Tack för att du inte flyger

Svenska Naturskyddsföreningen skriver om flyget och miljön. Rubriken är "Tack för att du inte flyger".

Flyget är en av de snabbast växande källorna till utsläpp som kan orsaka klimatförändringar.

Idag svarar nöjesresor för 60 procent av flygtrafiken.

Nå't att förhålla sig till som enskild individ mot bakgrund av dagens brittiska undergångsrapport.
1 Anne-Maj:

skriven

Oj jag som ska flyga i morgon *skäms*

2 Lars Anders Johansson:

skriven

Jag är en varm förespråkare får återinförandet av luftskepp som färdmedel vid interkontinentala resor. De kräver betydligt mindre bränsle, de kan ta betydligt fler passagerare och, inte minst, de är så oerhört mycket coolare! De glider majestätiskt fram över himlen - varför måste allt gå så fort egentligen? Meed ett luftskepp är det resan som blir målet.

3 En liten tant:

skriven

Anne-Maj: Skäms inte. Jag menar inte att man måste cykla till Nepal! :-)

Lars Anders: Hu!Jag säger bara Hindenburg...Men jag gillar det där med långsamheten. Tåg - det är optimalt; på marken, släpper ut lite och ingenting av miljögift och i bästa fall finns det restaurangvagn.

4 Bloggblad:

skriven

Då bidrar jag med liiiite liiiiite naturskydd då, som inte flyger.

5 Inga M:

skriven

De här s.k. naturskyddsorganisationerna blir allt mer patetiska. Snart kommer det väl ett påbud att vi inte får fisa heller. Det lär ju också vara väldigt skadligt för miljön!

6 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Det var fint av dig!

Inga: Nåja, patetiska vet jag inte om jag kan hålla med om. Artikeln baserar sig på uppgifter från många olika håll. Att flyget står för en väsentlig del av det som kan förorsaka klimatförändringar är väl rätt många forskare och andra överens om såvitt jag förstår. Det var dock en intressant uppgift du kom med om fisandets inverkan på miljön. Begränsningar av intag av ärtor,bönor och kål kanske står för dörren! :-)

7 Björn:

skriven

Vi såg ju imorse på nyheterna vilka effekter klimatförändringen kan få bara för området kring Vänern. Men alla lyssnar helst på de allt färre som säger att rapporterna är överdrivna. På så sätt kan man ju blunda ett tag till.

8 turmalin:

skriven

Folk som tycker alla miljölarmrapporter är svammel vet inte vad de talar om.
Alla kan inte bara strunta i allting och tro att det löser sig ändå. Man måste vara redo att göra uppoffringar, personliga uppoffringar, det är min fasta åsikt!!

9 Annaa M:

skriven

Bra ju fler som tar upp den här frågan! Flygets påverkan på miljön är vetenskapligt belagt och verkligen inte patetiskt svammel från miljöorganisationer. Ett av de stora problemen att komma till rätta med klimatfrågan är ju att alltför många vägrat lyssna på fakta kring just flyg- och biltrafikens påverkan. GÖR något åt klimatfrågan, men blanda inte in mig, liksom...

10 En liten tant:

skriven

Björn, Turmalin och Annaa: Här ligger ju det svåra för oss alla att inse - att det faktiskt spelar roll vad jag som enskild person företar mig i mitt eget liv, vilka val jag gör och vilken livsstil jag menar mig ha rätt att utöva. Vi i I-länderna och framför allt i väst överkonsumerar världen på alla vis. Men det fina är ju att vi faktiskt kan förändra situationen genom att göra andra val.

11 Inga M:

skriven

Samtidigt vill jag nog ha en stjärna i himlen från någon miljöorganisation eftersom jag inte flyger alls och därmed lämnar mitt lilla bidrag till miljöförbättring och jag sorterar mina sopor ordentligt och jag komposterar allt jag kan och jag .....

12 En liten tant:

skriven

Inga: Absolut värt en eller flera stjärnor!

13 MammaLena:

skriven

Å jag får inga stjärnor !??
Om jag får välja, vilket jag sällan får, bara rakt av sådär. Då flyger jag helst. Min kropp klarar inte av åkandet annars.
MEN - samtidigt så är jag ju av miljöhänsyn MOT allt vad flyg heter... Är väldigt "grön" ..
Svårt ....
Fast - nu pratar vi ju hastiga resor till sjuka pappor 60 mil bort!
/L

14 Annica Tiger:

skriven

Svårt....för att ta sig till vissa platser måste man flyga.

Annica

15 En liten tant:

skriven

MammaLena: Javisst är det svårt och vi hamnar alla i lägen där vi kanske låter annan hänsyn ta överhanden över miljöaspekterna.

Annica Tiger: Ja frågan är svår. För att spetsa till det ordentligt kan man fundera över om vi kanske inte längre kan se det som en möjlighet, nästan rättighet att flyga jorden runt.

16 Eva:

skriven

Jag tror också att var och en måste börja ansvara för miljön, vi kan inte längre säga: "Det spelar ingen roll om bara jag gör si och så"..om alla säger så är miljökatastrofen ett faktum. Och visst har flyget en neg. påverkan på miljön, helt klart. Jag tror att vi mer och mer behöver ändra våra I-landsliv, för att klara av den här jorden vi lever på. Just nu börjar jag se julhysterin (redan), tänk bara på all reklam som redan dimper ner i brevlådan. Allt onödigt papper. Och sen överkonsumtionen av julklappar. Oj, nu låter jag riktigt gnällig men jag är djupt oroad över vår jords framtid. Det ser inte lovande ut.

Kommentera här: