket, mycket värre än någon falsk profet i den politiska eller religiösa världen.

Vilken glupande ulv kan vara en värre best än den förälder som förgriper sig sexuellt på sitt barn? Att så missbruka och krossa tillit och förtroende? Den största gruppen förövare är biologiska pappor eller annan fadersfigur och de flesta offren är flickor, enligt Riksorganisationen stödcentrum mot incest.

Jag vet att många förövare har egna upplevelser av övergrepp i bagaget. Men jag är helt rabiat i den här frågan och accepterar inte att en person som vuxit upp, byggt upp en fungerande tillvaro, har familj inte ska kunna kontrollera sina egna impulser. Förövaren gör ett val.

Om man dessutom upplevt dessa ohyggligheter som barn borde man kunna koppla att det barn man själv har ansvar för, kommer att känna samma sak. Hur kan man då vilja utsätta dem för det?

Själv har jag inte råkat ut för något annat än en äldre manlig släktings blickar när jag vid en släktmiddag, 13 år gammal, hade min första bh på mig. Hans ögon var limmade vid min överkropp under hela middagen och det kändes som om min lilla ungflicksbyst fyllde upp hela rummet. Ännu idag , 40 år senare, kan jag känna hur ÄCKLIGT det var, hur FEL jag kände mig och då var det ändå bara frågan om en gubbe som glodde.

Pedofiler oavsett relation till barnet driver fram rent gammaltestamentliga önskningar om vedergällning inom mig. Öga för öga… Dödsstraff är jag helt emot men ska absolut medge att om mitt eget barn skulle ha blivit utsatt på något vis – då vet jag inte vad jag hade varit kapabel till i spåren av det raseri som uppfyller mig vid blotta tanken.

Lås in dem, för evig tid! De kan gott få ha drägliga förhållanden inne i sitt fängelse, det pläderar humanisten inom mig för, men de har förverkat sin rätt att vistas bland andra människor.

Nytt ämne till Annaa Mattsson: Kungen och jag

1 Annela:

skriven

Bra skrivet och ett mycket viktigt inlägg.

2 Annaa M:

skriven

Oh, shit, det där var inte enkelt men jag återkommer med gott mod! Kungen...det finns bara en, ni får väl se!

3 flasknosen:

skriven

Ett bra inlägg, lilla tanten! Jag har inte så mycket att säga eftersom det knyter sig av ilska i magen på mig. Orden äts upp av min flammande vrede!

Apropå ämnets passning så måste det blivit något missförstånd mellan mig och Liza. Jag var nog otydlig med att den som fått ett ämne, och inte kan skriva om det inom 72 timmar, är den som ska skicka det vidare till nästa. Jag trodde hon gjorde det, och hon kanske trodde jag gjorde det. Det blev nåt knas där. Nåja, sånt händer ibland. :)

4 Josephine:

skriven

Kastrera dem. Jag instämmer så totalt med dig. Det är helt enkelt FruktansvärT. Överhuvudtaget tycker jag att människor som inte kan kontrollera sina sexuella eller agressiva impulser borde låsas in någonstans och totalt hjärntvättas tills de är fungerande sociala varelser igen. Jag skulle AldriG kunna känna förtroende t.ex. för en karl som har slagit sin sambo eller flickvän, för mig är en sådan person OPålitliG! Känner man ett sådant raseri så tar man på sig skor och jacka och går UT, går BORT, tills känslorna lugnat ner sig.
Basta.

5 En liten tant:

skriven

Och idag fick vi via lokalmedia veta att en pedofil anhållits i vår stad. Han misstänks för att i sitt hem ha förgripit sig på två pojkar under ett års tid. Dessutom jobbar han på dagis. Man vill kräkas.

6 Manon:

skriven

Jag håller helt med dig. Hur man växt upp är ingen ursäkt. De borde minnas.

Jag höll på att missa det här! Kanske för att dte aldrig kom nåt från Liza:)?

7 Josephine:

skriven

Förbannade sjuka d-r! *gnisslar tänder* Sådana förstör ju för alla de normala karlarna som vill jobba med barn! och barn behöver både mor och faders-gestalter!!

Kommentera här: