Julgrodor

Trägna besökare i denna blogg har antagligen listat ut att jag har ett särskilt förhållande till grodor. Jag samlar på grodor (försöker undvika de språkliga) och grodbeprydda föremål. Jag lägger inte ner stora pengar på att införskaffa samlarobjekten själv. Det behöver jag inte. Grodorna kommer till mig via familj och vänner. Jag har  grodor i alla rum. I vardagsrummet står ett helt vitrinskåp fullt med grodor från när och fjärran. Duschdraperi, toaborste, toarullehållare, duschmössa, muggar, tallrikar, snapsglas, ljusslinga, fotoramar, kuddar... Produktutvecklarnas fantasi känner inte några som helst gränser.

De som ger mig grodor i present kan grovt delas in i två grupper; gruppen med de som ger mig söta grodor de själva blir charmade av och gruppen som består av mina två favoritmänniskor som satt sig i sinnet att leta upp de värsta grodor som finns.

I år slog den sistnämnda gruppen alla rekord. Jag packade upp den ena grodan värre än den andra vid julklappsutdelningen. Hur gräsliga de är kanske inte riktigt framgår av bilderna nedan men jag lovar... Jag vill understryka att jag skrattar så jag skriker och blir jätteglad när jag får dessa fruktansvärda presenter. Det ligger mycket kärlek i att leta monstruösa grodor till lands, till sjöss, på nätet etc. Klicka för närstudier, om du törs.

Denna lilla feta groda med ögon som pekar åt alla håll passar bra till att illustrera "efter-julbordet-och-snapsen-"tillståndet.

 Denna märkliga groda är tydligen tänkt som ett bruksföremål. Vi gissar på tandborstställ men vet inte säkert. Notera dess uppgivna min.

 Här ett par grodor vid foten av en kruka. Den lilla grodan är helnäck som grodor brukar vara men i och med att den sitter i en pin-up-pose bredvid en fullt påklädd, fullvuxen groda blir det visuella budskapet lite dubbelt.

Så kom den.
Grodan från helvetet.
Den är metallicgrön, har ett gigantiskt huvud som dessutom nickar ovanför den lilla kroppen.
En aliengroda.
Inhandlad i en ... tygbutik!!!
Jag vet inte om givarna drabbades av ruelse eller om de vill ge mig någon vink av annat slag men efter aliengrodan kom denna:

 En grodprins på ett rosa örngott...

1 Ca:

skriven

En "grodhälsning"....

önskar dig en god fortsättning!

2 Bloggblad:

skriven

Så himla praktiskt att alltid veta vad man ska leta efter i affärer för att göra dig på gott humör! Jag samlar bara på lugna, bra, kreativa dagar... och denna dagen i dag kommer inte att hamna i samlingen!

3 Inga M:

skriven

Min favvofigur i den här samlingen är ju absolut de där två filosofiska (eventuellt erotiska?) grodorna vid krukan. De har något outgrundligt över sig, något gåtfullt som kan tydas till nästan vad som helst.
Coola grodor helt enkelt.

Jag minns att Du hade en groda däruppe i blogghuvudet en gång i tiden men den kanske har rymt? Eller Du blev trött på den och avlivade den?

Ha en god fortsättning på helgerna!

4 En liten tant:

skriven

Ca: Tack detsamma, roligt att se dig i bloggland!

Bloggblad: Nä, nån lugn dag blev det inte för dig. Som du håller på!

Inga: Ah, en ny dimension på krukgrodorna. Gåtfulla. Ja, vid närmare studium så är jag böjd att hålla med. Kanske planerar de en grodversion av "Härifrån till evigheten" - de är ju på en strand, det är vågor på baksidan av krukan.God fortsättning tillönskas dig också.

5 PGW:

skriven

Den där tjocka grodan verkar bekant. Grön, mage, ätit för mycket ... japp! Det är ju jag i mellandagarna!

Den där aliengrodan verkar nästan lite farlig. Lås in den på kvällarna för säkerhets skull.

6 atiR:

skriven

Alla har vi nog ett samlarobjekt, kanske inte medvetet, men ändå.
Livserfarenhet får vi i vår samlarlåda, vare sej vi vill eller inte.
Men kortlekar är min stora passion att samla på. Nu har jag ca 600st, från jordens alla hörn. Inte alltid jag vet vem jag fått dom ifrån, tyvärr, men det har blivit lite som ringar på vattnet,,,bekants bekant som åker på semester osv!
Härligt!

7 Inga M:

skriven

Ville bara titta in och önska

Ett Gott Nytt År!

8 Lars Anders Johansson:

skriven

Jag tycker tyvärr inte att aliengrodan kommer riktigt till sin rätt på bilden.

9 En liten tant:

skriven

PGW: Igenkänningsfaktorn är hög i den lilla feta, även för min del. Aliengrodan kedjas nattetid, litar inte ett ögonblick på den.

atiR: Kortlekar, intressant. Det har jag aldrig stött på tidigare. Jag vet inte heller varfirån alla grodor kommer. Grämer mig över att jag inte märkt dem med givarens namn, härkomst och årtal.

Inga: Tack detsamma. Vi satsar på ett roligt 2008.

Lars Anders: Nej, jag förstår det, men det kanske är tur - kanhända skulle alla bloggläsare fly och aldrig återvända om hela dess ondskefulla uppsyn strålade ut från denna sida.

10 Josephine i Haag:

skriven

Den sista var verkligen hemsk! Och de forvantar sig att du ska sova pa den?!?
*grin*

jag har en del roliga katter i min (nerpackade) samling ocksa...

Gott Nytt Ar!
Vi far väl se om fler är intresserade av en ny skrivarcirkel?...

11 Barbro:

skriven

Hej! Hittade dig via Pantersylvias sida. Kul med grodsamleriet. Själv har jag samlat på prydnadsklockor (inga ur - mera
"ding/dong"-varianten) men det bidde liksom fullt både här och där så nu inhandlas de endast vid speciella tillfällen och när jag faller i trans framför en ovanligt vacker liten sak.
Grisar byter jag med en fd arbetskamrat. Och det är kul - finns ju så oerhört många varianter.
Önskar dig ett nytt grodrikt och trevligt år.

12 Moma:

skriven

Jag älskar människor som samlar på saker. Då vet man alltid vad man ska leta efter. Grodor är söta.
Tyvärr är väldigt få av dem prinsar.

Tack för kommentaren hos mig och jag kan bara säga att jag håller med dig till fullo!

Gott nytt år!

13 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Åh så skönt det måste vara att vila sitt huvud i grodprinsens famn på kudden. Måhända döljer sig en drömprins bakom grodförklädnaden.
Gott Nytt År och God Fortsättning.

14 cattis:

skriven

En söt och roligt liten julberättelse :-)

Gillar nog aliengrodan bäst, eller den snapsstinna...

Ha ett riktigt gott nytt år!

15 Börje Hovberg:

skriven

Jag gillar också grodor, men dom ska vara levande.

"Riktiga" grodor är charmerande djur som dessvärre för ett hårt liv när deras livsmiljöer försvinner. Men utvecklingen håller "förhoppningsvis" på att vända. Vi har en plats i Västerås, på Djäkneberget mitt i staden, där grodorna har en fristad ? än så länge ...

En gammal "julgroda" önskar dig ett gott slut och ett RIKTIGT Gott Nytt År 2008.

16 SolSkuggan:

skriven

Jag är också en grodälskare det började redan i barndomen när vi flyttat in i huset och jag var nästan 4 år. Jag minns tydligt första sommaren när jag och min lite äldre bror gick omkring med en skokartong och försökte samla in grodor.
Sedan har det fortsatt jag samlar inte in dem längre;) Men jag vill gärna ta upp och hålla dem en stund i handen.
Ett riktigt gott slut vill jag passa på att önska dig och ett riktigt förträffligt gott nytt 2008!
Kram på dig lilla grodtant:)

Kommentera här: