FRA - en form av direktdemokrati

Jag har, i likhet med många, i all tysthet ägnat mig åt att skicka mail till alla borgerliga riksdagsmän med uppmaningen att rösta nej till FRA. När jag satt här med epostprogrammet vildsint tuggande av alla mail som skulle iväg slog det mig... FRA kan ju faktiskt innebära ... direktdemokrati...Vi behöver inte längre skriva under upprop, gå i demonstrationståg, skriva insändare... det räcker med att vi har ett litet åsiktsutbyte med våra vänner via mailen så når våra synpunkter fram till makten...

Kanske ska FRA låta reklambyråerna som formar de politiska partiernas framtoning, löpande ta del av vad som mullrar i de statsfientliga folkdjupen? För vi har ju fortfarande val vart 4:e år och valkampanjerna brukar anpassas till det rådande opinionsläget.

Tänk vilket instrument som kampanjmakarna kan få tillgång till. Johan Jakobssons (folkpartiets tidigare partisekreterare och kampanjmakare) mediestrategi kommer att framstå som trubbig och trög i jämförelse med de kampanjer som komma skall efter FRA. Med fortsatt hjälp av den digitala tekniken kan kampanjmaterialet individanpassas och jag och du och vi alla kommer att få material hemskickat där partierna skriver om och under på just mina/dina åsikter.

I maktens ögon är vi ju ändå bara röstboskap. Vi ska göra vårt på valdagen och därefter ägna oss åt våra egna små patetiska liv i våra röda-stugor-långt-från-allt-betydelsefullt. Att "svenska folket" till stora delar består av bättre utbildade, mer allmänbildade, mer pålästa individer än många av de folkvalda har uppenbarligen gått partistrategerna förbi.

Den som i senaste valet kryssade Federley, Olsson, Johansson m.fl. av de som talat högt om frihet, integritet och sådant kommer med all säkerhet att inte kryssa dem om två år. Det är nu det gäller att visa att man lever upp till att vara förtroendevald. Annars är man inget annat än just röstboskap med den egna karriären som enda ideologi.
RÖSTA NEJ!

1 Bloggblad:

skriven

Häromdagen kom reklamblad från ICA - med mina personliga inköpsvanor... tänkte först att det var larv i stil med det vanliga: Kära Marianne... Men idag innan jag slängde papperet, tittade jag efter, och det var faktiskt de varor jag köper mest som jag skulle få 20% rabatt på i en vecka. Det tyckte jag kändes läskigt... Storebror har sett vad jag handlar... Visserligen snällt med rabatt, men jag vill inte ha mina ätvanor registrerade någonstans. Och inga andra (o)vanor heller.

2 Vaileth:

skriven

Ja, det gäller att tänka positivt!:)

3 Magnus:

skriven

De som röstar ja kommer att få ställa sig i kö till arbetsförmedlingen när mandatperioden är över. Så enkelt är det.

4 En liten tant:

skriven

Bloggblad: ICA är först ut med dessa individriktade erbjudanden och jag tycker också att det är en läskig hantering. Jag handlar därför i görsligaste mån på Coop. Som f.ö. har ett jättefint ekologiskt utbud.Vaileth: Man gör vad man kan i denna galna tid. :-)Magnus: Och då får de gott om tid att begrunda effekterna av sin övriga politik...

5 atiR:

skriven

Kolla in denna blogg!

http://omg.cky.se/index.php/2008/05/20/title

6 Gubben:

skriven

En anna sak slår mig ang demokratiska system. Ett gäng bloggare (hur många? några hundra?) drar igång en NEJ-kampanj, river så småningom med sig gammelmedia och får till sist så stor inverkan att hela förslaget kan fällas... demokrati?

Missuppfatta mig inte - jag är definitivt EMOT FRA-lagen! Men noterar den makt som bloggvärlden börjar få...

7 Inga M:

skriven

Jag har också mailbombat riksdagsmän/ kvinnor med anledning av FRA. Det är bara såååå korkat. Det kliar i fingrarna att skriva något ord med terroristanknytning i varje blogginlägg / mail bara för att sabotera all granskning. Eller som någon annan skrev; jag ska skicka kopia på alla mail till FRA så slipper de leta.Angående Gubbens inlägg: Jag ser hellre att bloggvärlden med många tusen aktörer har makt att påverka beslut, än att enbart en handfull skribenter på våra vanligaste dagstidningar har det.

8 En liten tant:

skriven

atiR: Roligt att se dig här! Ska kolla länken.Gubben: Jag tror att bloggvärlden överskattar sin egen betydelse. Det krävs fortfarande att de stora medieplattformarna skriver/ visar tv-inslag om en fråga för att det ska bli någon opinion att tala om. Däremot är jag kritisk till att media inte fört FRAdebatten tidigare och kanhända påverkades de av bloggandet till att ta upp frågan. Se'n tror jag att risken för bloggvälde inte är stor utifrån att det inte är så många frågor som folk är helt eniga om. Jag har ju t.ex. ingenting till övers för de sk pirater som vill beröva mig min upphovsrätt till mina böcker men i FRA-frågan har vi tydligen samma åsikt.Inga: Vilken utmärkt idé- att skicka kopia på mailen direkt til FRA. Vi kommer säkert att få se diverse aktioner i den stilen om lagen röstas igenom som det ju tyvärr ser ut som. En vidrig uppvisning i arrogant maktutövning har det varit.

9 ab:

skriven

Bloggvärlden fick många att vakna - mig hade hela debatten gått rakt förbi, det hände annat för mig i februari när Oscar Swartz redan skrev varningsartiklar om jättedatorn som alla kabelnät ska kopplas till.Vilket tjuv- och rackarspel det hela är. Deprimerande. Just nu debatterar man i riksdagen, och sedan blir det omröstning, och de där som kunnat ändra historieskrivningen i Sverige gjorde det inte.

10 Ulf orest:

skriven

FRA-lagen. Jag tror att den blir bra. För, alliansen är inte ute efter bloggare och annat, utan de vill bara kolla trafiken för att sedan lägga en mail-skatt på den. denna mail-skatt skall finansiera det borgerliga pigavdraget.

Nästa lag blir kanske att man operar in ett litet chip under huden på oss medborgare. Sedan kan man läsa av chipet vart man varit och vad man gjort. Och så kan man lägga olika skattesatser på olika aktiviteter och därmed öka på pigavdraget. Kanske att man till och med får pengar tillbaka om man anlitat en piga.

Fullkomlig övervakning av oss medborgare.

Kommentera här: