Surrealistisk tillvaro

1.
Igår var jag på jubileumskonsert i vårt konserthus. Huset fyllde 10 år och det har firats i fyra dagar. Avslutningskonserten utfördes av Ale Möller och hans band med gästmusiker. Ja... otroligt , är ordet.
Men lokalbladets recensent som i och för sig var lika tagen av själva konserten var ändå tvungen att tjura ur och avsluta recensionen med att klaga på att det inte var några kvinnliga musiker som fått en framträdande plats under jubileet samt att genomsnittsåldern på hedersgästerna var för hög (Nej, jag var inte en av dem, jag var bara en alldeles vanlig betalande besökare). Recensenten berömde dock enskilda medverkande inklusive den kvinnliga medlemmen i Ale Möllers band. Men underlät helt att nämna den fenomenala kvinnliga fiolspelaren som medverkade i sista numret... Varför inte uppmärksamma de kvinnor som faktiskt var med?

2.
Se'n läste jag Expressen som rapporterade om att Katrin Schulman, den onämnbares lagvigda hustru, varit i bråk med vakter  på ett känt etablissemang vid Stureplan. Hon var full och vakterna kastade ut henne. Bråk uppstod. Vakten filmade diskussionen dem emellan och la ut den på Youtube... (Den är borta nu). Vilken värld lever såväl profilerna som vakterna i?

3.
Sökte sedan i Aftonbladet för att se vad de skrev om detta. Jag menar , Anna Sjödin var ju på helsidor efter en liknande historia. Och blev av med jobbet. Men om Aftonbladet har skrivit så är det rejält undangömt. Javisst ja... den onämnbare jobbar ju kvar så hustruns fyllebråk tas inte upp av arbetsgivaren.

4.
Slötittade på "Stepford wives" filmen om staden där kvinnor får små chips inplanterade i hjärnan och programmeras till att var blonda, högbystade hemmafruar som tjänar sin män. Filmen slutar PK med att hjältemake avprogrammerar alla på initiativ av sin listiga fru och alla kvinnor blir på nytt starka och framgångsrika.  De dumma äkta männen hålls i husarrest i staden och tilldelas hemmafrurollen. Om de kommer hem med fel toapapper så hotas de med stryk. Bette Midlers rollkaraktär slår i en avslutande tv-intervju fast att män är svin. Det skulle vara en komedi. Jag skrattade inte en enda gång.

5.
Såg slutet av ett nytt debattprogram på SVT, Beckman, (nån mer )och Can. Tre olika programledare ska resonera om aktuellt ämne med några inbjudna gäster. Ikväll var temat "Är det synd om männen?" eller nåt sådant. Bland de inbjudna var Pär Ström, mannen som försöker stå upp till mannens försvar. Denne till uttrycket timide man var helt uppenbart kvällens syndabock. Programledare Beckman spände isblicken i honom när hon ställde frågor och osade förakt. "Du skriver ju din bok... ja i falsett, du verkar känna dig kränkt"
Pär Ström sa att han kände sig kränkt av de mansbilder som målas upp och som tillvitas alla män... och se'n sa han det värsta... att media bidrog till detta...
De andra två män som var inbjudna höll naturligtvis inte med Pär Ström utan levererade godkända svar som handlade om att ta ansvar för att förstå hur det ser ut och att det finns mycket att förändra etc etc etc... då mjuknade programledarens bistra uppsyn. Å se'n var det slut.

6.
Därefter såg jag en trailer för ett kommande program i TV4+,  Bröllopsbonanza... två blivande brudar ska förbereda sina bröllop... några blivande brudgummar syntes inte till. Har de inget att säga till om? Kom då ihåg att jag nyss såg ett bröllopsprogram i en annan kanal. Programmet går ut på att tre blivande och överviktiga brudar ska tävlingsbanta och den som gått ner mest vinner sin drömbrudklänning...

7.
Läser i lokalpressen att Skolverket beviljat ytterligare en friskola att starta gymnasieutbildning med hästinriktning i vår stad. Trots att det redan finns en friskola med hästinriktning i utbudet här och trots att de inte fyller sina platser.  Det är ju liksom inte kö och stark efterfrågan - är det inte sånt som visar hur stor marknaden är?

Nå, världen är galen.
Själv tänker jag starta ett friskolegymnasium och göra mig stora pengar. Det ska vara ett grisprogram med estetisk inriktning. En ekologisk grisfarm ska skötas av de glada eleverna. Den estetiska inriktningen är självklart dans. Karl-Petter, grisfarmaren från Bonde söker fru  dansar ju i Let's dance (f.ö. med den äran) så jag tänkte vara trendkänslig och slå mynt av det dagsaktuella. Och självfallet ska alla vara jämlika. Dock ska några vara mer jämlika än andra.
1 musikanta:

skriven

Jag har en känsla att det finns många lokareportrar som inte har en aning om musik. De måste ju vara bra på lite allt möjligt. Därför väljer de många gånger att fokusera på sånt som de är mer intresserade av än musik när de ibland är tvungna att gå på en konsert - t.e.x. genus. Det bevisas ju med all tydlighet här där recensenten inte ens nämnde kvaliteterna hos den kvinnliga violonisten. Han/hon kunde helt enkelt inte avgöra om hon var bra eller ej. Därför var det säkrast att inte skriva alls. Jag har själv jobbat som frilansare på min lokaltidning och fick alltid i uppdrag att skriva på alla musikevanemang i den lilla staden eftersom båda lokalreportrarna då var ointresserade av musik. När det gäller bröllop, som jag ju ofta spelar på, kan jag meddela att i 98 fall av hundra är det bruden som bestämmer allt om bröllopet. I de andra två fallen har bruden däremot ingenting att säga till om!

2 Bloggblad:

skriven

Skönt att du är på hugget igen, lilla tantkompis!

3 Inga M:

skriven

Vi ska nu få ett friskolegymnasium i vår kommun. Anordnaren kallas Baggium. Jag vet inte varför jag tycker det är ett äckligt namn, men det behöver ju inte vara dåligt för det. Med tanke på hur fumligt och lite med vänster hand som skolverksamheten har skötts i vår kommun så kanske det blir ett lyft.

4 Vigg:

skriven

Ett är klart, förutom att tant måste varit på ett hiskeligt dåligt humör (förutom punkt 1), så ser tant för mycket på TV. Det är skadligt för inte bara sinnesfriden men också för klimatet ;)

Höres
Vigg

5 En liten tant:

skriven

Musikanta: Jag tror att du har alldeles rätt i analysen av lokalreportrarnas kunskaper och konsekvenserna därav. Aha - 98% brudstyrda bröllop, s.a.s. Intressant!

Bloggblad: Ja, jag åt lite rått kött och taggtråd och kom mig igen.

Inga: Baggium har ett lärlingskoncept och finns även här i vår stad. Det är de som har hästinriktning och nu får konkurrens av annan friskola. De startade i höstas så jag har inte hört något om hur det funkar än.

Vigg: Jag tror tvärtom att jag ser för lite på tv så jag vare sig blir immun eller hjärntvättad. Jag blir fortfarande bara heligt upprörd. Och jag är ytterligt noga med att stänga av stand-by-funktionen och bidrar på så vis till klimatförbättring. Debattklimatatet anser jag vara utom fara.

6 Excessa:

skriven

O jag är utbildad grisskötare o kan dansa om någon för så du behöver inte ens fråga för jag anmäler mig frivilligt att jobba hos dig :-)
O nu är det handboll på TV:en..

7 SolSkuggan:

skriven

Ur led är världen och för varje dag blir den mer led..
Ha en skön fredag och välkommen tillbaka skönt med lite friska fläktar:)

8 Gubben:

skriven

Begriper inte hur jag hittade hit. Men det känns som jag hade tur. Trevlig läsning. Lär säkert återkomma...

9 En liten tant:

skriven

Excessa: Visst kan du reparera traktorer också? Du är i så fall garanterad anställning.

Solskuggan: Och själv leds man därvid... :-)

Gubben: Ja, man kan hamna var som helst på sina cyberpromenader. Roligt att du kom och trevligt att du trivdes!

10 Excessa:

skriven

Hmm.. Repa traktorer.. Har gjort det i yngre dagar.. Men för 17, får jag bara en liten rits i händerna så ska nog minnet kunna återuppväckas.

Kommentera här: