Voffor gör di på detta viset?

Voffor gör di på detta viset? är den fråga jag oupphörligt ställt mig den senaste tiden.
Voffor alla arroganta uttalanden om att Lissabonfördraget minsann ska tuffa vidare?
Voffor röstade riksdagen ja till FRA?

Utmattad grep jag nya numret av Coop Mersmak och försjönk i matreportage och recept. Likt salig Fredrik Burman (journalist och kåsör med stor kärlek till mat) är jag besatt av recept. Jag lagar inte så mycket men jag läser. Midsommartema, förstås, i publikationen. Jag vänder blad.
Men...
Va' fa...!?!?

Voffor? Voffor gör di på detta viset?
Varför i himmelens namn ska man servera matjesSHOT?

Huru onödigt förefaller det inte att tärna matjessillen, kasta ner den i ett litet glas, hälla creme fraiche ovanpå och strö över gräslök? Huru knepigt kommer det inte att bli att inmundiga sillen? Eller har matkreatören (!) på allvar tänkt sig att sillen ska intas som en shot? BRRRRRR!
Åsså hade de strött gräslök över färskpotatisen! Det SKA vara dill. Så det så.

Trevlig midsommar på det sätt var och en önskar!

1 Bloggblad:

skriven

Jag har praktiserat matlagning hela kvällen - den hårda vägen... och då läser jag inte recept utan kör på gehör. Fast egentligen tycker jag bäst om att läsa dem - och sen gå på restaurang. Vete tusan om det inte också hade blivit billigare att ta med gästerna på lokal i morgon...Men matjesshot blir det inte. Däremot heminlagd sill på mitt vis. Dvs utan recept... och nubbe. Och en massa annat i bufféstil. Nu ska jag se om jag får plats nånstans i kylen med de avsvalnade pajerna...Jag har totalt glömt hur man dubbelmarinerar fläskfilé... ska bli spännande att se hur frihandskonstruktionen smakar. Jag googlade, men inte tusan fanns mitt - jag minns bara att det var kapris i marinad II. Håll tummen (den som du inte bläddrar i mattidningen med!) Och glad obevakad midsommar!2 Inga M:

skriven

Fnissar lite åt matlagningsbemödandena! Jag har försökt hitta snygga sillupläggningar men inte lyckats. Jag kan egentligen inte sill eftersom jag inte äter sill. Men just i år har jag fått det delikata uppdraget att bidra med sillen till det traditionella midsommarfirande med goda vänner, så där 20 stycken.När jag inte sysslar med sill-sök så ägnar jag mig åt att rasa över FRA-lagen på min blogg och försöka planera hur jag som liten människa kan bidra till att sabotera det här. Men det är väl förgäves förstås. Jag har i alla fall inte tänkt börja ägna mig åt kryptering. Men kanske skriva namnet på någon känd terrorist i varje mail / blogginlägg eller så.3 Christina W:

skriven

Här har det varit dåligt med matlagandet en längre tid. Och även om jag lagat mycket mat i mina dar så har sillen förblivit av det slaget man köper i burk i affären. Och nog håller jag med om matejshot...voffo gör di på dette viset. Och håller helt med om att det ska vara dill på potatisen. På den punkten ändrar jag mig inte. Trevlig midsommar på dig så här i efterskott.

4 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Dubbelmarinera? Det lät avancerat och pilligt men blir antagligen väldigt gott. Det lär ju vara i experimenten och "misslyckanden" som de stora gastronomiska upplevelserna uppstår så ni fick säkert inmundiga en fantastisk fläskfilé!Inga: Du skulle ha hittat "min" sherrysill" Det är den enda jag gör och den är suverän. Enkel att göra (matjessill) och får även sillhatare att smacka förtjust.Angående FRA är det nog viktigt att vi fortsätter rasa. Det ska ju till beslut om tilläggen om jag förstått saken rätt.Christina:

Skönt att vi är flera i dillbevararkommandot (se där ett litet ord för FRA - kommando. Nu skrev jag det igen.) Jag köper all sill utom den superba sherrysillen. Man måste tänka på att bevara arbetstillfällen.

5 Gubben:

skriven

Det finns verkligen goda skäl att ställa sig frågan "Voffor gör di på detta viset?" i dessa tider.Och gräslök på nypärat... Nähä, nu får det va nog med stolleprov på ett tag!

6 En liten tant:

skriven

Gubben: Stolleprov är ett verkligt passande ord i dessa tider.

Kommentera här: