Kära SVT!

Kära SVT!

I dessa nedskärningstider inom Public Service som drabbar nyheter, egenproduktion av drama, kulturrapportering osv, vill jag bidra med ett sparförslag. Lägg ner Melodifestivalen!

Europa vill inte ha svenska schlagerbranschens produkter. Alltså behöver inte SVT längre ansvara för denna massiva marknadsföringsinsats för skivbolag, promotionbolag och deras artister.

Tänk så oerhört mycket sändningstid, arbetstid och reda pengar det skulle spara till organisationen. Tänk så oerhört många andra OLIKA program som skulle kunna göras för av dessa resurser. Tänk så många OLIKA artister vi skulle kunna få se på tv.

Betänk även spin-off-effekterna som uppstår i och med att resurser med automatik frigörs även i Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter (!). DN som alltmer liknar kvällspressen när det gäller Kultur- och nöjes-rapporteringen skulle kunna lägga sina resurser på bredare och djupare  journalistik.

Även inom Public Service uppstår spin-off-effekter då Sveriges Radios fåtaliga och enväldiga musikredaktörer inte längre måste tillgodose den inflytelserika musikbranschens storbolag och spela melodifestivallåtar så ofta att de hamnar på "mest-spelade-listan" och därmed har kvalificerat sig till att bli utmanare på Svensktoppen och når målet; försäljninsglistans övre del.  Annan musik och andra artister kommer då att kunna höras i radion. Musikutbudet breddas i SR vilket är ett av de grundläggande uppdragen för SR.

En annan spin-off-effekt är att Sveriges kommuner inte längre skulle lägga skattepengar på att lobba för och sedan betala för att uttagningstävlingarna hamnar i just deras kommun. Skattepengarna kunde istället användas till det de är avsedda för - kommunernas kärnverksamheter.

Med vänlig hälsning
En liten tant

PS. Om arbetsrättsliga regler omöjliggör ett avskedande föreslår jag att herr Luuk i fortsättningen får en rent administrativ tjänst inom koncernen.

PPS. Låt den lille gossen som avlämnade Sveriges röster växa på sig innan han får något nytt större uppdrag.

1 Bloggblad:

skriven

Håller med. Som vanligt när du ryter till. Ett ointressant spektakel som jag gläppte lite fram och tillbaka till.

Att "vi" (vägrar säga "svenska folket")tror rätt högt om oss själva förstår jag när de släpper fram en ny komiker... jag undrar hur många hundratusen som undrade över bildningsnivån i Sverige...

2 Brynte:

skriven

Väl skrivet! Schlagertävlingarna har dessutom blivit allt mer av burlesk kabaré eller möjligtvis depraverad cirkus och kan knappast kallas familjeunderhållning längre.I en tid av feministiskt übernit är det märkligt hur skrevande öststatskvinnor används som framgångexempel på europisk integration och post-kommunistisk befrielse...Bra PS också, i synnerhet om tolvåringen som skulle läsa upp Sveriges röstsiffror. Pinsamt värre.

3 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Kanske var det ett led i en medveten strategi från statsmakterna - att visa på "huru usel den svenska skolan är". Det mantra som Björklund mässar hela tiden fick ju onekligen en illustration av detta misslyckade försök till att vara rolig. Den europeiska publiken känner naturligtvis inte till att gossen ifråga anses var extremt rolig och är en haussad kändis och högst troligt talar riktigt bra engelska efter att ha gått i både grundskola och gymnasium.Brynte:

Välkommen hit! Håller helt med dig om din kommentar om det skrevande kvinnfolket också. Det förvånar mig lika mycket som att det inte blev mer liv om Gry Forsells urringning i finalen av Körslaget. Båda dessa tv-produktioner kan väl hänföras till s.k. familjeunderhållning och å ena sidan ska inte flickor fösas in i genusfållan och vi ska fördöma allt som gör kvinnor till sexobjekt men sedan ska vi få den forsellska bysten i närbild som exempel på hur en lyckad tv-personlighet bör klä sig. TV4 satte ju sin metereolog i karantän efter att hon hade vikt ut sig häromåret. Nu införlivar man istället utviken i sina egna program.

4 Malou:

skriven

Åh, vad jag håller med dig! Perellis låt var väl inte varken bättre eller sämre än många andra, men hon var ju så upphaussad i förväg! Och hela spektaklet blir ju meningslöst, när kommentatorerna kan förutsäga, ganska exakt, vem som kommer att rösta på vem. Nu handlar det ju inte längre om melodierna, förresten, nu handlar det ju om hela paketet scenshow/kläder/sång. Nä. melodifestivalen har spelat ut sin roll, känns det som.

5 Sylvia:

skriven

Kan inte annat än hålla med dig!

6 Musikanta:

skriven

Jag fattar inte att Sverige fortfarande är med i detta jippo där man helt från början kan förutse hur det ska gå.Carola, The Arc och nu Perelli, bra artister men fullständigt chanslösa bland alla öststater som bara röstar på varandra. Att man i Sverige fortfarande är så dumma att man tror att det finns en chans att t.o.m. VINNA när det nationalistiska motståndet är så kompakt.Vad beträffar BG tog det lång tid för mig att försöka övertyga maken, som aldrig ser på några underhållningsprogram f.ö.utan bara tittade in vid sammanräkningen av poängen, att BG var komiker och inte någon debil person som man skickat fram i rutan av misstag. Maken var mycket upprörd!

7 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Jag håller också med dig efter det lilla jag såg. Jag somnade ifrån hela eländet och när jag vaknade så var det över.

8 Eva:

skriven

Yes, yes yes! Som vanligt huvudet på spiken.

9 Gubben:

skriven

Det skulle behövas en liten tant i SVT! Helt klart!

10 isecore:

skriven

Jag kan bara skriva under på detta. I flera år har jag känt att Sverige borde ta avstånd från det kollektiva vansinne som är ESC, och istället för att bränna miljoner med kronor på galenskaperna använda dem till vettigare saker.Detta blir desto mer tydligt för varje år, då vansinnet bara ökar.

11 Inga M:

skriven

Skulle vilja ha någon klok kommentar att avge, men känner mig inte kvalificerad för det. Vi orkade nog inte se någon enda uttagning av låtar och endast ett par låtar i svenska finalen om jag minns rätt. Och sen genomled vi omröstningen i den stora finalen efter att vi kommit hem från Fogertykonserten. Och det som står i tidningarna har jag inte läst. Alltså summan av kardemumman är att jag tycker hela evenemanget är rätt ointressant. Om det gynnar någon god sak så får det gärna vara kvar, men annars är det väl lika bra att lägga ner. En annan reflektion är kanske att det verkar vara ljusår mellan proffsmusikers / recensenters smak och "folkets".Nej, jag har fullt sjå med att följa kungafamiljens göranden och låtanden! :-)) (Ref. till mitt senaste blogginlägg! Med lågvattenvarning!)Hur framskrider jordgolvsstampandet?

12 En liten tant:

skriven

Tack för alla kommentarer. Jag ligger efter i bloggandet trots att jag trodde jag skulle blogga så mycket när det stampade jordgolvet hindrar andra aktiviteter. Men de stns avfuktarna (två STORA) för ett så'nt liv så jag får inte någon riktig ordning på tankarna eller ro att formulera något vass om samtidens fenomen. Men fukten lär väl torka och då ökar ytan på det stampade jordgolvet (när 3/4 av min totala golvyta ska brytas upp...)så till sist är det bara här jag kan sitta. Då ni! Då kommer det att bloggas.

Kommentera här: