Fatta- det handlar om arbetstillfällen!

Käre Sven-Otto!
Det var länge sedan du syntes till. Men du har det väl kämpigt med arbetslinjen förstår jag. Fler vägrar ju arbeta igen. Folk är bra otacksamma. Ja, ni har det jobbigt allihopa i vår välmenande regering. Tänk att folk aldrig kan se den större bilden. Hur väl ni vill oss.

Men jag har tänkt på det där. Kanske är ditt problem att det ändå finns för få arbeten att tillgå. Och när jag idag läste Pär Ströms uppräkning av allt nytt som kan komma i avlyssnings/övervakningsväg, förstod jag ju allt. Det är naturligtvis du Sven-Otto, som är själve arkitekten bakom vårt nya fina samhälle. Arbetstillfällena kommer att stå som spön i backen om allt bara får genomföras i lugn och ro. Som Fredrik så klokt sa, alla tjänar på om debatten lägger sig.

 Ett av kommande övervakningsområden som ska utökas handlar  om Bilkörning. I Storbritannien byggs redan nu ett landsomfattande system som lagrar alla bilars rörelser i två år.  Här har du en källa till nya arbetsuppgifter. Jag tycker dock inte att du riktigt uttömt dess potential. Du kanske inte köpte delkursen "Think outside the box"  till din examen, så jag dristar mig till att ge dig några tips

Denna bilövervakning på en gata nära oss alla, förutsätter ju att bilarna har så'na däringa chips påklistrade någonstans. Nya bilar har väl det. Men vi har rätt många gamla chipsfria bilar ute på vägarna. Alltså kan ett stort antal människor arbeta med att klistra chips på gamla bilar.

Se'n tycker jag att det är korttänkt att stanna vid att chipsa bilar. Jag menar, om jag var terrorist skulle jag satsa på moppe som transportmedel. Helt legalt kan jag bära heltäckande hjälm och vanlig moppe behöver inte registreras och har således ingen registreringsskylt. Chipsa mopparna!

Ja, vill man vara heltäckande i de trygghetsskapande aktiviteterna och dessutom skapa optimalt med arbetstillfällen rekommenderar jag starkt att ni raskt lagstiftar om att chipsa

* cyklar - kan ju finnas illistiga terrorister som döljer sig under klimatmedveten täckmantel.

* skateboards (jädrans så fort de tar sig fram, bra att fly på för hugade terrorister)

* sparkar (nordkalotten torde kunna bli intressant ur terrorperspektiv och där finns det sparkar)

* träningsskor-  särskilt så'na som används av parkour-utövare; de som kan hoppa mellan hustak och forcera lodräta  väggar

* rollatorer och kryckor  - ja, skratta du men i 70-talsfilmen Schakalen lurar lönnmördaren polisen genom att klä ut sig till åldrad krigsinvalid med amputerat ben

* barnvagnar - alla småbarnsföräldrar vet hur mycket last en barnvagn kan bära, och jag tror inte att sprängdeg kan väga mer än vad kassarna från en normal veckohandling gör - chipsa barnvagnarna.

Om alla dessa arbetstillfällen ställs till folkets förfogande vore det väl själva Den om inte klagandet på både regeringen, FRA och vädret skulle ta slut.

Vänliga hälsningar
En liten tant

DN         DN    DN        DN      SvD          SvD     AB
1 bjorn:

skriven

Nej

Jfr svenska kyrkan där 60% röstar på kd (intresseorganisation=förening).

Man kan ju tänka sig att kända s gjort det för "jag har något att säga" (känd s kyrka).

Weieryd = jag ska efterlikna påven (brott mot luthersk evangelisk tro i su ordningen och kalle gustav är ju statsöverhuvud, och syns på bla ärkebiskopsstämman tex när Kålhuvudet Hammers slutade)Införa Maria som ny gud för oss etc.

Det liknar inte ...ja 30-åriga kriget (väl fortfarande krig med vatikanen, san marion slöts ju fred med för länge sen).

Och förrädaren Katrina den store (jfr outsourcing lagen i HD och begravningsavgiften som också bryter mot försäkringsprincipen= inte betala över försäkringsvärdet på livstid för något som då kan betala sig rationellare = lagen bygger ju på rationalitet).

Motsägelseprincipen (från Lissabonfördraget till en del oboslet i svensk lag och fö hela rättsskiktet idag med fra-lag och polisutredningar)

Uk- Wales har ju brott för minskat (!) med 9%.

Databasen är på uppgång (polissamarbete= ska ju enligt utredning bli mer sånt i sverige)

Arbetsmiljöbrott= super, misshandlar , förebilder (det har ju bluffarna aldrig varit = jfr 1800-talet och bernadottes i bakgrunden).

Och rikligt med pedofilfall (upplysningskampanj och jour för flickor och pojkar att höra av sig - intentionen är ju den liksom tex allmänna ska skydda sig , också privat avlyssning)

Präster etc= skitstövlar (det finns inget, bluff hela alltet= tredje uppgiften för uni och högskola och statsmakt= det stämmer inte, är inte hälsosamt och bra och inte informationsfrihetslagen= läs empiri och framförallt lag ska gälla (mer anmäla när brott detekteras som möjlig ir tech från bomber till datorn och då också scramblers)

30 mdr i fonder att dela ut till folket som levt med brott länge (mkt osäkerhet , jobbcanser och rekrytering och ingruppsmentalitet och framförallt rädslan och osäkerhet som lett till utflyttning och annat)ang arbetsmiljöbrott

flera studier (lätt å söka reda på)arbetsmiljölagarna=

stäng ner hela alltetkonfiskation (pedofil och arbetsmiljöbrott som katolska = flera fall ungdomsledare/präster etc)

gå till adekvat ändamål som berör som tex allmänna arvs- och gåvofonden (vård om svaga och handikappade)tex då utbildning , vård i korthet (elbehandling är ju effektivt= neuronnätet skakas om) och framförallt kunskap

funderat på det norska siter religiösa tex (bara ett ex)

"bröd för jesus"

och extrem gammeltestamentlig inriktning=

som om läser för rättfärdiga (ja det är ju så det är - i en auktoritär och legitim källa eller verk)och som all brottslighet (korkat egentligen) säger= hjälp, signal , detektionsmöjlighet , detta stämmer inte etchttp://www.physorg.com/news135508449.htmlFrekvensbrott =

för premien (tex präst, rel siteinnehavare etc = kristna är ju korrelerade med barnövergreppr)MRI

eller premie på 400%

speciellt då lagens intention barnbrott (sex övergrepp som ju ger många år i sv)försäkringsprincipen = gör rationell kalkyl, grund = flera studier, empiri (katolska) som visar på detklart mri ska införas (plus då förslag som jourtelefon, skoltjänst, skyddsboende, hjälp och stöd)

tex då utbildning , vård i korthet (elbehandling är ju effektivt= neuronnätet skakas om) och framförallt kunskapskydd från allmänna =

barnen framförallt (rf 2§ skydd mot tvång bla trossamfund (tillhöra)barnen framförallttex kristna pedofiler kan ju signalspana på egen hand för att komma åt barn (precis som deras kulturella - sfär gjort sedan länge)neurologiskt så (bedrägeri och skyddande av brottsling etc)

http://strikeforcevetansvarreligionen.blogspot.com/

2 Ulf:

skriven

Stölderna av nyare båtar och båtmotorer har ju redan minskat tack vare möjligheten att spåra dem med GPS vill jag minnas jag hörde på TV för en tid sedan. Ett fantastiskt förslag som säkerligen sänker arbetslösheten till oanade bottennivåer. Ett bra förslag Tant :-)

3 klara:

skriven

haha, ramlade in här via per ström i svd. fick mig dagens skratt. underbar satir :)

4 Annela:

skriven

Lysande inlägg! Då sätter jag mig bara tillbakalutad och väntar, så kommer jobben att ramla över mig. Tack!!!

5 En liten tant:

skriven

Ulf: Men så bra - då kan ju fler poliser avdelas till att övervaka oss andra. Bara fördelar med allt inom spårningssektorn.klara: Väkommen hit och va' kul att jag fick dig att skratta.Annela: Ja, självklart kommer du att bli erbjuden allt möjligt. Du, jag har slarvat bort min inloggning så jag har inte kunnat hälsa på hos dig på länge.Kan det lösas? Vore kul att se hur du har det nu

6 ab:

skriven

Jag väntade bara på punchlinen - det enklaste är ju att chipsa oss allihop, direkt!Kan man ha vanligt plåster och nikotinplåster, så varför inte? Och vad gör det att man är chipsad om man har rent mjöl i påsen? Jag bara frågar.

7 Ulf:

skriven

abs förslag minner mig om att jag faktiskt sett (på TV-apparaten) en man som hade ett litet inopererat chips i underarmen. Visserligen en forskare, men ändå. Han hälsades välkommen till jobbet av datorerna och dörrarna oppnades för honom. Han snackade med sina datorer dessutom. Snacka om mäjligheten till stenkoll fdrån FRAs sida! abs forslag är fullt genomförbart. Jag tycker Tant ska föreslå Tomylsan detta!

8 En liten tant:

skriven

ab: Ja, det är ju den logiska utvecklingen. Men först måste Sven-Otto få mjölka ut alla andra möjligheter till arbetstillfällen. När chipsandet väl införs direkt på BB, vid passkontroller och vid Migrationsverkets flyktingförläggningar minskar behovet av att chipsa våra fortskaffningsmedel och arbetstillfällena likaså. Vore förödande för statistiken att införa det redan nu.Ulf: Absolut ett fullt genomförbart förslag. Dessutom bra för Gävleregionen eftersom Ericsson kan producera chipsen. Men jag avvaktar lite med hänvisning till min kommentar till ab.

9 Gubben:

skriven

Ett utmärkt förslag, tant! När skrattkramperna lagt sig slog det mig att vi kanske skulle börja med att chipsa våra politiker - så vi vet var vi har dem, menar jag!

Trevlig helg, du är underbar!

10 Bloggblad:

skriven

Så underbart - jag tycker mig förstå att du löst hela problemet med arbetslösheten. Grattis!

11 En liten tant:

skriven

Gubben: Tackar. Chipsa politiker är ju ett utmärkt förslag. Det för vi in i handlingsplanen.Bloggblad: Jag känner mig stolt måste jag säga. Jag hoppas att Sven-Otto är tillräckligt ödmjuk för att ta till sig förslag från en liten tant.

12 alias Kvasthilda:

skriven

Igår satt vi på jobbet och pratade deckare och kom in på fingeravtryck. I framtiden, föreslog någon, kommer vi att ha streck-koder istället för fingeravtryck. Bara för polisen att scanna av på brottsplatsen! Tänk om det blir så....PS. Jag kommer att läsa din blogg fler ggr... :)

Kommentera här: