Önskningar inför ett nytt år

Jag önskar

att vi alla ska minska vår konsumtion av både det ena och det andra, fyrverkerier t.ex. 

att vi alla ska börja göra medvetna val när vi handlar och köpa mer närproducerat och ekologiskt . Köp inte beresta limpor! Köp närproducerad limpa!

att stat och kommuner ska underlätta och förbilliga kollektivtrafiken, mer tåg på inrikesflygets bekostnad

att de 300 000 som valt att "fly" julstöket som kvällstidningarna uttrycker det, och tagit flyget till fjärran land och alla de som bidragit till "rusningen" för att boka sommarens flygresa redan före nyår, ska se över sina resvanor för framtiden - bland dessa finns naturligtvis människor som reser för första gången efter att länge ha sparat till drömresan. Men framför allt finns här de som anser att det är en mänsklig rättighet för just dem själva att resa med flyg långt bort för att turista. "Inte flyga? Hur hade ni tänkt att jag ska komma till Thailand då? Gå eller paddla?" som en kvällstidningskommentator uttryckte sig härförleden som svar på frågan om vad som skulle få dem att sluta flyga.

att USA väljer en något så när förnuftig president som tar itu med deras egna inrikesproblem, ger f-n i att starta krig överallt och istället tar klimatfrågan på allvar

att Aftonbladets nya ledning slår världen med häpnad genom att rensa ut kändisskvallret, chockerna, attackerna, alla som rasar mot än det ena än det andra och istället gör en intressant, läsvärd tidning som får stigande upplagor. Något bör de ju göra för sina egna köttgrytors skull eftersom upplageraset för kvällspressen glädjande nog,går allt snabbare.

På det personliga planet önskar jag för mig och mina närmaste strålande hälsa, exempellösa framgångar och obeskrivlig lycka.