Lär er språk så DE kan förstå vad ni skriver

I sann och god medborgaranda tränar jag nu på att hälsa alla mina nya lyssnare och signalspanare välkomna hit. Jag är mycket för att använda skattepengar effektivt och om vi redan skriver på något intressant världsspråk kan alla främmande säkerhetstjänster spara in på översättartjänsterna.

GoodMorning MI5, my name is Tant, Liten Tant.

Bonjour Direction Générale de la Sécurité Extérieure,  je suis une Liten Tant

Howdy CIA, I'm the old broad they call Liten Tant

Boker tov, Mossad, eych omrim be'ivrit En Liten Tant?
(Godmorgon Mossad, hur säger man En Liten Tant på hebreiska?)

Доброе утро KGB я En Liten babuschka
(God morgon KGB, jag är en Liten Tant)

Därtill pluggar jag nu in en lämplig kodfras att använda i mina skumma kontakter. Jag lär mig den på allehanda språk. Det är frasen My hovercraft is full of eels från Monty Python-sketchen om en dålig engelsk-ungersk parlör.
Översättningarna hittar ni här.

Varför detta språkintresse?
Jo
Alla mina tidigare försök att leva upp till förväntningarna har ju i ett slag omintetgjorts av förre överdirektören vid FRA Anders Wiks förklaringar i dagens DN.
Vi har ju fattat hela FRA-grejen alldeles fel.
DE ska ju inte lyssna på OSS!
De ska ju lyssna på de som redan lyssnar på oss. Alla de andra säkerhetstjänsterna där ute.

Lagen tillåter dem i och för sig att lyssna på oss men de har sådan hög moral inom FRA att det skulle aldrig gå att beordra dem att avlyssna folket. Dessutom förklarar förre överdirektören att FRA:s dator inte passar för att lyssna på oss. Det kändes lugnande. I och för sig finns det tydligen andra system som skulle kunna övervaka oss. Nå'n så'n lär de väl aldrig få pengar till, eller hur?

Den nuvarande chefen Ingvar Åkesson har dock en oerhört stor poäng i att de som jobbar på FRA blivit slagpåse i detta. Kritiken ska absolut riktas enbart mot de som beslutat om att instifta lagen dvs vår folkvalda regering och riksdag. Så därför riktar jag mig till Reinfeldt och andra beslutsfattare med följande på arabiska

 (Stoppa världen, jag vill hoppa av)
Man kan klicka för att få större text.

1 Marie:

skriven

Hahahah...det är lika bra att jag bockar och bugar igen..;-)))Det är bäst att de passar sig....en liten tant med en knivskarp tunga är inte att leka med.. :-D

2 Väderkvarnen:

skriven

Joru tant, dom dära FRA-cheferna är så kloka, och om dom är mindre kloka, är dom ändå så kloka att de kan ändra sig och plötsligt säga att det dom sa i förra veckan inte var så klok. Jag är int klok nog att förstå hur kloka dom är.

3 En liten tant:

skriven

Marie: Problemet är att tanter blir uttröttade av tampas med dumhet så håller de på länge till har jag ingen kraft kvar.Väderkvarnen: Så sant, vi får bara finna oss i att de är klokast för de säger de ju själva och därför måste få bestämma hur oklokt det än verkar.

4 ab:

skriven

:)!Fast Ingvar var ju en av dem som kämpade hårdast för att först övertyga försvarsdepartementet om denna lags förträfflighet, så lite ära ska han allt ha. Tjena, Ingvar!

5 En liten tant:

skriven

ab: Aha, det visste jag inte. OK, lite ära till Ingvar.

6 Gubben:

skriven

Fågeln dansar i skymningen och örnen ser snart de små grodorna.

I morgon kommer flyttlasset.

Nya kläder anländer torsdag.

تدمير المدينة

7 En liten tant:

skriven

Gubben: Om inte du fastnar i FRAnätet med den kodsprängda hälsningen och med den explicita avslutningen... ja då vet inte jag vad de söker efter! ;-)

8 Malou:

skriven

Jaja. Det kanske är lika bra att man bor i Norge, utanför EU. Och inte flyttar hem igen.

Och eftersom alla andra är så språkmäktiga, så översätter jag detta till norska (måste ju visa att jag är tvåsrålkig fnissar)

"Jaja. Det kanskje er like godt aå bo i Norge, utenfor EU. Og ikke flytter hjem igjen."

9 En liten tant:

skriven

Malou: Nej, för allt i världen - bo kvar! Jag håller på att packa för att fly över norska gränsen!

10 vajlet:

skriven

Frågade maken om meningen på arabiska och han läste och såg sen brydd ut.. Stoppa världen, jag vill stiga av? Vad var det för mening? Well, det var det du läste. ;)Tack för härligt inlägg!

11 Pernilla:

skriven

Underbart inlägg!!!

12 ab:

skriven

Jag gissar helt ovalificerat att den arabiska meningen var Gud är stor.Nu har Ingvar lovat att de INTE ska spana just på ord som bomber och krut och dylikt, för FRA är listigare än så, säger han. Låter himla lugnande. Men vad ska de då spana på, då?

13 En liten tant:

skriven

Vajlet: Tack för besöket och att du gillade mitt inlägg. Jag förstod inte riktigt om det står nåt annat på arabiska än det jag tror (Stoppa världen osv) i så fall får jag helt skylla på översättningstjänsten. Det var en sida där den meningen var översatt till massor av olika språk. De språk jag kan kunde jag dubbelkolla därför utgick jag från att det var rätt även på arabiska. Eller blev maken brydd över budskapet?ab: Jag tror att Gubben här ovan är kodorden på spåren.

14 En liten tant:

skriven

Pernilla: Tack för berömmet!

15 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Jag skrattar i mjugg åt din högerspalt. Banderollen den som försvann i rymden verkar vara konfiskerad.

16 En liten tant:

skriven

Nicoline: Äran är helt och hållet din. Det var ju du som kläckte idén!

17 Inga M:

skriven

Jag ser allvarligt talat fram emot den första hackningen av FRAs register över intressanta sökord i signalspaningen. För den måste ju komma. I detta jättemotstånd mot FRA så måste det finnas någon kunnig hackare som kan fixa dem när de dyker upp (eller redan finns kanske!?) Utifrån den listan så kan vi sedan låta våra blogginlägg och mess och mail drypa av de orden, oavbrutet och hela tiden! Om vi nu ska bekosta det här vansinnet så ska det åtminstone inte sitta med armarna i kors utan hållas rejält sysselsatt. Så kan vi börja skicka små glada uppmuntrande ord till våra läsare på FRA som kompensation för att de stackarna har fått bli slagpåsar i debatten. För Du har rätt i att det är inte riktigt rätt.

18 Rakotozafy:

skriven

Добрый день, маленькая тётя! (God dag, lilla tanten!) Tack för din kommentar hos mig. Ja, vi verkar vara på samma våglängd, och sånt underlättar ju också spaningen enormt. Vi vill ju vara hjälpsamma medborgare, eller hur? Bästa hälsningar, Uli

19 Vigg:

skriven

Privet Babuschka!

Jag tycker att Tant spinner på bra utan anställning så jag avvaktar med erbjudande...Dessutom inser jag nu att mina språkkunskaper kan komma till nytta så de stackarna på FRA inte blir sysslolösa... kanske skulle damma av ryskan ngt dock.Med tillönskan om en trevlig sommar från ett sommarfagert Österlen

Höres

Vigg

20 Ulf:

skriven

Ett härligt inlägg :-)

21 Pauline på Gästgivaregården:

skriven

If you can't beet them join them.

FRA söker ju folk - ansök för tusan.Jag tänker avsluta mina mail i framtiden med orden

Bomb - Usama- Bush - Hemligheter - FRA.

Om man gjort det tillräckligt länge samtidigt som man skriver nonsens så kanske man slipper igenom till slut. Annars är det bra synd om deras folk som ska läsa det jag skriver.

Skavsår i ögonen kanske.Kram från Pauline

Kommentera här: