Tant goes ninja

Samma kväll som jag skrev mitt förra blogginlägg om mitt möte med de tillfälliga försäljarna i en av våra gallerior beslöt jag att det var icke nog att bara skrika ut i cyberrymden om detta oskick. Åtgärder borde vidtas.

Beväpnad med små fragment av information (Gallerians namn och en produktslogan) gav jag mig ut på jakt efter någon att tilltala om detta oskick.
Internet är underbart.
Inom kort hade jag ur Internets skrymslen, grävt upp både fastighetsägaren för hela gallerian och företaget vars produkter salufördes.
 
Epost är underbart.
Två mail författades i stil med mitt blogginlägg.
Dagen efter hade jag fått svar från båda adressaterna.
Båda svaren innehöll 
* tydligt avståndstagande från beteendet
* erkännande av att det var ett problem man tampades med
* snyggt och rakt uttryckt ursäkt
* stort tack för att de blivit informerade
* information om vilka åtgärder som skulle vidtas - i båda fallen skulle säljarna varnas och deras säljorganisation kontaktas och det skulle ske samma dag.

Vad har då ninjas med detta att göra?
Jo
Ordet Ninja  är japanska och kan bl a översättas till "dold person" vilket ganska bra sammanfattar ninjans arbetsmetod. En annan översättning är "en person som uthärdar". Ninjan opererade på samma sätt som dagens underrättelsetjänster alt. jägar/elitförband genom att utföra olika underättelse-arbeten, spionage, kontraspionage och andra specialuppdrag. De anlitades också som strateger och taktiker av olika stridande fraktioner då ninjan var skolad i krigföring på alla nivåer.
Källa: Wikipedia

Med andra ord:
Reta inte små tanter!
Det bor en ninja som har svart bälte i internetsök i den man minst anar!