Min gud, hon kan det!Jag tryckte på knappen.
Installerade sedan programvaran i datorn.
Listade ut att detta " Branchez  l'appareil photo sur votre ordinateur à l'aide du cable USB" handlade om var man skulle ansluta USB-kabeln... och följde bildinstruktionen.

Et voilà! Je vous presente une pelargon extraordinaire. ( översatt till försvenskat barndomstungomål - Å si'du, henan sir man en pelargon som int ä så ful )

Förlåt mig fröken Mattson min första fransklärare, om jag stavat fel, använt fel verbform eller annat - jag FÖRSÖKER i alla fall.

Att brottas med dessa svårtydda meningar i manualen ger en liten hint om hur det måste vara att vara dyslektiker. Text i massor som inte går att tyda. Man är förvisso lyckligt lottad som inte behöver kämpa så med sitt eget modersmål.
1 Bloggblad:

skriven

Jag tvekade aldrig en sekund... klart att du klarade det. Snygg bild!

2 Bloggblad:

skriven

Förresten, för två veckor sen gjorde jag ett reportage om ett rosarium på kyrkans mark. Tog jättefina bilder på märkvärdiga rosor... men tror du att jag samtidigt fotade eller noterade rosens namn? Det skulle jag ju komma ihåg ändå... Som tur var fanns det igår ett par ynka rosor kvar på buskarna, så att jag kunde få ihop rätt namn med rätt blomma, men en fin art var helt utblommad, så den bilden kommer inte med. Han som sköter det har inte mail och bor inte här.... lite svårt att ringa och försöka beskriva. Men nu är det är världen.

3 Marie:

skriven

Gratulerar, det var bra gjort! Fin bild dessutom!

4 Xara:

skriven

Visst är det kul med bilder. Hoppas kameran är bra. Du får berätta sen, för jag är på jakt efter en ny kamera.

Xara

5 Eva:

skriven

Hej,fransk manual skulle vara en mardröm för mi. Brukar hitta diverse borttappade manualer ute på nätet, och har själv en Fujifilm, så kan detta vara en länk att kolla upp.

Pdf-fil: owner's manual:

http://www.fujifilm.com/products/digitalcameras/z/finepixz10fd/pdf/index/finepixz10fdmanual01.pdfKamerans hemsida här: http://www.fujifilm.com/products/digitalcameras/z/finepixz10fd/index.htmlLycka till med fotandet!

/Eva

6 Eva:

skriven

Du får kanske kopiera länkarna och sen klistra in i webbläsaren för att de ska funka..

/E.

7 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Å, jag ber... Tack för osviklig support!

Tänk att man fortfarande inbillar sig att man ska komma ihåg så'na saker utan att göra noteringar.Marie: Tack! Jag blev alldeles förvånad över hur bra det blev med makro å allt.Xara: Det jag kan säga redan nu är att den verkar var lagd åt överexponering i sin autofunktion. Men det finns en fiffig sak (kanske standard på alla kameror, vad vet jag) där kameran tar två bilder en med auto och en med naturligt ljus så man kan välja den som blev bäst. Men söt är den...Eva: Tack för ditt engagemang och bistånd. Dessvärre är det nog den där 166-sidiga manualen jag kikade på tidigare. Bäst var att jag fick länken till er nya hemvist. Webbpennan har jag kollat på av och till i jobbet nämligen.

8 Gubben:

skriven

Ha, ha! Det där hade jag aldrig klarat. Brukar ringa barnen när det kärvar till sig :)

9 Inga M:

skriven

Flott! Nu ser vi fram emot livliga illustrationer av tants klokskaper. Undrar hur FRA kommer att framställas bildmässigt här? En hydra kanske?Det finns tillfällen då jag frestas att börja fördjupa mig i min kameras finesser och funktioner och det här är ett av dem. Men det brukar gå över eftersom jag inte strävar på med trial and error.

10 En liten tant:

skriven

Gubben: Tjurig som jag är drar jag mig för de uppenbara lösningarna.Inga: FRA är ju så undflyende till sin natur så jag hinner inte riktigt med ,med avtryckaren menar jag.

Jag har redan lagt undan manualen och ägnar mig bara åt att sikta och trycka av. Man är ju av jägarsläkt! :-)

11 Musikanta:

skriven

Jag tycker du verkar besitta gedigna kunskaper i det franska språket. Din gamla franskfröken skulle säkert vara helt nöjd.

Kommentera här: