Här sitter jag och glor på mina naglar

Jag glor inte på naglarna för att semesterlitteraturen skulle ha tagit slut, eller för att  några alternativa sysselsättningar inte skulle stå till buds. Nej, jag har försatts i ett uppjagat tillstånd av Aftonbladets senaste larm.

Enligt Aftonbladet lär naglarna kunna överbringa budskap om vilken sjukdom som jag kan bära på, mig själv ovetandes. Ingressen anger att det handlar om sjukdomar som ska medföra svårt lidande och troligen snar död.
 "Så vet du om groparna, prickarna och fårorna är tecken på sjukdom. Cancer, hjärtfel eller för mycket diskande? Så ser du skillnad."

Eftersom jag inte handdiskar särskilt mycket så återstår bara de svåra sjukdomarna som svar på den lilla vita fläcken (som jag haft hela livet). Aaarrrrrgggghhhh!

Självklart är artikeln en "plusartikel" dvs för "endast 19 kronor i månaden" kan jag få tillgång till hela Aftonbladet. Skulle aldrig falla mig in!

På Plustopplistan över mest lästa kan man se att Naglarna idag ligger på andra plats
1 Han är Bengtzings nya hemliga kärlek

2 Naglarna avslöjar om du är sjuk

3 Sex ställningar som får henne att komma

4 Tigerkyssen ger ny glöd åt sexlivet

5 Slarvat inför Beach 2008?Om folk är villiga att betala för att läsa om MER om Bentzing, bantning och sex så tycker jag att det är lite märkligt men var och en blir mindre olycklig på sin fason eller hur det heter. Däremot ÄR det vansinnigt osmakligt av Aftonbladet att utnyttja folks existentiella ångest för att fånga "pluskunder".

För alla er som nu grubblar över naglarna men i likhet med mig aldrig skulle ge Aftonbladet 19 spänn för att få svaret har jag gjort research på nätet och hittat denna sida där nagelproblemen finns listade. Och ni behöver inte betala mig några pengar för att finansiera min bredbandsuppkoppling.

En lång lista är det. Jag funderar dock över om man verkligen behöver göra en nagelbesiktning för att konstatera om man lider av följande:
Fördjupningar eller mindre hål i naglarna kan vittna om psoriasis eller skallighet.

Jag livade sedan upp mig med att läsa i DN och SvD om att bröstcancerfallen minskar! En  verkligt positiv nyhet. Så'na som vi lider brist på. Det kanske vore ett sätt för Aftonbladet att fånga "pluskunder" - lägg bara verkligt positiva nyheter bakom inloggningen.

1 Chewingguns:

skriven

Aloha!Vad trevligt att hitta en 50talist som bloggar!Vill passa på att önska dig en grymt härlig dag ifrån alla oss skruvade boys på chewingguns.Big hug!

2 Ulf:

skriven

Aj sjutton. Jag vet inte om jag vågar kolla in sidan för jag upptäckte nyss att jag kanske är skallig utan att veta om det :)

Trevlig helg

3 Chewing Guns:

skriven

Ja de stämmer säkert! Den har vi inte sett

4 En liten tant:

skriven

Chewing Guns: Välkommen hit!

Jo, det är många 50-talister som bloggar. Och ännu äldre. Min äldsta bloggbekant är hela 90+. Helt sant. (Sketchen heter antingen Beach 2004 eller Taliban gym.)Ulf: Jag ber om ursäkt för att jag överbringade dessa dåliga nyheter så tvärt liksom. Men eftersom du har en massa huvudbonader i din modeblogg är du ju väl rustad.5 Marie:

skriven

Hahaha...välskrivet som vanligt. Det kanske är just därför jag tycker om att läsa dina inlägg, du skriver mycket av det som jag tänker...men aldrig kommer på att sätta ord på.När det gäller goda nyheter så har jag alltid funderat över varför tidningarna inte inför åtminstone ett uppslag om dagen med bara positiva nyheter, för de lär finnas bara men söker efter dem...eller är det så att vi människor är så pass "destruktiva" att vi inte vill läsa om goda nyheter? Även tvnyheterna skulle kunna ägna de sista 3 minuterna på sina sändningar till goda nyheter...

6 Pauline på Gästgivaregården:

skriven

Nu är det jättelänge sen jag var här men Nicoline pratade så varmt om dig så jag var tvungen att gå hit.

Jag har faktiskt en stående överföring av 19kr/månad till Aftonbladet som jag använder ett par gånger om året.

Du vet när de publicerar de smartaste i min kommun.

Sorgligt nog är det sällan några jag känner MEN en gång stod jag med där själv som den fjärde smartaste i min kommun. Jo det var när jag hade 1,9 poäng på högskoleprovet - jag bor i en liten kommun.Sen tänkte jag på detta med bröstcancerfallen.

På radion sa man att de börjat minska för sex år sen när man publicerat en amerikansk undersökning om östrogen och andra hormontillskott.

Om man nu blir rädd av en sådan undersökning och slutat med hormontillskott kan väl inte bröstcancern minska direkt.

Jag har inte tagit hormontillskott men känner flera som har och de är superpigga trots att de är över 80 år. Inga brutna lårben där.

Sen känner jag mer än fem personer som fått bröstcancer de senaste tre åren trots att de inte tagit några hormontillskott.Det är väldigt orättvist med andra ord.Kram från Pauline

7 Pauline på Gästgivaregården:

skriven

Glömde att nämna att jag har jättefula naglar som jag målar över för att ingen ska se dem.

Som fd nagelbitare får jag då och då återfall, vilket ger sååå korta naglar.

Inte vackert med avskavda naglar om man jobbar i trädgården heller. Det blir bättre i vinter ;-)Kram från Pauline

8 ab:

skriven

Tack för länken! Undrar vad det är för sjukdom som gör att jag inte har några "vita månar" längst ner?Men ett svar fick jag. Alla mina naglar är räfflade och om det står det på sajten att det beror på att man fått svåra chocker.Jepp. You can say that again. Två jobbiga år. Allt jag behöver göra nu för mina naglar är alltså att bli glad och lycklig och problemfri! :)

9 Xara:

skriven

Ja, jag är helt klart döende. Det är bara att måla över fanstyget och hoppas på det bästa.

Xara

10 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Jag har nagelfarit mina naglar och de ser helt ok ut. Länken gav en hel del information och tips för att hålla sig vid liv.

11 Gubben:

skriven

Enligt detta så är jag sedan länge förpassad till de sälla jaktmarkerna - dessutom hårlös!

12 En liten tant:

skriven

Marie: När jag vinner på lotto ska jag starta en publikation som endast publicerar goda nyheter. Nej, inte en enda räcka av grattis-annonser till söta barn utan nyheter om positiva forskningsresultat, nya uppfinningar, bra intiiativ etc.Pauline: Välkommen!

Det var väl ett bra skäl du hade till att ge Aftonbladet 19 spänn. Jag skulle antagligen svika alla mina påstådda ideal om jag kunde få se i skrift att jag hörde till de smartaste i kommunen. :-)

Vad som är orsaken till minskningen av bröstcancerfallen tror jag liksom du, är höljt i dunkel - egentligen. Jag har liknande erfarenheter i vänkretsen. Cancern följer en annan logik.ab: Ja, minsann. Jag har några räfflor jag med. Jag tycker att vi slår oss ihop och utvecklar en mirakelkur för att bli "glad och lycklig och problemfri" se'n kränger vi den i kurs- och bokform och blir glada och lyckliga och problemfria. ;-)Xara: Välkommen hit! Si'du, skulle man kunna säga - om dina naglar menar jag. Glöm allt du läste, måla över, bär vantar så ska du se att förbannelsen viker. :-)Nicoline: Ja, vill du vara vänlig och göra det. Hålla dig vid liv, alltså.Gubben: Jaha, äntligen har man kontakt med andevärlden. Tänk att man blev spiritist på kuppen.

13 Inga M:

skriven

Intressant läsning om naglar! Och gratis! En får tacke!

14 Lo:

skriven

Helt underbart skrivet =) satt sj nyss på aftonbladet och vart irro på att de ska kosta osv ..Nu ska ja genast plöja igenom listan du länkat =D tack så mycket

15 Lo:

skriven

men ja kommer inte in.. gaah ! men men ;)

Kommentera här: