Först köttfärs sedan Bert

Det är då ingen hejd på eländet runt ICA. Först säljer de gammal köttfärs. Och nu har STIG lurats att skriva på ett kontrakt som överlåter butiken till BERT - där ska bli Schlagerland.

Jag har just sett senaste (?) reklamfilmen för ICA. Dessa geniala reklamfilmer som invaggar oss i det trygga med en liten men extremt välsorterad butik som sköts som ett spädbarn av den hängivne ägaren och hans få men trogna medarbetare. Se'n får vi hämta bilen och åka till "the Pleasuredome" som en av mina vänner kallar megastora köpladan ICA Maxi utanför sta'n, där man riskerar att dra på sig löparknän, skavsår och andra långdistansskador i de evighetslånga gångarna.

Nå, det är ett annat ämne. Nu var det BERT. Är det någon som minns Bengt Westerbergs (folkpartiledare 1983-1995) demonstrativa uttåg ur tvstudion då Ny demokratis partiledare skulle sitta med i samma soffa?
Jag tror det var valvakan 1991 när ND kom in i riksdagen. Westerberg ville markera starkt avståndstagande från det populistiska partiet som lanserade starka krav på restriktiv invandringspolitik.

BERT var verkligen persona non grata under tiden som partiledare i Ny demokrati. Men allt det är nu glömt. Han är överallt i alla kommersiella sammanhang och i media. Ingen av de opinionsbildare som jagar rasister i glassfrysen och misstänkliggör svenska flaggan och röda stugor verkar ha något att invända.
Sånt tycker jag är värt att begrunda.

I övrigt brusar avfuktarna och sprider värme.
Inne hos mig är det 30 grader varmt. Jag har lagt undan flanellpyjamasen och långkalsongerna, kan jag säga. Betonggolven torkar långsamt.

1 POSH.G:

skriven

www.pooshg.blogg.seHa en fortsatt bra kväll :D

2 Gubben:

skriven

Jag har tagit mig friheten att länka till ditt föregående inlägg - hoppas du inte misstycker!

3 Lars Anders Johansson:

skriven

Behåll flanellpyjamasen till åtminståne mitten av juli - det vore ju förargligt om du skulle förkyla dig!

4 En liten tant:

skriven

Posh: Tack detsamma.Gubben. Självklart går det bra. En ära.Lars Anders: Du har kanske rätt. Man ska ju frysa in hösten och svettas in våren enligt gamla huskursråd.

Kommentera här: