Ingen registrering? Nu blev jag besviken

Kära EU och FRA!

Jag har tänkt på er hela dagen. Utifrån att jag fick veta att ni  anser att jag bloggar anonymt och därmed förorenar cyberrymden med allehanda vildsinta åsikter och osammanhängande ordkaskader. Jag ber om ursäkt för det, för det är verkligen inte min mening. Jag har istället strävat efter att tillgodose alla mina nya övervakares behov. Man vill ju, trots allt vara en god medborgare. Så tänkte jag under dagen och nu på kvällen får jag till min besvikelse läsa att EU inte alls röstat ja till hela förslagstexten. All min möda förgäves.

Men så slår det mig. Förslag som röstas ner i EU brukar ju likt MA Numminens sång "likt en gummiboll" komma tillbaks till det tjuriga folket. Reinfeldt vår käre statsminister, har verkligen understrukit att nedröstningar inte spelar någon roll. I det verkliga livet. Där de som förstår de komplexa sammanhangen verkar. För allas bästa. Bloggkontroll kommer säkert åter.

Så därför vill jag ändå redovisa min insatser för att vara en god medborgare i det nya övervakningssamhället.

FRA kom ju först så därför utgick jag från deras behov av att ha någon att avlyssna och avslöja. Jag tänkte som så att lite lagom anonymitet skulle vara ett bra upplägg för alla nyanställda spioner...f'låt signalspanare  att träna på. Jag menar, hur mycket kommer de inte att ha att lära in när det gäller så'nt där som kryptering och anonymisering och allt som jag inte förstår mig på att använda. Men jag vill ju bidra.

Och man vet ju att learning by doing är ett framgångsrikt koncept. Progression i svårighetsgrad är också viktigt. Medan man pluggar på om krypteringen måste man ändå träna avlyssningsfärdigheter. Time is crucial. Time is money. (Jag skriver lite på engelska för att få en internationell touch)  Och det är ju skattebetalarnas pengar som ska användas. Jag vill som alla andra att det ska ske så effektivt som möjligt.

Så då tänkte jag att en blogg med den kittlande täckmanteln En liten tant kunde ligga som grundkurs för de nyanställda. Att avslöja den baksluga cybermarodören bakom denna täckmantel känns som en perfekt nybörjarövning. Till den änden har jag sedan planterat diverse ledtrådar i bloggen som kan leda en idog signalspanare på rätt spår. För att FRAspanarna inte ska stupa på första steget så har jag satt bloggen på bloggkartan. I Gävle närmare bestämt.

Se'n gäller det ju att identifiera mig bland Gävles drygt 92 000 invånare. Under förutsättning att jag verkligen är En liten tant torde undersökningsmassan kunde beräknas till c:a 10 000 individer (jag tog till lite just for the fun of it) .

Gävle ligger norr om Stockholm. C:a 20 mil. Följ E4 (nej ta inte bilen - miljön ni vet)eller järnvägen så hittar ni strax rätt.
Det tar c:a 80 minuter med X2000. Från Stockholm alltså. Men ni kanske inte ens behöver skicka signalspanarna till orten (vore bra, tågbiljetterna mellan Gävle-Stockholm är dyrast i landet, så där finns pengar att spara). Ni kanske kan fixa avlyssningen från hemmakontoret.

10 000 tanter borde man kunna kartlägga rätt fort.
Tips: avlyssna fikarum på arbetsplatser (gott om tanter där) OCH... i ett sådant återfinns jag, uppkäftigt förfäktande samma åsikter som jag torgför i min blogg. Vad ni se'n ska göra med mig när ni hittat mig är ju en öppen fråga. Jag kan ta anställning hos er och skapa nya anonyma träningsbloggar för de nyanställda att träna på.

Nå, så mycket har jag alltså gjort för att bidra till FRA:s kompetensutveckling. Kände mig nöjd i flera dagar, faktiskt. Men så kom det här nya EU-förslaget. Då blev det komplicerat.

Hur skulle jag nu kunna kombinera FRA:s behov av att ha skummisar att avslöja och avlyssna med EU:s krav på total öppenhet?
 
För att inte tala om EU:s önskemål om att kategorisera min blogg utifrån mina åsikter. Jag måste uppenbarligen skärpa mig och inte slå vilt omkring mig mot både höger och vänster och alla däremellan. Hur ska EU annars kunna kategorisera mina åsikter? Jag passar ju inte in någonstans i någon enda partiruta! Gud, vad jag skämdes när jag insåg detta. Kände mig verkligen som gurkorna som inte förmått räta ut sig tillräckligt för att stämma med EU:s direktiv.

Åsså vill ju EU få veta syftet med min blogg. Herrejemine, vilken ångest jag fick. Här upptar jag viktigt utrymme i cyberrymden bara för mitt eget höga nöjes skull! Bara för att det är roligt håller jag på och sprider felaktig information om allt möjligt. För fel är det ju per definition eftersom det skrivs i en blogg. Inget syfte i sikte.
Men så kom jag ihåg att jag har  i alla fall lagt ut en bild på mig. Överst i blogghuvudet.
För det krävs inte foto. Bara bild. Så något lite har jag ändå kunnat bidra till EU:s kamp för yttrandefrihet och annat fint och viktigt som lagen sägs ska gynna.

Aftonbladet

DN

SvD
1 Inga M:

skriven

Så välskrivet! Och roligt att läsa! Jag tror att vi har en bloggbävning framför oss nu med FRA och EUs blogglag. När alla bloggare drar åt samma håll blir det mäktigt. Det händer ju inte så ofta. Vi är mer vana att käbbla lite så där vänskapligt inbördes. Då märks vi inte så mycket utåt. Jag tror att politiker också kan bli lite tagna på sängen över kraften i bloggosfären när vi alla är ense. Opnionsbildning på nätet är ju väldigt obyråkratisk och direkt. Det är exemplevis snabbt tillyxat ett evenmang den 3:e juli på Stureplan tror jag. Det står om det i en länk i mitt inlägg om EUs bloggkontroll.

2 Anonym:

skriven

härligt! du är sannerligen en god medborgare

3 Bloggare:

skriven

Heej! Underbart att din blogg finns länkad på aftonbladets hemsida som den mest "misstänkta"??-- Jag uppfattade det säkert lite fel.. men jag uppfattade det så... och så hittade jag till din blogg.. det är ju helt galet roligt detta egentligen.. jag menar, vem i sverige kan någonsin ta vår styrning" och överhuvudena på allvar igen? ... HAHAHA... Hohohoho... Jag måste säga att jag njöt av att läsa sarkasmen i ditt inlägg.. tro mig.. vi är många.. och opinionsbildning är fortfarande opinionsbildning. äntligen, med lite bloggar.. kanske sveriges goda medborgare, börjar kräva sin rätt.. :D weiiih! Go BLOGGARE!

4 bloggare:

skriven

Utifall du inte går in på min sida igen och läser min kommentar på din kommentar, så skriver jag in kommentaren här hos dig, så du inte missar den. :)Här kommer den:Ja många skåp det börjar bli! Verkligen.. Blir intressant att se hur långt dem trycker på gränserna.. och vart svenska folkets gränser egentligen går.va kul bara att få höra åsikter om bilderna.. :D hihi..Feministbilden, den har symbolik som verkligen hör till mitt koncept och utifrån mina konstiga tankar, uppkom den. De konstiga tankarna bakom är egentligen att jag är ledsen över hur ordet feminist har förändrats till mycket andra innebördar än det faktiskt har.. jag skulle vilja kalla mig själv feminist men det vågar man knappt idag pga förändring av begreppet.. Ordet i sig har fått andra sorters betydelser.. Och eftersom jag läst en del teologi och följt många konflikter inom svenska kyrkan på senaste åren, i media osv, så kändes det som att det dras lika mycket i kyrkans vara eller icke vara-vaddå?, som i själva begreppet feminism.. Därför tyckte jag det skulle vara kul med en feministisk streckgubbe som roffar åt sig kyrkan.. istället för politikerna.. som faktiskt.. till stor del, infiltrerat (enligt mig) kyrkans styrning och ledning.. vilket känns absurdt på många vis... (enligt mig)..Så, där har du förklaringen till den bilden. :D

5 ab:

skriven

Men det är ju lysande, Stickan!

:)

6 Gubben:

skriven

Rena njutningsmedlet om jag får säga så utan att en liten tant missuppfattar mig!

Jag kommer att gå runt och mysa åt detta hela dagen. Tack!

7 Tindra-Annette Broström:

skriven

Skrattar Du skulle göra dig bra som signalspaningstant för jag tror kabel medlyssnarna och de brus på seende skulle behöva lite vässad humor.Nu såg jag på texttv igår att vi bloggare kan få förorena så mycket vi vill eftersom förslaget inte var antaget men jag vet inte vad jag ska tro.Ang Lex Orwell så kommer nu Tolgfors att skingra dimmorna eftersom statsrådet tillika försvarsministern tror att han utkämpar slaget vid Lutzen. För kännedom så sover han och statssekreterare Håkan Jevrell med Clausewitz bok von kriege under huvudkudden. Tolgfors menar också att det här har blivit en höger vänster fråga men jag vet inte hur det är ställt med förståelsehorisonten eftrsom tunga borgeliga kritiker även de sågar förslaget och vad jag vet så tillhör inte Pär Ström vänsteranhängarna inte Johan Norberg heller.Hursom helst så var det en fröjd att läsa och jag lägger upp dig i min bloggroll om det är ok.Ha en underbar och inspirerande dag8 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Men hu, man får vibbar om att det kommer att uppstå en digital "hjärnridå". Om du hittar din banderoll Frukta Icke, som försvann uti rymden så kanske du får anpassa den till debatten med Flukta Icke. Tack för ditt briljanta inlägg.

9 Malou:

skriven

Hoppas du hör applåderna och de glada tillropen från Norge! Du är - för att citera ett ganska litet barn - "kjempekul"!

10 Väderkvarnen:

skriven

Jo kära lilla tant, håller med fullständigt, nu när hoppet äntligen tändes om att de skulle bli lite ordning i syberspejs så kändes det bittert att EU-slippsarna inte skyndar igon detta förträffliga förslag med samma effektiva hast som våra BLÅGULA folkvalda och folkkära gjorde nyligen med lagenden fina om skydda oss från terrorgubbar och annat styggt. Håhåjaja vi håller tummarna och hoppas omröstningen i september bringar ordning.

11 Marie:

skriven

HAHAHAHAHA...jag skrattar såå att tårarna rinner! Detta var veckans höjdpunkt....hahhahaha det var verkligen alldeles underbart!! Du har förgyllt hela min kväll. Jag både tackar och bockar!

12 Xara:

skriven

Tack för dagens garv.

Xara

13 Anonym:

skriven

Alltiallon rekommenderade mig att gå in på din sida och vilken tur att jag gjorde det. Det här inlägget är ju lysande!!! Ha en skön lördag!

14 En liten tant:

skriven

Inga: Ja, det har ju dessutom redan kallats bloggdrev på något håll. Det är säkert en svårmodig insikt att folk faktiskt engagerat sig med kraft i denna fråga. Reinfeldt möter det med sedvanlig arrogans.Anonym; Jag tar det som att du jobbar på FRA. :-)Bloggare: Tänk om det var så - att min blogg var mest misstänkt?!?!?ab: Tack, men jag vet inte om Planen fungerar! ;-)Gubben: Nej, jag tror inte att jag har missuppfattat dig. Du mnear att inlägget skrivs ut och säljs i den där sex-shopen som var på gång bort i skogen.Tindra: Tack för vänliga ord och placering i blogrollen. Jag tänkte hålla utkik i Platsbanken efter utlysta tjänster. De måste ju snart börja rekrytera...250 personer...Nicoline: Vilket kanontips! Flukta icke!Malou: Känns väldigt bra att bli påhejad av Norge!Väderkvarnen: September... ödesmånaden...Marie och Xara: Så bra - det är hälsosamt att skratta! Jag tror att makthavarna skrattar för lite. Därav denna hjärnuppmjukning.Anonym: Tack för besöket!

15 Drottningen:

skriven

mäh! Ja, alltså, det var ju jag som tyckte du var en god medborgare. Inte lätt att veta eftersom jag tydligen struntade i att fylla i just de rutorna.

16 En liten tant:

skriven

Drottningen: Du ville väl vara inkognito som den kunglighet du är åsså misstänkte jag genast att det var FRA. Där ser man vad övervakningssamhället gör med oss. Sprider misstänksamhet i våra arma hjärtan.

17 Drottningen:

skriven

ja, man kan aldrig vara nog försiktig. Det är inte första gången jag har blivit anklagad för att jobba för FRA, så de borde nästan ge mig lön

18 Morrica:

skriven

Från en liten tant till en annan, mycket väl formulerat, det gläder mig att se att du tar ett sånt enormt samhällsansvar! Jag hoppas både FRA och andra avspanare förstår att uppskatta dina ansträningar.

19 Inger Maryissa:

skriven

Har hittat tillbaka till din blogg igen, via en annan blogg och det är jag glad över.

Och så underbart och helt fantastiskt du skriver...jag skrattar så tårarna rinner...

Du skriver så träffande om dessa allvarliga saker....och med en gudomlig humor...Kommentera här: