Lars Anders Johansson Vingklippt finns att köpa på CDON

Nu kan man köpa Lars Anders Johanssons debutalbum "Vingklippt" via CDON på nätet.

Här ligger länken till butiken.


För att undvika att köpa grisen i säcken kan man med fördel läsa senaste recensionerna här nedan. Fet stil i texten är min redigering. ;-) 


ARBETARBLADET 

Publicerad 2007-09-20
Plattan andas inspiration och spirituell spelglädje
  


 Lars Anders Johansson visar redan här på debuten att han hör till landets unga viselit. Tillsammans med ett gäng "folkmusiker" har han fått till en härlig platta som rakt igenom andas inspiration och spirituell spelglädje. Texterna är välformulerade och stundtals mycket fyndiga - men uppvisar även poetiska dimensioner. Han påminner ibland om en ung "hungrig" Ola Magnell.

   Som före detta punkare är hans skrönor och formuleringar stundtals drastiska även om han musikaliskt ligger närmare Bellman än Asta Kask. Hans drift med de svartklädda djupingarna i "Pretentiös" är träffande och dråpliga, "Svärmorsdrömmen" borde kunna bli en radiohit. Den allvarligare kärlekssången "Början till slutet" som berättar från den lämnades horisont är också mycket bra:

   "Jag förlorade i rättvis tävlan/nu fattar jag flaskan med ett stadigt grepp/bort all min disciplin och ävlan/skål för mitt sjunkande skepp!"

   Alla ni som gillar Lars Winnerbäck borde kolla in den här plattan. Det vore synd om den inte hittar sin publik - det är den definitivt är värd.

Sune Liljevall

på cd

Lars Anders Johansson

Vingklippt

(LAJ/ISMA)

BETYG: 4


Musikindustrin
FOKUS 2007-09-10
ny intressant svensk låtskrivare och artist ...
ett ytterst varierat och intagande album...
stilkänsla och attraktiv charm...
Lars Anders Johansson är en spännande och innovativ artist med energi och aktiva antenner som letar uttrycksformer och intryck på olika håll. Vingklippt är ett första exempel på hans lekfullhet och rika språk.

Upsala Nya Tidning
En visbegåvning är han helt klart, en flyhänt berättare och rimsmed med brett register.


ERGO Uppsala studentkårs tidning

Visa med inslag av folkmusik har gjorts många gånger förut, men jag tvivlar på att det någonsin låtit så här kompromisslöst och egensinnigt.

Betyg 4

1 Ella:

skriven

Vad kul! Grattis! Kan tro att du är stolt... men du? Hade du trott något annat?
Kramar

2 Anne-Maj:

skriven

Härligt. Tänk om han kunde sjunga på teckenspråket? ;-)

3 erika:

skriven

Angående ditt inlägg 8 juli förra året:Du skriver att din fröken hade hand om tvättandet efter den episoden. Var hon klädd på samma sätt som Bad-Anna? Om inte, hur?

4 Bloggblad:

skriven

Oj, den som hade en så bra marknadsförare... lyckos din son!

5 carulmare:

skriven

Vilka fina recensioner!! Grattis till er båda! Det måste ju kännas extra bra nu, efter olyckan. Som ett slags försäkring, kanske - att det ändå går att fortsätta med musiken.

6 Eva:

skriven

Jag läste Egos recension. och har lyssnat lite på nätet. Låter mkt bra! Hälsa sonen och gratulera.

7 Inga M:

skriven

Jag har ju numera något sorts bredband, ADSL, så jag kan lyssna på musik på nätet. Jag ska gå in o kolla. Grattis till Er båda för de goda vitsorden. Du har all anledning att vara stolt över Din son.

8 Mia:

skriven

Grattis, grattis säger även jag!
Mia

9 Birgitta Hagström:

skriven

Han är sin moders son!! Roligt att höra att det går så bra för honom!
Kram ! Birgitta

10 En liten tant:

skriven

Tack ska ni ha allihop!
Risken är överhängande att jag kommer att blogga mer om detta.
:-D

11 Martin P:

skriven

En helg i förkylningens tecken, feber, ont i halsen och mycket tung i kroppen. Då är det tur att Rosor och Tornen finns som balsam för själen, ligger i sängen och lyssnar just nu. Vilka låtar, de är så bra och Lars vad skall man säga, orden räcker inte till, jag väntar på mer...

Kommentera här: