Ett alternativ till andlighet

I Arbetarbladet kan man läsa om prästen som fyller 75 år och firar dagen på bilskroten. Han är bilentusiast och renoverar gamla bilar.
Han säger:
- Jag fördriver tiden med att meka. Andlighet är väl bra på sitt sätt, men det går inte riktigt att ta på. Därför är mekandet med bilarna så bra, det är handfast.


1 Anne-Maj:

skriven

Klokt sagt!

2 isecore:

skriven

Mycket bra sagt!

3 RS:

skriven

Jag har en klasskamrat från gymnasiet som blev präst. Men sedan en dag fick nog, skilde sig och blev bilmekaniker. Faktiskt sant.

4 Joshua_Tree:

skriven

Jag kom spontant att tänka på en historia som prästen berättade när min farfar begravdes. Farfar var ingen flitig kyrkobesökare utan gick hellre ut i skogen på söndagarna. När prästen, som för övrigt jagade i samma jaktlag, tog upp detta hade farfar svarat:

"Jag vet att jag inte är i kyrkan så ofta, men nog måste det väl vara bättre att jag sitter i skogen och tänker på Gud än att jag sitter i kyrkan och tänker på skogen?"

Prästen kunde inte annat än hålla med.

5 petra:

skriven

ha ha - det var ju för kul! Både din präst, lilla tant, och den där komentaren från scriptorum - en för mig ny blogg som jag genast ska kolla in - roligt!!
Jag har märkt att du är en riktig kopplerska i bloggsammanhang - he he - skämt åsido, det är många som hittar nya trevliga bloggar genom dig. Ofta ser jag i olika bloggar i kommentarerna att de hittat dit genom dig.

6 flasknosen:

skriven

Andlighet tror inte jag är något man kan "syssla" med bestämda dagar och tider, inte heller nödvändigtvis i stillhet. Jag tror att om man vill uppleva andlighet, finns den där i nuet. Den finns nog oavsett om man tittar på en bedövande solnedgång, går i kyrkan eller som i ovan nämnda, mekar med bilar.

7 En liten tant:

skriven

Anne-Maj: Ja och befriande på något vis.

Isecore: En präst med den hållningen är väl vad kyrkan borde premiera.

RS: Nämen - det var ett roligt sammanträffande!

Joshua: Tack för den berättelsen. Din farfar påminner om min far i sättet att tänka.

Petra: Det är kul att vi hittar nya intressanta bloggar genom att kolla upp varandras bloggrullar.

Flasknosen: Du uttrycker precis det jag tänker om "utövandet av andlighet". Knepigt att det bara skulle sammanfalla med högmässans tid på söndagar.

8 Visionary soul:

skriven

Otroligt charmigt! :-) "Andlighet är väl bra på sitt sätt"... verkligen en jordnära typ! :-)

9 En liten tant:

skriven

Visionary soul: Så bör präster vara,tycker jag.

Kommentera här: