Voffor gör di på detta viset?
Voffor gör di på detta viset? är den fråga jag oupphörligt ställt mig den senaste tiden.
Voffor alla arroganta uttalanden om att Lissabonfördraget minsann ska tuffa vidare?
Voffor röstade riksdagen ja till FRA?
Utmattad grep jag nya numret av Coop Mersmak och försjönk i matreportage och recept. Likt salig Fredrik Burman (journalist och kåsör med stor kärlek till mat) är jag besatt av recept. Jag lagar inte så mycket men jag läser. Midsommartema, förstås, i publikationen. Jag vänder blad.
Men...
Va' fa...!?!?
Voffor? Voffor gör di på detta viset?
Varför i himmelens namn ska man servera matjesSHOT?
Huru onödigt förefaller det inte att tärna matjessillen, kasta ner den i ett litet glas, hälla creme fraiche ovanpå och strö över gräslök? Huru knepigt kommer det inte att bli att inmundiga sillen? Eller har matkreatören (!) på allvar tänkt sig att sillen ska intas som en shot? BRRRRRR!
Åsså hade de strött gräslök över färskpotatisen! Det SKA vara dill. Så det så.
Trevlig midsommar på det sätt var och en önskar!
skriven
Jag har praktiserat matlagning hela kvällen - den hårda vägen... och då läser jag inte recept utan kör på gehör. Fast egentligen tycker jag bäst om att läsa dem - och sen gå på restaurang. Vete tusan om det inte också hade blivit billigare att ta med gästerna på lokal i morgon...
Men matjesshot blir det inte. Däremot heminlagd sill på mitt vis. Dvs utan recept... och nubbe. Och en massa annat i bufféstil. Nu ska jag se om jag får plats nånstans i kylen med de avsvalnade pajerna...
Jag har totalt glömt hur man dubbelmarinerar fläskfilé... ska bli spännande att se hur frihandskonstruktionen smakar. Jag googlade, men inte tusan fanns mitt - jag minns bara att det var kapris i marinad II. Håll tummen (den som du inte bläddrar i mattidningen med!) Och glad obevakad midsommar!