Singing in the rain

Prisa Gud här kommer... ja, inte skatteåterbäringen men väl en liten händig julröd apparat från saneringsfirman.  När jag kom hem från jobbet lyste adventsstjärnan milt och vackert (en så'n där gammaldags pappstjärna som jag anslutit till en timer) och den lille julröde stod muntert susande på vardagsrumsgolvet och spred VÄRME!

Nu kanske det räcker med EN filt när jag ska sitta i soffan och se nyheterna. Kanske klarar jag mig med bara duntäcket, pyjamas och ETT par sockar när jag ska sova. Kan skippa filtar och tröjor. Singing in the rain...

I övrigt droppar det friskt.

Jag hade f.ö. tänkt skriva om Thore Skogman som nyss avled på Gävle sjukhus. Men så läste jag en underbar nekrolog hos Slottet i saknadens dalar och vek in tangentbordet. Läs där istället.

Jag får uppmuntrande tillrop från andra bloggare och beröm för att jag verkar ta hela vattenskadan med jämnmod. Det tackar jag för.  Men om det är något jag lyckats med rätt ofta i livet så är det att förhålla mig sansat  till katastroferna när de inträffar. Det ligger oändligt mycket klokskap i Reinhold Niebuhrs bön:

Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnadenDen delen är välkänd men känner ni till fortsättningen? Jag vet inte om det är tillägg gjort av andra eller om det hör till den ursprungliga bönen. Hur som helst så skriver jag under på varje rad.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.

Glöm inte att läsa om Thore Skogman hos Slottet i saknadens dalar.
1 Bloggblad:

skriven

Den engelska versionen av bönen köpte jag på ett fint kalligrafitextat kort i USA -71. Hade det på väggen långt innan jag hörde den på svenska. Jag undrar när bönen skrevs. Här används den på sinnesroandakter i kyrkan. Intressant att läsa fortsättningen. Jag ska kopiera den. Tack.

2 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Inom missbruksvården och AA-rörelsen används bönen också. Det tvistas tydligen om vme som egentligen skrev den, i varje fall lite tvist men ... who cares, den är ju bra oavsett.

3 Inga M:

skriven

Jag har den här första delen av bönen på min vägg på jobbet just nu, i vackert format, från Gisans blogg. Hon gör fina dekorationer. Men den andra delen visste jag inte om. Undrar om det inte är dags att komplettera med den för min del nu!! :-)
Hör den verkligen till ursprungstexten?

4 Qilin:

skriven

Fortsättningen på bönen var ny för mig också, det är ju en bra vidareutveckling av tankarna i första delen.

Om Thore Skogman har jag aldrig tyckt...
:-)

5 En liten tant:

skriven

Inga: Jag vet som sagt inte om den hör till originalet, hittade den på nätet. Men eftersom den passade mig perfekt så köpte jag den rakt av.

Qilin: Thore Skogman väcker olika känslor men det jag tycker var stort med honom, det var just att han var som han var. Som Slottet skriver "den oförställda glädjens apostel".

6 Eva:

skriven

Jag har aldrig hört fortsättningen på Sinnesrobönen förut. Tack för den!

7 Björn:

skriven

med sinnesro får man konstatera att man kan glädjas åt att man hr en vattenskada, det betyder att man har ett hem :-)

8 Björn:

skriven

PS! så där flåshurtig kan jag givetvis bara vara över andras vattenskador...

9 Vigg:

skriven

Hmmm... intressant att små tanten direkt köper allt de ser på nätet... hur är det med faktakollen ;) Fast bönen är fin i sig det kan jag ju hålla med om.

Avseende Thore S så håller jag med Qilin... näe...

Höres
Vigg

10 Vigg:

skriven

PS!
det där med Thore S måste vara en generationsfråga.. nu eftersom tant är så mycket äldre än vad jag är... hehe!

Höres
Vigg

11 En liten tant:

skriven

Eva: Som sagt, vet inte om dne hör till originalet men den är ju lika bra även som påbyggnad.

Björn: Absolut. Gläder mig ofantligt. Kunde vara MYCKET värre. Eftersom skadorna inte hindrar min vanliga framfart i bostaden så är det rätt så lugnt. Ända tills det ska åtgärdas infirån...

Vigg: In your dreams "köper allt utan faktakoll" hmpf! Viggs läsförståelse lämnar en del att önska.
- denna tant lämnar klart och tydligt varudeklaration i inlägget "Jag vet inte om det är tillägg gjort av andra eller om det hör till den ursprungliga bönen." och i flera kommentarer. Vad mer kan man begära?

Ang Thore Skogman så var jag trots min enormt höga ålder (hm) inte något fan men som jag skrev till Qilin "Thore Skogman väcker olika känslor men det jag tycker var stort med honom, det var just att han var som han var. Som Slottet skriver "den oförställda glädjens apostel".

På samma sätt som jag tycker att det är stort att Vigg är som han är - evigt påstridig och i opposition (och det återigen på riktigt om tre år) på ett elegant vis. :-D

Kommentera här: