Lär er språk så DE kan förstå vad ni skriver

I sann och god medborgaranda tränar jag nu på att hälsa alla mina nya lyssnare och signalspanare välkomna hit. Jag är mycket för att använda skattepengar effektivt och om vi redan skriver på något intressant världsspråk kan alla främmande säkerhetstjänster spara in på översättartjänsterna.

GoodMorning MI5, my name is Tant, Liten Tant.

Bonjour Direction Générale de la Sécurité Extérieure,  je suis une Liten Tant

Howdy CIA, I'm the old broad they call Liten Tant

Boker tov, Mossad, eych omrim be'ivrit En Liten Tant?
(Godmorgon Mossad, hur säger man En Liten Tant på hebreiska?)

Доброе утро KGB я En Liten babuschka
(God morgon KGB, jag är en Liten Tant)

Därtill pluggar jag nu in en lämplig kodfras att använda i mina skumma kontakter. Jag lär mig den på allehanda språk. Det är frasen My hovercraft is full of eels från Monty Python-sketchen om en dålig engelsk-ungersk parlör.
Översättningarna hittar ni här.

Varför detta språkintresse?
Jo
Alla mina tidigare försök att leva upp till förväntningarna har ju i ett slag omintetgjorts av förre överdirektören vid FRA Anders Wiks förklaringar i dagens DN.
Vi har ju fattat hela FRA-grejen alldeles fel.
DE ska ju inte lyssna på OSS!
De ska ju lyssna på de som redan lyssnar på oss. Alla de andra säkerhetstjänsterna där ute.

Lagen tillåter dem i och för sig att lyssna på oss men de har sådan hög moral inom FRA att det skulle aldrig gå att beordra dem att avlyssna folket. Dessutom förklarar förre överdirektören att FRA:s dator inte passar för att lyssna på oss. Det kändes lugnande. I och för sig finns det tydligen andra system som skulle kunna övervaka oss. Nå'n så'n lär de väl aldrig få pengar till, eller hur?

Den nuvarande chefen Ingvar Åkesson har dock en oerhört stor poäng i att de som jobbar på FRA blivit slagpåse i detta. Kritiken ska absolut riktas enbart mot de som beslutat om att instifta lagen dvs vår folkvalda regering och riksdag. Så därför riktar jag mig till Reinfeldt och andra beslutsfattare med följande på arabiska

 (Stoppa världen, jag vill hoppa av)
Man kan klicka för att få större text.