Önskningar inför ett nytt år

Jag önskar

att vi alla ska minska vår konsumtion av både det ena och det andra, fyrverkerier t.ex. 

att vi alla ska börja göra medvetna val när vi handlar och köpa mer närproducerat och ekologiskt . Köp inte beresta limpor! Köp närproducerad limpa!

att stat och kommuner ska underlätta och förbilliga kollektivtrafiken, mer tåg på inrikesflygets bekostnad

att de 300 000 som valt att "fly" julstöket som kvällstidningarna uttrycker det, och tagit flyget till fjärran land och alla de som bidragit till "rusningen" för att boka sommarens flygresa redan före nyår, ska se över sina resvanor för framtiden - bland dessa finns naturligtvis människor som reser för första gången efter att länge ha sparat till drömresan. Men framför allt finns här de som anser att det är en mänsklig rättighet för just dem själva att resa med flyg långt bort för att turista. "Inte flyga? Hur hade ni tänkt att jag ska komma till Thailand då? Gå eller paddla?" som en kvällstidningskommentator uttryckte sig härförleden som svar på frågan om vad som skulle få dem att sluta flyga.

att USA väljer en något så när förnuftig president som tar itu med deras egna inrikesproblem, ger f-n i att starta krig överallt och istället tar klimatfrågan på allvar

att Aftonbladets nya ledning slår världen med häpnad genom att rensa ut kändisskvallret, chockerna, attackerna, alla som rasar mot än det ena än det andra och istället gör en intressant, läsvärd tidning som får stigande upplagor. Något bör de ju göra för sina egna köttgrytors skull eftersom upplageraset för kvällspressen glädjande nog,går allt snabbare.

På det personliga planet önskar jag för mig och mina närmaste strålande hälsa, exempellösa framgångar och obeskrivlig lycka.

1 Eva:

skriven

Ett varmt Gott Nytt År till dig. Hoppas dina önskningar slår in!

2 Bloggblad:

skriven

Bra! Du tar i rejält - här skulle det inte sitta helt fel med rikedom och ära och lite lycka ovanpå det... :)

3 Rut:

skriven

Jag instämmer och tillägger
var lite mer rädda om varandra.
Tack för det gångna året.
Gott Nytt År!

4 carulmare:

skriven

Gott Nytt År, Lilla Tant! En skål för alla dina önskningar... och ännu en för de som gällde dig själv och dina närmaste! :)

5 Fredde:

skriven

Gott nytt år

6 atiR:

skriven

Håller med dej på alla punkter, utom nr"2", jag äter inte bröd! *skratt*
Gott Nytt År till dej o din familj!

7 Excessa:

skriven

O här kommer en hälsning från en annan som är både dag- och dygnsvill..
Må Ditt år 2008 bli fyllt med varma och livgivande leenden!
kramen

8 Inga M:

skriven

Så kan man ju attackera det nya året också, istället för att fördjupa sig i det gamla! Jag får fundera på den varianten hos mig eftersom jag inte får till någon resumé av det år som gått.

Kloka tankar som Du förmedlar, speciellt den där med kvällstidningen vore bra. Jag saknar en vettig kvällstidning.

God fortsättning får Du ha!

9 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Jag önskar dig ett Gott Nytt År och en god fortsättning där alla dina kloka önskningar slår in.

10 En liten tant:

skriven

Eva: Tack detsamma. Positivt tänkande ska ju fungera påstås det. 2008 får bli testet på dne teorin.

Bloggblad: Rikedomen tänkte jag skulle följa av de exempellösa framgångarna. Det finns ju folk som har det så - alltså, varför inte jag, vi? :-)

Rut: Vilket bra tillägg till listan, det behövs verkligen.

carulmare: Tack och tackdetsamma och många skålar för ett riktigt bra 2008.

Fredde: God fortsättning!

atiR: Aha, GI? God fortsättning för dig och de dina också!

Excessa: Tack detsamma. Ser fram emot alla dina leende rapporter.

Inga: Visst vore det roligt med en bra kvällstidning. Jag saknar verkligen det från när jag var barn och tonåring, att köpa kvällstidning framför allt på helgerna. God fortsättning önskar jag dig också.

Nicoline: Tack, önskar dig ett gott 2008 tillsammans med famlijen och därmed fler inlägg om Honungspojken.

11 Sylvia:

skriven

Så skriver en klok kvinna som tänkt efter själv! Kan bara hålla med i allt och önskar dig en god fortsättning på det nya året. Det här med resandet håller jag med om, kändes inte riktigt OK med min Fuerteventuraresa senast. Kaske blir nästa resa tågcharter till Gardasjön i stället för flyg.

12 Anita:

skriven

Ja! En battre president behover vi har borta i USA!! Vi har nu levt med denna president i snart 8 ar!!. Och jag onskar ocksa att den Svenska kvallspressen kunde ta en annan inriktning och slopa skvaller, sex och valds orgier. Jag kan inte lasa kvallstidiningarna pa natet langre, alltfor deppigt. Och det kanns trakigt, for tidningarna ar ju en jatte viktig lank till hemlandet for oss utlands svenskar.
Ha ett jattebra 2008!!!

13 En liten tant:

skriven

Sylvia: Jag tycker också om att resa och har flugit en del genom åren men har nu kommit fram till att det är färdigfluget för min del. Jag hoppas att tågcharter ska utvecklas ännu mer, smidigt med paketlösningar. Det blev väl succé ifjol om jag förstått saken rätt.

Anita: Jag håller alla tummar för att ni ska få en vettig människa på den posten.
Det var en intressant synpunkt på kvällspressen, minskningen av värdet av tidningarna på nätet som länken till hemlandet.
Önskar dig ett bra 2008.

14 frktjatlund:

skriven

Din sista önskning borde självklart besannas. Alla skulle må så mycket bättre av exempellösa framgångar.

15 En liten tant:

skriven

frktjatlund: Under förutsättning att de framgångar man strävar efter inte bygger på andras undergång. Det finns ju historiska exempel på vidunder som upplevde just exempellösa framgångar på andras bekostnad fram till undergången för dem själva. Å så'na vill vi ju inte vara!

16 Hannele:

skriven

Hörde att Göteborgs Kex tillverkar numera mina finska kex som jag köper på Hisingen, men de måste resa till Finland först!!! Tågcharta kan man göra om man har bara sin egen tid att ta hänsyn till.

17 En liten tant:

skriven

Hannele: Beresta kex verkar vara en dålig idé för miljön. Tågcharter är alternativet som tar hänsyn till miljön. Att det tar för lång tid av semestern att åka tåg är ett vanligt argument för att folk fortsätter flyga. Men den bistra sanningen är att vi kanske inte längre kan räkna med att resa jättelångt bort för 14 dagars/ en veckas sol och bad. När det gäller semester, som är det jag resonerar om, så har man väl bara sin egen tid att ta hänsyn till? Med det menar jag att allt som rör ens eget liv ingår i det man tar hänsyn till när man bestämmer vart och hur man ska åka på semester.

18 Mia:

skriven

God fortsättning på 2008 önskar jag dig samtidigt som jag tycker det var fina önskningar du har. Tack för dem!

19 En liten tant:

skriven

Mia: God fortsättning till dig också. Jag håller tummarna för att alla mina önskningar ska slå in.

20 Björn:

skriven

Jag ska försöka att uppfylla min del av dina önskningar! Ett riktigt gottnytt år på dig!

21 Anonym:

skriven

Tyvärr är det nog så att om dina önskningar ska införlivas så måste var och en sluta tänka längre än näsan räcker och samtidigt ge upp sig själva som focuset i livet...och det vet jag inte om det överhuvudtaget går att få till. Det är hur många som helst som "inte tänker" och dessutom är fullblods egoister..... Men jag håller med dig....önska kan man ju!

22 Alltiallon:

skriven

Jag glömde att Presentera mig, men det var jag som skrev det förra inlägget!

23 Mette:

skriven

God fortsättning på 2008!

Kommentera här: