Brev till vår försvarsminister - om vi hade nå'n

Käre Sten!

Var är du? Vad gör du? Hur har du det?
Jag blev alldeles nervös när jag tittade i din kalender på försvarsdepartementets hemsida och det stod
"Inget engagemang rapporterat"!!!!

Jag blev lite lugnare när jag insåg att jag läst lite fel.
Det står ju "INGA engagemang rapporterade" och det måste väl betyda att du inte är ute och ränner utan sitter och arbetar . Så då tänkte jag att jag skulle läsa dina pressmeddelande angående kriget i Georgien. Jag menar du vet ju allt, du som lugnat oss med att det inte finns några hot mot Sverige nu när du lägger ner vårt försvar.

Men det fanns inget att läsa efter den 16 juli när du slog fast att
" Signalspaning ska ske för att värna Sverige mot företeelser som utgör yttre hot mot landet och utländska förhållanden. Detta oavsett vilken myndighet som står bakom inriktningen av signalspaningen."

Nämen, nu blev jag nervös igen! Var är du? Har du flytt landet? Har du suttit där och lyssnat med FRA-folket och insett att det ofarliga Rysslands demokratiska ledare druckit för mycket vodka och skulle gå bärsärkagång inom kort?  Drog du då slutsatsen att Sverige ligger dåligt till när det gäller att försvara sig självt? Attans bananer!! I vilket NATO-anslutet land befinner du dig?

Ska jag packa?

Oroliga hälsningar
En liten tant

DN     DN     SvD  SvD     Aftonbladet

1 Eva:

skriven

Tänkte tipsa dig om min tävling där du kan vinna en goodiebag till ett värde av drygt 300kr! :)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.3835060

2 Bloggblad:

skriven

Ursäkta att jag fnissar för fullt... det är ju egentligen gravallvarigt...

3 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Skratt ligger ju nära gråt...

4 Sylvia:

skriven

Du kan verkligen ta upp allvarliga ämnen på ett mycket ironiskt och roligt sätt. Önskar att de du skriver till och om verkligen läste din blogg. Apropå friskolorna håller jag med dig till stora delar. Det har blivit något av en helig ko att slå vakt om friskolorna. Friskola är långt ifrån någon garanti kvalitet, många verkar bara vara ute efter att göra vinster på våra skattepengar. Det är synd för de friskolor som är seriösa hamnar i bakvattnet eftersom de sällan har kunskapen och medlen att slå på trumman för sig. Mats Gerdau är politiker är i Nacka, Det är ingen underdrift att tala om att ha är ett hett ämne på insändarsidorna i våra lokaltidningar.

5 En liten tant:

skriven

Sylvia: Tack. Jag kan ledigt föreställa mig att Gerdau triggar många insändarskribenter. Svajig och ytlig argumentation om viktiga saker brukar reta folk.

6 Michel:

skriven

Fan vad löjlig du är.Tror du på fullt allvar att Ryssland överhuvudtaget har funderat på att anfalla Sverige? Det är just den typen av skrämselpropaganda som USA använder för att övertyga sin egen befolkning om nödvändigheten att investera hundratusentals miljoner kronor (bokstavligen) i vapen. Vill du att vi också ska gå den vägen?Och för att svara på din fråga: ja, packa. Snälla.

7 En liten tant:

skriven

Michel: Ja, jag är antagligen löjlig på många olika vis, till skillnad från dig min kloke okände kommentator. Dock känns det som att du har svårt att förstå begreppen ironi och satir.8 Michel:

skriven

Tonen är en sak, och där kan man vara direkt, ironisk, illustrativ, eller vad du vill. Men grunden i diskussionen, oavsett ton, är en annan sak.Så för att fortsätta diskussionen med din ton: om Sten gömmer sig utanför Sverige p.g.a. rädsla för Ryssland så gör han det här landet en tjänst, då det skulle bevisa att han är helt inkompetent för sin befattning. Och alla som vill följa med honom, av samma rädsla, gör Sverige samma tjänst. Därför säger jag: packa.

9 Jan Sjöholm:

skriven

Hej Tant,

Ramlade in här från disskussionen hos Farmorgun och har inte slutat att fnissa sen dess. :-) Tack!Du borde slå dig ihop med Badlands Hyena och skapa den enda nyhetskanalen som man verkligen behöver.

10 En liten tant:

skriven

Michel: Vi är överens om att Tolgfors inte är bäste man för befattningen. Däremot är vi inte överens om din tolkning som jag tolkar som att jag skulle ha en hysterisk rysskräck.Det mitt löjliga inlägg handlar om i sak är att jag är kritisk till nedrustningen av försvaret samt hur FRA-frågan har hanterats. Se'n kan jag bara beklaga att jag är en så dålig satiriker så jag upprör mina medmänniskor så starkt.

11 En liten tant:

skriven

Jan Sjöholm: Välkommen! Så bra att jag förgyllt din afton! Ska genast kolla Badlands Hyena :-)

12 Ulf:

skriven

Vi som läst din blogg en tid förstår (hoppas jag).

Tack för ett mycket roande inlägg :-)

13 Gubben:

skriven

Så underbart att det är sig likt här hos tanten! Ironi och humor i full blom med en, inte så liten, underton av allvar.

Nu ska jag läsa ifatt efter mitt ofrivilliga avbrott...

14 En liten tant:

skriven

Ulf: Tack själv. Humor är svårt.Gubben: Åhå - kampen om ADSL:et är således vunnen? Välkommen tillbaka till vår varma nätgemenskap.

15 Gubben:

skriven

Säg den glädje som varar... utkastad igen...Men gamla dongar ska man inte förkasta...Kunde inte motstå att länka till dig i dag - jag blev så inspirerad!

16 En liten tant:

skriven

Gubben: På'rom igen!

Nu har jag läst länkningen och blev alldeles ifrån mig över komplimangen. Hur leva upp till detta?!?!?Nu kommer jag att drabbas av bloggkramp!

17 Marie:

skriven

Jag läser som vanligt med ett leende på läpparna dina inlägg ;-))

18 Gullilla G-tanten på ön.:

skriven

Jag inte bara fnissar, jag storskrattar så tårarna rinner! Oj vilken lycka att hitta denna blogg! Tack tack säger en ännu äldre "tant" som vägrar bli en "äkta" tant!

19 En liten tant:

skriven

Marie: Det är roligt att du blir glad när du kommer hit.Gullilla: Men tack själv! Välkommen hit.

20 Fru Frost:

skriven

Hahhaaa...fan va bra skrivet!!! Får jag kopiera texten till min blogg om jag länkar till din??

Kommentera här: