Det var inte bara jag som tyckte...

image86    Lars Anders Johanssons skiva "Vingklippt" har fått sin första officiella recension. Det är branschorganet Musikindustrin som idag publicerat följande:

"Lars Anders Johansson är en ny intressant svensk låtskrivare och artist som nu är aktuell med sitt debutalbum. Titeln på detta album är Vingklippt [LAJ/ISMA] och syftar på den bilolycka han var med om för ett år sedan och gjorde honom förlamad i vänster axel. Hans poetiska ådra och varierade musikaliska bakgrund visas upp i albumets tretton mycket varierade spår som rör sig mellan folkmusik, visa, pop och mellan humor, samhällskritik, naturlyrik och sensualism.

Den nu 26-årige Johansson växte upp i Gävle men är sedan flera år baserad i Uppsala, och han har sysslat med en hel del olika musikaliska stilar. Från punkband till tonsättningar av Erik Axel Karlfeldt spänner hans båge, och en hel del däremellan. Hans debutalbum Vingklippt är alltså ett ytterst varierat och intagande album, både musik- och textmässigt blandar han och ger med stilkänsla och attraktiv charm. Här finns vals, visa, latinska rytmer, folkmusik, pop lite huller om buller med med klar stringens.

Det textmässigt är nog Johanssons största tillgång, en poet som också med ord kastar sig mellan olika ämnen och uttrycksformer utan besvär. Han skildrar livet runt Stureplan i Snövit, den forne bondens tillvaro och liv i Bondens år, ett romerskt slagfält i Arminius, sex och kåthet i Afrodite, sitt liv som punkare i Punkarevalsen och en mängd andra poetiska utflykter.

Med Vingklippt visar Lars Anders Johansson upp sig som en mycket intressant artist och låtskrivare som lånar lite här och där i olika genrer och ämnen. Resultatet är ett homogent och trots det spretiga mycket sammanhållet album med ett spännande uttryck.

Instrumenteringen med trummor, bas, gitarr, munspel och nyckelharpa samt gästande musiker på blås, stråkar och sång ger honom också stora möjligheter att skapa olika uttryck för sina i sig uttrycksfulla och ordrika låtar. Lars Anders Johansson är en spännande och innovativ artist med energi och aktiva antenner som letar uttrycks former och intryck på olika håll. Vingklippt är ett första exempel på hans lekfullhet och rika språk"
Tomas Fridholm, Musikindustrin, Fokus 07-09-10

Direktlänk till recensionen ligger här

Lyssna nu kan man göra på bandets myspacesida
Vem vet - kanske den dyker upp bland tipsen om nya skivor framöver?
Eller kanske t.o.m. blir recenserad i någon stor tidning?

Som sagt - releasespelning på Katalin i Uppsala torsdag 13/9!
1 fredrik:

skriven

kul namn på bloggen!

2 En liten tant:

skriven

Fredrik: Ja, dessutom en adekvat varudeklaration! :-)

3 Christina W:

skriven

Så himla kul! Tja...inte namnet på bloggen alltså utan sonens framgångar. Nu är ju inte namnet på bloggen så tokigt heller men framför allt är ju det du skriver fantastiskt bra och intressant och insiktsfullt och med knorrar som jag gillar.
Kanske bäst att jag inte skriver mer för det här börjar likna sirap.... ;-))

4 Bloggblad:

skriven

GRATTIS till så fina recensioner! Till er båda - för jag vet ju hur mycket det gläder även modern...

5 En liten tant:

skriven

Christina: Jisses! Dito, dito! :-)
Bloggblad: Tack, ja, man är ju självlysande!

6 Mia:

skriven

Ett stort grattis till dig som stolt mamma!
Mia

7 En liten tant:

skriven

Mia: Tack, jag är verkigen jätteglad efter detta svåra år vi haft.

8 Inga M:

skriven

Jag har ju följt Er båda en längre tid på bloggen och det här är sååååå roligt att få se. Det andas förhoppningar och framtidstro trots allt svårt som Ni båda fått gå igenom under det här året. Det är en vacker och begåvad son Du har, men det visste Du väl förut förstås. (Och så har han ju att brås på också.)

9 Anne-Maj:

skriven

Man blir så glad att få läsa och jag vill gratulera er båda och tänk att ni klarade genom detta svåra.

10 En liten tant:

skriven

Inga: Tack för de uppskattande orden. Ja, det där med att brås på vet jag inte. Men det är klart - min far hävdade alltid att allt bra hos barnbarnen härrörde från tredje led, dvs honom...

11 En liten tant:

skriven

Anne-Maj:
Tack! Vi har fått mycket stöd från både vänner i verkliga livet och i bloggvärlden vilket har varit betydelsefullt för att orka.

Kommentera här: