Såpbubblor

När jag var liten älskade jag att blåsa såpbubblor, helst ut över vatten. Såpbubblor är så vackra, så poetiska. En gång för 15 -20 år sedan bevistade jag en av Cirkus Brazil Jacks föreställningar. Det var en mycket trivsam cirkusföreställning på det hela taget. Det jag minns bäst är dock ett clownnummer där världens sötaste lilla tjejclown frambringade enorma såpbubblor medan cirkusorkestern spelade "Send in the clowns". Jag var helt andlös.

Idag var jag inne i en leksaksaffär och där föll min blick på ett ställ med såpbubble-kit av olika slag. Tänkte på hur underbart det var att blåsa dessa förtrollade bubblor när jag var barn. Kom så ihåg att jag är en tant och så'na gör det de vill så då köpte jag mig en förpackning. Här ska blåsas såpbubblor på balkongen!

1 Elwa:

skriven

Jag vill så gärna höra hur det gick med din såpbubbletripp på balkongen! Du ska veta, att jag följer din blogg med intresse sedan några dagar tillbaka då jag "upptäckte" den! Tycker att du skriver tänkvärt och välformulerat, och jag känner stor inspiration att kanske starta en egen blogg... Jag som aldrig!

2 Rita:

skriven

Jösses så härligt. Önskar jag kunde se dej där på din balkong, med en massa bubblor flygande runt om!

3 En liten tant svarar alla tanter:

skriven

Elwa: Välkommen hit och tack för vänliga ord! Att blogga är väldigt roligt men ibland tidskrävande. Många nya kontakter och mycket kul att läsa. Jag tittade på din fina hemsida och blev alldeles imponerad av dina scrapbooks!

Rita: Grannarna såg lite förvåande ut, kan jag säga.:-)

4 En liten tant:

skriven

Sorry, Elwa och Rita- ni har ju inte uttalat någon önskan om att kallas tanter. Rubriken "En liten tant svarar alla tanter"
hängde med från ett tidigare svar till förra inlägget om tanttrenden.

5 Excessa:

skriven

Underbart! Det är just så det ska vara att vara tant.. göra saker för sin egen skull som skänker leenden till en själv.. och till förvånade grannar.. :-)

Har släppt 2 böcker vind för våg.. dom är hittade, men ingen mer har registrerade på BookCrossing.com.. men det gör inte så mye för bara tanken får mig att *le*

6 Inga M:

skriven

Såpbubblor är läckert. Kan se det framför mig. Har redan köpt till mina små elever när de börjar om några veckor.

Men cirkus alltså i alla dess former är förfärligt. Har alltid hatat cirkus i alla dess former. Orationellt men sant!!

7 Elwa:

skriven

Visst är jag en tant... Helt klart!
Tack för besöket på min sida, här kommer en länk till min andra sida som inte är särskilt uppdaterad numera.

Inga - jag har också alltid ogillat cirkus och dessutom undrat varför... Orationellt för mig också, det har något att göra med clownerna i alla fall!

8 Mette:

skriven

Hahah! Vad bra! Jag var rädd att den sista meningen skulle vara en annan. Bra att den inte var det! = )

9 En liten tant:

skriven

Excessa: För sin egen skull utan att det går ut över någon annan, är nyckeln till ett bra tantliv. Bookcrossing är en jätterolig idé. Man kan fantisera mycket över bokens vägar.

Inga: Åh, så kul att eleverna ska få blåa såpbubblor!Det är inte ovanligt att man avskyr cirkus. En del vet att de som barn blivit skrämda av clownerna. Den enda cirkus jag gillar är just Brazil Jack men så gillar jag just clowner.

Elwa: Kanske du hör till de som blev rädda för clownerna när du var liten? De är en märklig syn, så tragiska ansiktsuttryck men så gör de roliga saker och folk skrattar - blir kanske konstigt för ett barn.

Mette: Trodde du jag skulle fega ur och inte köpa bubblor? ;-)

10 Annela:

skriven

Åhh, såpbubblor är härligt! Såna köpte jag i mängd till mina pojkar när de var mindre, men de var inte såååå förtjusta efter ett tag, så den som blåste mest var jag. Men du vet väl att man kan göra egna såpbubblor:
Här kommer receptet:

STORA SÅPBUBBLOR
1 l kallt vatten
½ dl YES Ultra
1 msk glycerin
Glycerin kan du köpa bla på Apoteket.

MERA SÅPBUBBLOR
1 dl YES diskmedel
5 dl vatten
1 dl glycerin


Lycka till!!

11 En liten tant:

skriven

Annela: Tack för recepten! De ska jag spara - min lilla burk tar snabbt slut.

12 SolSkuggan:

skriven

Jamen såå roligt, jag har blåst massor i sommar med mina barnbarn, apropå barn... Har du läst min dikt i kategorin "egen lyrik och egna texter" där har jag en grej som heter "en dag.."
Ha det nu gottast, hej:))

13 flasknosen:

skriven

Men så underbart! Heja, mer såpbubblor åt både tanter och farbröder i alla åldrar!

14 En liten tant:

skriven

solskuggan: Jag ilar och läser!

flasknosen: Borde ingå i hemtjänstens grundutbud!

15 Rut:

skriven

"När jag blåser lätta bubblor" hette det i en gammal schlager från början av förra seklet och det är ju tur att man aldrig blir för gammal att leka.
Själv blåser jag bubblor med tredje generationens barn och vi har alltid lika roligt.
Kanske skulle jag också som du försöka ensam en gång, ute på balkongen någon kväll, undrar vad grannarna skulle säga då, en till tant som fått fnatt.
Kan väl inte göra något, förresten tant kallade dom förr sina svärmödrar.

16 En liten tant:

skriven

Rut: Åh, jag fick nu en vision av en tidig höstkväll och på balkonger runtom i i landet står tanter och blåser såpbubblor mot den klara natthimlen!

17 Carul Mare:

skriven

Mitt bästa cirkusminne är från en liten liten cirkus. Vi satt på första eller andra bänken och allt hände så nära inpå. Hästarna som sprang runt runt till öronbedövande marschmusik och sågspånet som yrde och doftade. Hästdoften som var så stark att den stack i näsan på mig. Trapetskonsterna som säkert inte var av första klass, men som ändå var så mycket mera än jag själv kunde klara av och som utfördes alldeles inpå mig. Det var en otroligt sensuell upplevelse - men min lilla sjuåring tyckte det var trist...! Hur mycket är det kvar, mamma...?

18 Mette:

skriven

Ja, jag trodde du skulle fega ur... heheh... bra att du inte gjorde det.

19 gunsan:

skriven

Liten tant... du gjorde det... har du fortsatt blåsa sen? Man ska inte sluta med sådant som är KUL... Jag tog kort på en bubbla HURRA den fastnade, tog bort den från bloggen,personen som var med, ville ej va med. Om MIN STORA KÄRLEK lägger in "bara" bubblan igen ... kan du titta på den när din såpbubble-burk är slut och ej påfylld av recepten ... eller när det är för kallt att blåsa.Blir det för kallt för bubble-blås?
SÅPBUBBLE-GLÄDJE-KRAM :)

20 En liten tant:

skriven

Carulmare: Kanske cirkus är något som talar till ett sorts barnasinne vi utvecklar i vuxenålder? Ungefär som att Muminböckerna är svåra för många barn medan många vuxna älskar dem?

Mette: Hmpf, vad tror du om mig?!??! :-)

Gunsan: Man ska inte sluta med sånt som är kul. Dagens aforism. Borde man ha i bloggens huvud. Jag måste testa om det är för kallt att blåsa såpbubblor när vintern kommer. Borde vara en vacker syn.

21 Rita:

skriven

*skrattar*, jag har inget emot att kallas för tant!

22 Christina:

skriven

Hej!

Härligt när vuxna har sitt barnasinne kvar!

Jag hitta såpbubble frisbee på affärn i veckan

Kommentera här: