Filosofiska råd

Kulturbloggen efterlyste ämnen att skriva om och utlovade dessutom bokpris till de ämnen som antogs. Bokälskare som jag är skyndade jag mig att föreslå ett ämne:
Fem filosofiska råd till en ung människa, att bära med sig genom livet.

Kulturbloggen skrev kloka saker och skickade mig genast en bok:
"Hemligheter insamlade av Maja Spasova".  Konstnären Maja Spasova har i samarbete med Liljevalchs drivit projektet ”Hemligheter”. Projektet består i att närmare 2000 hemligheter skickats in av människor i hela landet. Hemligheterna har sedan presenterats i installationsform i konsthallen och som en pocketbok,vilken upptar 450 av de meddelanden konstnären mottagit. Man får mycket att fundera över när man läser den!
Nog får en hemlighet som nedanstående, en att kika lite extra på husläkaren och undra..:
" Jag är en vuxen person, jobbar som läkare, har en god familj. Men min hemlis är att jag har en hemlig (påhittad) kompis som hänger med mig när jag är ensam. Hon är toppen."

För att inte tala om denna, så här i valårets början och "politikerskandaler" på löpsedlarna:
"Hej, min hemlighet är att jag blev politiker av misstag, helt mot min vilja."

Otroligt intressant, lite skrämmande och också rörande bok. Tack Kulturbloggen för kloka filosofiska råd och för boken!

Boken är utgiven av "En bok för alla" och finna att köpa bl.a. här.

Josephine min sparringpartner inför Blogstafetten, väntade på ett nytt ämne så jag gjorde det lätt för mig och skickade samma ämne till henne. Även Josephine skrev mycket kloka saker och när jag läste slog det mig att om alla mina bloggbekanta skrev sina fem filosofiska råd till en ung människa, kanske vi till slut skulle ha fått ihop den verkliga manualen för att hantera livet som åtminstone jag har saknat många gånger.