Det var här ni läste det först

(Till FRA: jag skriver det här så behöver ni inte binda resurser i att avlyssna mina andra kommunikationsvägar)

Jag har grubblat så över det märkliga valet av ny partiledare för socialdemokraterna. Än mer har jag grubblat när opinionssiffrorna visar att fler än jag tycker att det var ett konstigt val. Hela vänsterblocket och socialdemokraterna framför allt, seglar i opinionsmässig medvind. Ändå är det skeppare Reinfeldt som opinionen har störst förtroende för om den ska välja mellan Sahlin och Reinfeldt. Det kan ju inte tolkas på annat sätt än att opinionen, svenska-folket-ute-i-stugorna inte tror på Sahlin som statsminister.

Det borde oroa partistrategerna.
Särskilt med tanke på att valförlusten i mångt och mycket tillskrevs den förre partiledarens buffliga person.  Svenska-folket-ute-i-stugorna förmodades vara trötta på honom personligen. Om en enda person har så stor betydelse borde ju loppet redan vara kört för socialdemokraterna.

Vidare i grubbleriet konstaterar jag att Sahlin är beige i sin framtoning. Borta är den frejdiga stockholmsbönan som talar-så-folk-förstår. Visserligen förstår man fortfarande vad hon säger men hon är ... beige. Vilken besynnerlig strategi de valt, partistrategerna.

Nu läser jag i bladet att nya målgrupper för den socialdemokratiska valkampanjen är medelklassfamiljer i storstad och äldre kvinnor.

Hm
Hm
Hm

Så kommer det förklarade skimret och lindar in hela mig och transformerar mig till ett självlysande orakel.
I can see the light!
Jag vet hur det ligger till.

Mona Sahlin är bara en staffagefigur, en sorts målvakt som ska bytas ut ett år före valet. Man matchade henne för att inhösta feministpoängen och andra PKpoänger och visa på en partiledare diametralt motsatt den förre. 
Men vem, hur, var finna en annan partiledare - das kann mann sich nervöse fragen. Det fanns ju ingen annan, alla andra tackade ju nej och Margot kommer aldrig att ändra sig.

Nej, Margot kommer aldrig att ändra sig. Det visste man redan när man frågade. Ulrika Messing må vara populär i de egna leden men tilltron hos  svenska-folket-ute-i-stugorna är nog av samma dimensioner som tilltron till Sahlin. Annars hade hon, Messing, kunnat göra come-back.

Glöm allt om Sveriges första kvinnliga statsminister. En rejäl karl kommer att leda socialdemokraterna i valrörelsen. En riktig man i 2000-talets anda, en renässansmänniska som kan allt och lite till och med tydliga manliga attribut men ändå mjuk. Lite som Fantomen - hård mot de hårda, ni vet. En man som helt uppenbart är flerbarnsfar och som satsar på familjen parallellt med åtminstone tre olika karriärer. En man som allmänt anses ha ett fördelaktigt buspojksutseende.

En medelklasshjälte från storstaden.
En charmig buspojke (tänkt att appellera till äldre kvinnliga väljare)
En välutbildad man med ambitioner att skydda nationen och dess medborgare mot brottslighet

Han finns ju där. Men har solkats lite av sin iver att redan före alliansen avlyssna svenska-folket-ute-i-stugorna så han måste marknadsföras på ett slipat sätt. Så vad göra?

Hm... deckarförfattare går ju hem hos svenska-folket-ute-i-stugorna
          och familjefäder  lider svenska-folket-ute-i-stugorna brist på i dessa skilsmässotider trots alla bröllop

( FRA ska vänligen observera att ordet bröllop här används i betydelsen två människor - eller två hundar som faktiskt sker i Japan, stor industri - gifter sig med varandra inte i betydelsen lönnmord som påstods vara en alternativ betydelse i de telefonsamtal som avlyssnats i samband med Palme-mordet. Jag vill dessutom understryka att det har stått i tidningen så jag vet inget själv om Palme-mordet. Jag träffade aldrig den frikände mördaren när det stod i tidningen att han vistades på en ort 1 mil från min bostadsort. Är allt utklarat nu?)

Hm hm...
          fotboll tycker ju svenska-folket-ute-i-stugorna om


          och sommarpratare i P1... jaså var den listan full, jaha Jens Lapidus kom före?
        ( sablar, höres partistrategen mumla)
         men det löser sig
         sommarkrönikör i Expressen är ett gott alternativ
        
Men hur ska vi göra med det här med Bodströmsamhället som folk tjatar om? Hur förvända synen på svenska-folket-ute-i-stugorna så kandidaten ska kunna framstå som beskyddare av de små och utsatta och värnare av integritet? Frågar sig partistrategerna.

Så kommer man på - karln är ju advokat. Vi låter honom ta några medialt intressanta mål där folk blir utsatta för storebrorssamhället - gärna med terroristkoppling. Han får försvara de små.

Dessutom ska han vara en pinne i alliansens samlade bakdelar genom att vara aktiv i riksdagen. Till skillnad från Perssons eget kronprinsval, Nuder som tydligen inte ägnar riksdagsarbetet mycket tid. Svenska-folket-ute-i-stugorna har ju för sig att politiken bör bedrivas i riksdagen medan alla riktiga människor vet att politik utövas i slutna sällskap i andra lokaler. Så lite riksdagsspel för gallerierna läggs till listan.

Det är ju glasklart.
Någon marknadsför Bodström med det troliga syftet att han ska ta över partiledarrollen.
FRA-lagen kommer att permanentas även efter ett regeringsskifte.

Frågan är bara om Sahlin vet om att hon är en tillfällig lösning? Vet hon det - då kommer hon att avgå av privata skäl utan något ståhej. Vet hon det inte kommer istället en skandal att lanseras som tvingar bort henne. Det finns ju king-size-toblerone att slå i huvudet på svenska-folket-ute-i-stugorna.

Meh...?!?!? Så här kan det väl inte gå till? Det handlar ju om demokratiska folkrörelser?!?!?
På det svarar vi:
1. Läs Kungamordet och Kronprinsessan av danska författarinnan Hanne Vibeke-Holst om ni redan glömt tv-serierna.
2. Partipiskor kan användas till mycket.

Kom ihåg att det var här ni läste det först.

(Om jag har fel beror det naturligtvis på att vattenskadan i lägenheten nu drivit mig in i ett deliriskt tillstånd och jag därmed yrar mer än vanligt)

DN  DN 

SvD    Fokus   SvD


 


 

1 Vigg:

skriven

Snyggt jobbat,,, (gillar inte FRA detta så får dom väl höra av sig)Höres

Vigg

2 En liten tant:

skriven

Vigg: Har du nåt jobb åt mig? Som analytiker, menar jag eller spin-doctor-buster?

3 Bloggblad:

skriven

Jag vet en liten tant som skulle göra sig alldeles utmärkt som statsminister. Klarsynt, skinn på näsan, fötterna i myllan och örat mot marken.... (Jösses vilken häftig bild jag fick i huvudet)

4 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Såg också bilder framför mig - inte så statsmannamässiga poser s.a.s. Känner mig som mor Vädervax, en av häxorna i Terry Pratchetts böcker om Skivvärlden. Hon som lugnt gick ute på stadens gator om natten i trygg förvissning om att hon inte skulle kunna möta något värre än sig själv...

5 Sidvind:

skriven

Heh...snygg teori, men tyvärr tror jag att det finns ett avgörande hinder. Såvitt jag vet var Bodström inte ens med i (s) när han skulle bli minister och jag tror att arbetarrörelsen inte är lika lomhörd mot sina basmedlemmar som andra och således skulle ha mycket svårt för en partiledare som bara varit med i partiet i ett fåtal ord. Man ska gärna arbetat sig upp i det (egentliga) arbetarpartiet...

6 björn:

skriven

http://www.physorg.com/news133437747.html

Ja, det behövs ett "historiskt parti"

- avrätta kungafamiljen för allt dom gjort (tv-sänd= jfr krigshetsaren Gustav 5, Borgårdstalet och nazivänligheten )

- prästpensionerna= avskriv för andras slit, mobbning (mest mobbning i arbetsmiljön i landet= ära fack, folk, arbetare, arbetslösa, självmordsoffer etc) jfr häxbränning (folkmord), självmord mot andra och mobbning (stött kriminella i stället, kd= frekvens se kommentar 3)

och historien igenom gjort sämre (frekvens= se en kurva med tex 10 variabler och sen jfr 10 valida och reabla variabler som skulle gett bättre= tex resultatbaserad lön för den som tänker ut lösningar, resultat och genomför dem samt sliter och ger vettiga resultat)

Tex "betalt för gammal ost" (ocker - och lurendrejeripack jfr förr i tiden och den intellektuella, rena livsnerven, hat som fanns mot detta falska pack - jfr 1800-talets nollor och inkompetens och bluffar rakt igenom)

Gåshud över ngt stort, collectomat, lutherhjälpen , förvirring och ej vetenskap och inte minst teologi före sin religion (religionsförbud för gemenskap= enskilt istället och tex bön på arbetsplats etc)

Vetenskap (arbetsmiljo blogg) och beprövad erfarenhet som ska styra (jfr vad det har resultatet i = folkmord på svarta i afrika och indianer= svagaste bland svaga) och falskhet som dödat vetenskapsmän och givet världen sämre psykologi och utveckling (samhällslära etc)= dvs falskhet (falska skitstövlar vars gener florerat ) och sämre för flertalet (skulle aldrig varit tillåtet)Helst i mina ögon = avrättningar av dom (dom har dödat genom sin existens= fritt val å bli präst och fö monarkin= stött upp det i mkt grad)

Även S "svek" = Gustav V (Hejjbyaffären) och våldtog småpojkar som Wilhelm Moberg tog upp (rättsrötan)= sthlms blodbad 2.0

Tex 30% ökad tillväxt, intellektuell boom (aktiverar sanna inom oss mot falska neuronkomplex som håller oss nere = räkna på gener, kontext, livsrum i en mening= tex solljuset kröker sig på ett bättre sätt= vem vet med en sån hypotes)

Och juridiskt ekvivalent= avtalsrätt till arbetsprestation i "välfärdssamhället" Sverige = man gör inte sitt jobb med dessa bluffar

Resultat= mätt i pengar, outsourcing (bättre med flera valida, reabla mått) och Peer review/utveckling (mått= policy)

Demokrati= beslut inom partier etc och ledning som strikt följer det (valbar och rotation och kollegial anda)Det blir bättre med kontakt med våra vänner i skyn -

bottensedimentet i östersjön är ju säkrad

deras liv, falska, jordens golem/djuren/avskummet blir då som Feynman sa plenty of space at the bottom”

nanotråd kring halsen som ger en puls för livsuppehåll och en nanobubbla som ger lite syre

deras liv (ocker på jorden/miljöförstöring) från kk till sv kyrkan och liknande materia (kanske meningen i evangelium etc/religion)

varit så i msk historia - rensat ut i “phase transition (Winfree)

djuren avrättas/dödas ju så

dödssstraff med grov tortyr är det enda möjliga straffet (det är i ljuset av detta - )Lag i riksdagen =

frikårer har rätt skydda sina barn och framtida generation

döda prästerDödar man andra = dödsstraff med grov tortyrVad dom gjort= tex stött pedofili.Eller sänd in dom i Auschwitz igen.

Det blir ändå så om 10-20 år (kanske tidigare)= man låter ju inte sådana leva. Grova brottslingar (stött ondskan). Och givit sämre.Arbetarrörelse = hahha

Vad gjorde deras gener (ansvar) mot våra förfäder?

Falska= företräda det rätta etc (mordtalet var ju hörgre förr= husbonden slogs ihjälp - tex 1600-talet).

Adeletc= dom kunde och juridiken fungerade inte helt (tex Pechelin i Halland= krävde ju sex av husfolkets hustruer, första natten etc och slog även folke - men dog inte enligt bibelns ord - bra empiri hahha)

Sen skulle han döda kungen (landsförvisad= Gustav 111). Bra monark i viss mån (krigshetsae mot ryssland dock).

Bra å bra.Psykiatriker= steriliseringarna (falska läkare likaså = mer nazistpsykiatrika moment tom s)

CSIRO scientist discovers natural 'invisible' goldLika med = frekvens av brott dom begått (utilitarism sas= inte rationellt integraton/fusion/koherens dvs vetenskap och tex Mertons organisation och ekvivalens med reduktion = vad vi vet nu och vilka brott som begåtts med lagrum)

Skyddande av brottsling, knäböjt inför påven (luthersk-evan tro= dödsstraff förr, sv i krig med vatikanen) och fö övergrepp i rättssak (madeleins bilderna= tog väck från site) och egenmäktigt förfarande

skitstövel, vars brott rapporterats, och ska dömas

jfr dödsstraff = dödade 5 arbetare med straff reg (lib) med kungen i bakgruden som var emot demokrati och motarbetare s mfl7 En liten tant:

skriven

Sidvind: Han är född in i partiet även om han inte betalade medlemsavgiften förrän han blev minister. Lennart Bodström som varit olika sorters ministrar i socialdemmokratiska regeringar är ju hans pappa. Det + ett kändisskap torde kunna gå före "att ha arbetat sig upp". Om det numera (tidigare stämde det nog att det var det som gällde - före Ove Rainer - )handlade om att på riktigt arbeta sig upp skulle man kunna hämta dugliga politiker utifrån landsorten. Finns faktiskt en hel del kommunalråd som är duktiga och hedervärda. Numera är det istället kändisfaktorn som är avgörande.

8 Gubben:

skriven

Ja men detta är ju helt lysande! Kan bara buga och njuta av att läsa detta ytterligare minst en gång!

9 En liten tant:

skriven

Gubben: Tänk om jag har rätt. Vilken framtid jag då har i siar-branschen!

10 ab:

skriven

Haha! Tänk att du upptäckte det!Ja, det partiet är så korkat nu att scenariot inte alls är otroligt. (Med det menar jag inte att Sahlin var en bättre lösning). När de valde Persson gick de väldigt lågt, och han utrotade väl allt som fanns kvar av intelligens.

11 En liten tant:

skriven

ab: Ja, om man ska vara seriös så är det ju fruktansvärt att återväxten inom det jättestora partiet hanterats så uselt och diktatoriskt att det finns en knapp handfull som nämns i partiledarfrågan. Ute i hela landet finns många kompetenta kommunalråd som inte är kändisar men som mycket väl skulle kunna leda ett parti. Här i stan finns t.ex. en duktig kvinna i 40-årsåldern som absolut skulle kunna leda ett parti.

12 ab:

skriven

Någon seriös tidning borde göra en artikelserie: På jakt efter guldkornen.

13 Helen:

skriven

Tja, det scenario du målar upp ang. ledarskapet inom (S) har även formats i mitt arma huvud fast mer som en ond dröm. Sahlins personliga tillvaro hyser en del i övrigt att önska och kommer säkert upp på bordet under 2009-10. Kan inte tro att Partiet låter henne slinka igenom med alla de svagheter hon företer. Som nation finns risk att vi blir utskrattade så snart MS lämnar manus för intellektuell diskussion inom exempelvis EU och FN.

Det finns skäl till oro.

14 En liten tant:

skriven

ab: Det var en lysande idé!Helen: Nu vill hon i alla fall riva upp FRA-lagen.

15 Inga M:

skriven

Suveränt skrivet! Och då menar jag inte bara till innehållet utan också som text betraktat! Det är underhållande på hög nivå. Jag är glad att jag har hittat Din blogg!Desstutom är resonemanget väldigt begåvat. Klart att Du har rätt. Mona var bara den som skulle släta ut och samla ihop partiet efter valet. Hon plattades till en gång för alla med Tobleronehistorien och har aldrig rest sig på allvar efter detta ( Jag har skrivit om det också i något gammalt blogginlägg så där är vi överens!). Hon kan inte bli den partiledare som med karisma och pondus och humor ska leda fram till en ny valseger. Visst är det Bodström som är på lut. Han ville bara inte ta itu med städningen efter Göran. Gubbar har aldrig haft någon dragning till städning. Det fick bli Monas uppgift. Men när städningen väl är avklarad och partidiktaturen avlösts av en påfrestande anarki då är det dags att slänga in en samlande kraft. Du har helt rätt! Och jag ska aldrig glömma att det var Du som först sa det! (Dessutom gillar jag att Du direkt adresserar FRA. Jag hävdade i en diskussion att det är det värsta med FRA; inte att de kan kolla allt jag skriver utan att jag eventuellt börjar anpassa mitt skrivande till FRAs eventuella läsning! Vart ska jag då göra av mitt riktiga skrivande?)

16 Inga M:

skriven

Ville bara uppmärksamma Dig (och Dina läsare!) om EU-lagförslaget till registrering av bloggar. Jag skriver om det på min blogg och länkar till DN-artikeln.

17 En liten tant:

skriven

Inga: Tack för berömmande ord. Du tar då i!

När jag precis läst ditt inlägg och alla länkar om de nya galenskaperna kom en dementi i DN. Men jag skrev ändå för som jag skriver: EUförslag brukar återkomma.

18 tindra annette:

skriven

Rymmarn Bodström gudbevare oss! Hoppas han oxå förpassas till staffagefigurernas arma land.. Som den mjölpåve han är!

19 Ulf:

skriven

Säkert en riktig analys. Om inte så var den i varje fall mycket underhållande :-)

Men må svenska folket (och SAP) bevara oss från Bodström.

Kommentera här: