Surrealistisk tillvaro
Igår var jag på jubileumskonsert i vårt konserthus. Huset fyllde 10 år och det har firats i fyra dagar. Avslutningskonserten utfördes av Ale Möller och hans band med gästmusiker. Ja... otroligt , är ordet.
Men lokalbladets recensent som i och för sig var lika tagen av själva konserten var ändå tvungen att tjura ur och avsluta recensionen med att klaga på att det inte var några kvinnliga musiker som fått en framträdande plats under jubileet samt att genomsnittsåldern på hedersgästerna var för hög (Nej, jag var inte en av dem, jag var bara en alldeles vanlig betalande besökare). Recensenten berömde dock enskilda medverkande inklusive den kvinnliga medlemmen i Ale Möllers band. Men underlät helt att nämna den fenomenala kvinnliga fiolspelaren som medverkade i sista numret... Varför inte uppmärksamma de kvinnor som faktiskt var med?
2.
Se'n läste jag Expressen som rapporterade om att Katrin Schulman, den onämnbares lagvigda hustru, varit i bråk med vakter på ett känt etablissemang vid Stureplan. Hon var full och vakterna kastade ut henne. Bråk uppstod. Vakten filmade diskussionen dem emellan och la ut den på Youtube... (Den är borta nu). Vilken värld lever såväl profilerna som vakterna i?
3.
Sökte sedan i Aftonbladet för att se vad de skrev om detta. Jag menar , Anna Sjödin var ju på helsidor efter en liknande historia. Och blev av med jobbet. Men om Aftonbladet har skrivit så är det rejält undangömt. Javisst ja... den onämnbare jobbar ju kvar så hustruns fyllebråk tas inte upp av arbetsgivaren.
4.
Slötittade på "Stepford wives" filmen om staden där kvinnor får små chips inplanterade i hjärnan och programmeras till att var blonda, högbystade hemmafruar som tjänar sin män. Filmen slutar PK med att hjältemake avprogrammerar alla på initiativ av sin listiga fru och alla kvinnor blir på nytt starka och framgångsrika. De dumma äkta männen hålls i husarrest i staden och tilldelas hemmafrurollen. Om de kommer hem med fel toapapper så hotas de med stryk. Bette Midlers rollkaraktär slår i en avslutande tv-intervju fast att män är svin. Det skulle vara en komedi. Jag skrattade inte en enda gång.
5.
Såg slutet av ett nytt debattprogram på SVT, Beckman, (nån mer )och Can. Tre olika programledare ska resonera om aktuellt ämne med några inbjudna gäster. Ikväll var temat "Är det synd om männen?" eller nåt sådant. Bland de inbjudna var Pär Ström, mannen som försöker stå upp till mannens försvar. Denne till uttrycket timide man var helt uppenbart kvällens syndabock. Programledare Beckman spände isblicken i honom när hon ställde frågor och osade förakt. "Du skriver ju din bok... ja i falsett, du verkar känna dig kränkt"
Pär Ström sa att han kände sig kränkt av de mansbilder som målas upp och som tillvitas alla män... och se'n sa han det värsta... att media bidrog till detta...
De andra två män som var inbjudna höll naturligtvis inte med Pär Ström utan levererade godkända svar som handlade om att ta ansvar för att förstå hur det ser ut och att det finns mycket att förändra etc etc etc... då mjuknade programledarens bistra uppsyn. Å se'n var det slut.
6.
Därefter såg jag en trailer för ett kommande program i TV4+, Bröllopsbonanza... två blivande brudar ska förbereda sina bröllop... några blivande brudgummar syntes inte till. Har de inget att säga till om? Kom då ihåg att jag nyss såg ett bröllopsprogram i en annan kanal. Programmet går ut på att tre blivande och överviktiga brudar ska tävlingsbanta och den som gått ner mest vinner sin drömbrudklänning...
7.
Läser i lokalpressen att Skolverket beviljat ytterligare en friskola att starta gymnasieutbildning med hästinriktning i vår stad. Trots att det redan finns en friskola med hästinriktning i utbudet här och trots att de inte fyller sina platser. Det är ju liksom inte kö och stark efterfrågan - är det inte sånt som visar hur stor marknaden är?
Nå, världen är galen.
Själv tänker jag starta ett friskolegymnasium och göra mig stora pengar. Det ska vara ett grisprogram med estetisk inriktning. En ekologisk grisfarm ska skötas av de glada eleverna. Den estetiska inriktningen är självklart dans. Karl-Petter, grisfarmaren från Bonde söker fru dansar ju i Let's dance (f.ö. med den äran) så jag tänkte vara trendkänslig och slå mynt av det dagsaktuella. Och självfallet ska alla vara jämlika. Dock ska några vara mer jämlika än andra.
skriven
Jag har en känsla att det finns många lokareportrar som inte har en aning om musik. De måste ju vara bra på lite allt möjligt. Därför väljer de många gånger att fokusera på sånt som de är mer intresserade av än musik när de ibland är tvungna att gå på en konsert - t.e.x. genus. Det bevisas ju med all tydlighet här där recensenten inte ens nämnde kvaliteterna hos den kvinnliga violonisten. Han/hon kunde helt enkelt inte avgöra om hon var bra eller ej. Därför var det säkrast att inte skriva alls. Jag har själv jobbat som frilansare på min lokaltidning och fick alltid i uppdrag att skriva på alla musikevanemang i den lilla staden eftersom båda lokalreportrarna då var ointresserade av musik. När det gäller bröllop, som jag ju ofta spelar på, kan jag meddela att i 98 fall av hundra är det bruden som bestämmer allt om bröllopet. I de andra två fallen har bruden däremot ingenting att säga till om!