Somliga straffar gudarna med detsamma...

Man vet ju inte att uppskatta hur bra man har det förrän man får det sämre än tidigare s.a.s.

Jag har alldeles tydligt misshagat makterna genom att gnälla över att det är mörkt och regnigt. Därute. Jag lever nu i en pågående läxa om att mörker och regn inte är något att gnälla över. Inte när det håller sig därute.

För nu regnar det in.

I flera rum.

Tak och vägg och golv är förstört i ett rum. Tak och vägg i ett annat.

Det droppar på längden s.a.s. så det går inte att ställa hinkar under droppet utan man får lägga dit tjocka handdukar och byta dem när de blir fulla av vatten. Vilket går ganska fort. Att de blir fulla, alltså.

Massor av folk är inblandade i åtgärderna men det är trixigt att få till det. Föreningens styrelse sliter sitt hår.
Men i fredags hittade man orsaken. Stor lycka. Ett byggfel sedan 1979. 

Man tog upp ett hål till det utrymme där felet bor. Se'n tog man ut all dyblöt isolering och satte in en avfuktare. Se'n tog man helg för det var ju både helg och inget mer att göra förrän försäkringsbolaget varit hit och besiktigat skadan. Försäkringsbolaget skulle ha kommit på fredageftermiddag. Skulle ha kommit...

Eftersom det nu inte finns någon isolering och dessutom är öppet rätt ut i närheten av vårt ventilationssystem så blåser det  in iskall luft i hela lägenheten. Påbyltad med allehanda varma kläder, sneglandes mot mössa och vantar sitter jag inlindad i filtar och skriver detta inlägg.

Jag är så tacksam, så tacksam för att det inte är mörkt dvs att elen funkar så jag kan koka te.

Regnar in - det gör det fortfarande. Trots att det inte regnar därute...

1 Bloggblad:

skriven

Men OJ! Hoppas du får snabb hjälp. I skolan jag jobbade tidigare, regnade det ofta in. Stora bunkar och hinkar stod utplacerade vid varje regn. Om det regnade på loven hade vi rejäla pölar... Bygga platta tak straffar sig förr eller senare i nordiskt klimat...

2 ab:

skriven

Men hu! Stackars dig! Att frysa är något av det värsta som finns.

3 turmalin:

skriven

Fy bubblan! Vilken juluppladdning..

4 isecore:

skriven

Usch! Vad fruktansvärt! Inte nog med att du lider av detta nu, det kommer ju att bli värsta tjorvet att reda ut det senare!

Försöker skicka en varm tanke till dig...

5 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Precis - platta tak är det frågan om här också plus en liten käck sak med något vattenledningsrör. Hur kunde någon öht tänka att platta tak skulle vara möjliga att ha ähr?!?!?

ab:Värmer lite i alla fall att bli tyckt-synd-om! :-) Ikväll har jag toppat med vetekuddar!

turmalin: Ikväll laddade jag upp med att titta på min favorit Gene Kelly i "Singing in the rain" - helt sant!

isecore: Den varma tanken tackar jag för. Allt varmt är välkommet! Det är absolut så som du skriver - det värsta kommer se'n. Just nu är det trist och kallt och allt som görs, görs utanför lägenheten. Men se'n när det ska åtgärdas inne... slipdamm, slipdamm...

6 Anita:

skriven

Usch, det later kallt! Hoppas det blir battre snart. Skriver fran Oregon, USA, och har regnar det mycket! Vi har haft stora byttor i oppna spisen for att fanga upp allt regn - som far bytas efter bara nagra timmar.
Vi maste upp och tata skorstenen. Men har ar det inte lika kallt som hos er..sa jag kanner verkligen for dej.

7 Lars Anders Johansson:

skriven

Jag ÄLSKAR din bostadsrättförening i allmänhet och dess styrelse i synnerhet.

Thore Skogman vila i frid.

8 En liten tant:

skriven

Anita: Välkommen hit! Jag avundas inte er, låter jobbigt med byttorna. Dessutom behöver ju jag inte göra nå't jobb själv. Jag sitter bara här och fryser medan taket är fullt av folk som jobbar.

Lars Anders: Ja, jo... men just i detta fall kämpar de på. Det är mest bara när de är i avverkningstagen jag blir riktigt upprörd.

Thore Skogman gick ur tiden här i Gävle på Gävle sjukhus.
En oerhört produktiv man, jag vet att jag läst någonstans att han skrivit häpnadsväckande många låtar.Minns ju förstås inte antalet.

9 Malou1950:

skriven

Stackars dig då! Det är ju int det skojigaste man kan tänka sig någon gång, och absolut inte strax innan jul. Jag håkker tummarna för att det ordnar sig fort, och skickar varma tankar under tiden.

10 Inga M:

skriven

Du skulle alltså kunna känna Dig som hemma i min dragiga, kalla och läckande skola! Välkommen om andan faller på!

Thore Skogman har ju en gång i tiden varit Sillerudsbo också så här känner man djupt inför hans bortgång. Han skrev sånger om både Sillerud och Tjolitta, bygdegården. Thore skulle ha varit med på en festlighet i samband med invigningen av det nya hotellet i Årjäng, men blev alltså sjuk och avled under helgen. Han lär enligt vår lokaltidning ha STIM-registrerat 1200 låtar. Det verkar helt ofattbart men det är tydligen alldeles sant. Thore var i alla fall en mycket populär person här, väldigt folklig och kände fortfarande igen många, kom ihåg namn och så.

11 Mia:

skriven

Ajaj, det där låter inget kul. Jag hoppas att du snart får det både torrt och varmt igen i din boning!

12 SolSkuggan:

skriven

Nä men hujedamej vilket eleände.. Och strax före jul och allt. Hoppas verkligen att allt går med racerfart att fixa så eländet tar slut riktigt fort..
Men jag noterar att du som vanligt är vid gott mod och det förenklar ju det hela:) Kram på dig.

13 Vigg:

skriven

... tant får väl se det positiva i allt eländet... golven blir rena så här inför julen... och när draghålet är stängt blir det julerent överallt...

sanning att säga så avundas jag dig inte

Höres
Vigg

14 En liten tant:

skriven

Malou: Varma tankar värmer helt klart!

Inga: Ja,en läckande skola passar mig som handsken. Jag kan verkligen föreställa mig att Thore Skogman var populär. För mig har han alltid framstått som fullständigt äkta och varm i sin livsglädje.

Mia: Särskilt hejsan är det verkligen inte men det kunde vara värre - jag kunde vara en av de som är tvungen att krypa omkring på taket på sjätte våningen och hantera iskallt vatten och försöka åtgärda ett undanglidande fel.

Solskuggan: Tackar. Ja, det finns ju inte så mycket mer att göra än att härda ut.

Vigg: Ah, välkommen min allra bästa och saknade antagonist! :-) Long time no see...
Jomenvisst, golven blir rena osv och dessutom har jag ju en optimal bortförklaring till varför julstädningen kommit av sig. I år som alla andra år...Tidigare utan egentliga skäl...

15 Eva:

skriven

Hoppas skadan fixas snabbt för att frysa är en plåga.

Kommentera här: