"Inga Magnusson" BLOGGTIPS

Inga Magnusson i Värmland skriver en blogg som heter Inga Magnusson och den borde få något slags pris. Eller flera olika! Värmlands turistanvariga bör genast dela ut en förtjänstmedalj!

Inga började skriva för släkt och vänner i förskingringen, ett sätt att hålla alla uppdaterade om vad som händer och sker i familjen och på hemorten. Det låter kanske inte som något som har ett läsvärde för allmänheten. Men det har det absolut. Inga skriver intressant och underhållande om livet i Värmland, dokumenterar nutiden i smått och stort, tar ställning i aktuella frågor, driver debatt, beskriver resmål genom att berätta om utflykter och resor.

Det är många som skriver om liknande ämnen och som skriver bra och underhållande men det är ändå något särskilt med just Ingas blogg. Den är som en löpande dokumentär om det verkliga livet och hur rikt livet är långt borta från Stureplan. Gör dock inte misstaget att tro att det är provinsiellt och trångt - nej, hela världen finns med i Ingas blogg både när det gäller aktuell debatt och faktiska möten med människor från när och fjärran.

Bland mina vänner finns folk som bor riktigt på landet i olika delar av Sverige. Något som är gemensamt för dem alla är att de är de som har flest internationella kontakter av alla jag känner. De lever liv som ena veckan innehåller byggande av jakttorn ute i byskogen och andra veckan mottagning av internationella gäster i samband med konferenser och tredje veckan medverka i tv-inspelning  och fjärde veckan fara själva till annat land för internationellt utbyte i någon specifik fråga. Och de är alldeles vanliga människor med alldeles vanliga jobb, i en alldeles vanlig liten ort - inte några som flyttat från storstaden, ut på landet för att jobba på distans. Vanliga människor som bor kvar i glesbygd, som arbetar för sin egen och ortens överlevnad och som lever otroligt rika liv.

Det är den typen av liv och tillvaro som även Inga beskriver.Jag får perspektiv på den förvrängda bild av tillvaron som traditionella medier vräker över oss och känner mig stärkt i tilltron till människan när jag läser hos Inga.

Ja, en äkta dokumentär till skillnad från dokusåpor. Följ Ingas blogg och ta del av vargdebatt, utflyktstips i Värmland, rapporter från jakten, utbrott över teknikstrul, skoldiskussioner, naturbetraktelser, möten med människor, händelser i bygden... 
1 Inga M:

skriven

Tack snälla Tant för de berömmande orden över min anspråkslösa blogg! Jag vet att man ska nischa sig och bara skriva om ett ämne för att bli en "fin" blogg men det kommer jag aldrig att göra.

Om nu någon till äventyrs vågar smyga sig in hos mig för att läsa så kan man gre i bråten genom att välja en kategori, för det är som sagt mycket och väldigt ostädat i min blogg.

2 En liten tant:

skriven

Inga: Nej, gud förbjude att du skulle nischa dig. Det "ostädade" ger ju den här dokumentärkänslan som jag är så förtjust i.

3 Bloggblad:

skriven

Ett bra tips! Det är just den typen av bloggar jag gillar. Lite vardagsliv från folk överallt i landet.

Och du Inga - inte sjutton måste man nischa sig! Livet är ju inte nischat... fortsätt du bara.

Och du med, lilla tant! Du är så härligt vass mot dumheter, jag blir glad när jag ser/hlr dig ryta till.

4 Mia:

skriven

Ja, jag har redan upptäckt Ingas blogg och återvänder till den om och om igen!

5 Rutan:

skriven

Jag kan inte tänka mig att det finns någon i Årjängs kommun som är värd deras kulturpris (om de nu har något) bättre än Inga.

6 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Man tackar och slipar vidare på skärpan! :-)

Mia: Har man en gång börjat läsa där blir man fast.

Rutan: Tipsa Årjängs kommun!

7 Malou1950:

skriven

Tack snälla lilla tanten för tipset - jag har läst och håller fullständigt med dig. Fast jag gillar din blogg också! Har länkat till dig i min blogg - så nu blir du läst i Båtsfjord!

8 frktjatlund:

skriven

Jag läser också Inga och visst är det intressant att stöta på andra människor som är så lika och så olika. Men varför fastnar jag så gärna för lärare?

9 Christina W:

skriven

Åhhh vad härligt att du slog ett slag för hennes blogg. Hon är underbar!!! (Hon också :-))

10 En liten tant:

skriven

Malou: Ytterst hedrande att bli länkad i grannlandet, tackar!

frktjatlund: Antingen var du en duktig skolflicka som trivdes i skolan eller så bär du på ett trauma som övergått i masochism. :-) Eller så är det så enkelt att det är många pedagoger som tillika är duktiga skribenter i omlopp i bloggvärlden.

Christina W: Ja, visst är hon!

Kommentera här: