Upp till kamp för En bok för alla!

UPPDATERING
Det är något krångel med länkarna  så folk kommer inte åt insamlingslistan. Krånglet ligger hos den som hyser namninsamlingen, inte här.
Nu har jag hittat en annan direktlänk http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=1931
Men då ser man inte själva uppropet så man vet inte vad man skriver under!
Så här kommer den texten som är ställd till kulturraseri-minister Lena Adelsohn-Liljeroth

"Hej!

Det här anser vi är ett ogenomtänkt beslut som allvarligt påverkar den läsfrämjande utvecklingen. En bok för alla har möjliggjort spridningen av kvalitetslitteratur på ett ojämförligt sätt. Vi menar att den kortsiktiga vinsten som staten gör inte på långa vägar kan uppväga de långsiktiga konsekvenserna.

Vi måste protestera mot detta beslut! Vill ni kolleger visa ert missnöje med att En bok för alla inte får behålla sitt statliga stöd, skriv namn och arbetsplats nedan! När vi har nått minst 100 påskrifter skickar vi in detta till kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth.

Med vänlig hälsning"
Insamlingen avslutas 12/7 och redan nu är den uppe i över 2000 namn. Skriv på, skriv på!

Ursprungligt inlägg:
Det är ingen hejd på regeringens kulturraseri!
Statsbidraget till "En bok för alla" sopas bort i någon nyliberal marknadsanpassad yra.
En namninsamling har startats.
Jag har skrivit på.


Juni
2007

Försvara En bok för alla!

Styrelsen för En bok för alla AB fick från Kulturdepartementet den 21 juni 2007 muntligt besked att statsbidraget till utgivning av såväl vuxen- som barn och ungdomsutgivningen dras in från 1 januari 2008. Med anledning av detta har styrelsen idag 26 juni 2007 givit VD för En bok för alla i uppdrag att inleda arbetet med att avveckla verksamheten.


Departementets ställningstagande har lett till många protester bland bokombud, lärare, bibliotekarier, folkbildare med flera. Styrelsen välkomnar detta och deltar gärna i opinionsbildningen men ser sig ändå tvungen att handla med ekonomiskt ansvar.

En namninsamling
 till En bok för allas försvar har startats klicka här för att komma till den.


1 tingfast:

skriven

Fel i länken, hhttp:// ett h för mycket.

2 Excessa:

skriven

Jag har också skrivit på!

3 En liten tant:

skriven

tingfast:TACK!!! Fixat nu!
Excessa: Jättebra!

4 Excessa:

skriven

Kunde inte göra en lika fin bild o inramad text som du gjort så istället länkade jag till Ditt inlägg.. Hoppas det är okej. Annars får jag väl försöka anstränga mig.. Men det vill jag inte :-)
Önskar Dig en skön helg!
Själv ska jag umgås med gammelhårbollen och lillhårbollen.. Med andra ord; Bara njuta.

5 En liten tant:

skriven

Excessa: Toppen att du tagit upp ämnet också. Funderade en stund om jag skulle låta dig fortsätta tro att jag är särskilt duktig när det gäller webberiet men min goda uppfostran förbjuder mig att ljuga. Det var sk*tenkelt gjort. Jag fick ett mail med detta upprop, markerade hela billevitten, kopierade och klistrade in det i ett inlägg.Jag visste inte om det skulle funka men man må ju prova. Å det gick! Men länkarna fick jag länka på nytt för adresserna följde inte med. Så , så var det med den expertisen! :-)

6 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Små grytor har också öron. Jag läste ditt inlägg och ropade på maken att vi måste skriva på. Då hör jag en liten röst från min åttaåriga sonson. "Man ska aaaaaldrig skriva sitt namn på internet".
Vi har skrivit på!

7 Lars Anders Johansson:

skriven

Det funkade inte när jag försökte skriva på.
Oerhört trångsynt och kortsiktigt agerat av kulturministern. Det går fort att riva upp sånt som tagit lång tid att plantera. Suck.

8 isecore:

skriven

Det är otroligt tråkigt hur politikerna idag verkar tro att kultur är detsamma som "den där nya dokusåpan med hon bimbon".
Tragiskt.

9 Anne-Maj:

skriven

Jag blev så arg i våras när jag fick veta, och började prenumera på Familjepaketet som vi hunnit få två paketen nu.. Underbara böcker.... Ska ta bort h:et och skriva på nu.

10 Anne-Maj:

skriven

Länken funkar inte... vet du något?

11 En liten tant:

skriven

Nicoline: I princip har ju den lilla grytan rätt! Men ibland måste man, i synnerhet när det gäller böcker!!!
Lars Anders: Instämmer helt. Gör gärna ett nytt försök att skriv apå nu när jag hittat en annan länk som hittills fungerar.
isecore: Exakt det utbudet är det som blir kvar om det bara blir kommersiella krafter som ska styra. Vidrigt! Om man lägger till det faktum att ägarkoncentrationen inom medievärlden blir allt större så samma ägare äger både tv, press, radio, skivbolag, bokförlag osv så inser man ju att vi kommer att dränkas i dokusåpastjärnor som gör skivor, skriver memoarer, spelar huvudroller i filmer, tvserier, blir programledare i reklamradion och får en talkshow i tv4.
Anne-Maj: Jättebra att du också skrivit om detta. Felet med länken ligger hos dem. Har som synes uppdaterat med ännu en väg till listan.

12 en annan tant:

skriven

Jättebra att du sprider det här! Uppropet skrevs av Jan Hansson på Svenska Barnboksinstitutet och namninsamling startades av Margareta Holstenson på Värmdö gymnasium. Min första tanke gick till alla de ekonomiskt knäande skolor som inte längre har råd att köpa klassuppsättningar av kvalitetslitteratur. Och det (bl.a.)är ett riktigt effektivt sätt att skapa en underklass!

13 RS:

skriven

Jag bloggade om det för några dagar sedan:
http://www.kulturbloggen.com/2007/06/namninsamling-s.html
Håller med dig om att det vore bra om vi kunde gemensamt driva detta.
Viktigt.
En liten tant: kan du maila mig om detta? har några tankar om hur vi kan göra.

14 Fia Larsson:

skriven


Kära kulturvänner!
Namnlistan som min kollega Margaretha och jag startade för EBFA kan nås direkt via denna länk:
http://namninsamling.com/site/get.asp?ebfa
Vad fantastiskt roligt att se hur det har spridit sig och att många är så engagerade!
Vänliga hälsningar,
Fia Larsson
Värmdö gymnasiebibliotek.

15 Jonas:

skriven

Anledningen till att kulturdepartementet vill slopa stödet är att det i dag finns en stark pocketutgivning och att den sänkta bokmomsen inneburit lägre priser även för de kommersiella förlagens böcker. Behovet av En bok för alla är med andra ord borta.

16 En liten tant:

skriven

RS: Jag hör av mig.
Fia Larsson: Ett bra initiativ från er sida, glad att kunna hjälpa till!
Jonas: Du har inte förstått vad En Bok för Alla är och vad utgivningen betyder bl.a. för skolor och förskolor. Det kommersiella utbudet kan inte fylla det behovet.Fortfarande för dyrt. Pocket för barn finns det dessutom inte i någon större utsträckning.

17 En liten tant:

skriven

en annan tant: Missade dig kära vän, när jag svarade sist!Slarvigt av mig. Du har ju fullständigt rätt i att detta bidrar till att bevara, förstärka underklass och utanförskap. Men det är väl ett av syftena dock icke offentligt uttalat.

18 Mia:

skriven

Skrev på protestlistan med glädje. Fann t.o.m min f.d:s namn i listan... ;-)
Tiden börjar hasta nu, sista dagen i morgon listan ligger ute, vad jag förstår!
Mia

Kommentera här: