Skärmlös

Aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!
Äntligen!!!

Den trasiga datorskärmen är nu utbytt mot en ny och den nya på plats med alla sladdar.
Det har varit tankeväckande att plötsligt bli berövad sin möjlighet att använda datorn.

För en tid sedan blinkade skärmen till och svartnade mitt när jag jobbade med en viktig text. Som tur var hade jag för en gångs skull verkligen sparat hela dokumentet och alldeles sekunden innan skärmen vek in sina pixlar även sparat det låååånga stycke jag just skrivit. Jag blev ju tvungen att stänga av datorn med stora knappen istället för att prydligt stänga ner program för program och avsluta ordentligt. När man gör det och inte sparat så återskapar ju word snällt det som fanns sparat men i mitt fall kan det vara bara rubriken som jag kommit ihåg att spara. En annan sak som händer efteråt är att man får alla förebrående meddelanden om att det-och-det programmet inte avslutades korrekt förra gången, när man återigen kan använda datorn. Man sitter och känner skuld inför en maskin!

Hur som helst så fick jag klara bevis för att datorn är ett centralt redskap i mitt hushåll. Inte bara på grund av bloggen och eposten. Nä, det handlar om faktasökande, prisjämförelser, bankärenden, receptsökning, tidningsläsande, tv-tittande (t.ex. lokala nyheter som jag sällan hinner se i direktsändning).

Dessutom fick jag klart för mig hur mycket tid jag lägger ner på datorn. Denna skärmlösa period har jag hunnit göra en massa annat och tråkigare hushållsarbete.

Men nu får det förfalla igen. Eller snarare... eftersom mina golv ska brytas upp imorgon är det ju ingen idé att ens tänka på städning. Golven ska brytas upp eftersom skadorna i bostaden som den vattenskada jag levt med sedan november 2007 orsakat, nu ska åtgärdas. Jag kommer att ha endast ett sovrum, badrummet och arbetsrummet där datorn står fullt funktionsdugliga under tiden som renoveringen pågår.

Jisses, va jag kommer att kunna blogga!
1 Drottningen:

skriven

preciiiis det där har jag också varit med om. helt utan förvarning la skärmen bara av. som du var så gällde garantin från tillverkaren fortfarande.

2 Marie:

skriven

Ser fram emot följande period..;-))

3 Inga M:

skriven

Jaaaa va trevligt att ofta få nya inlägg här! Det ser vi fram emot!Fast jag antar att det där med golvuppbrytning är trist. Minns min vånda över badrumsreparationen här i huset. Hoppas det går fort över i alla fall hos Dig! Ibland skockar sig bekymren, jag menar både datorn och golvet. En del straffar Gud omgående för enventuella synder, vi andra får vänta till sedan. :-))

4 Musikanta:

skriven

För ett par år sedan pajade min hårddisk helt en vacker dag. Datakillen i affären där vi köpte en ny dator lyckades dock rädda det mesta som fanns i den gamla datorn. Men innan jag visste om han skulle kunna det - vilken ångest över allt som kunde ha försvunnit.Hur klarar du att inte kunna använda köket?

5 En liten tant:

skriven

Drottningen: Visst känns det otroligt snopet? Jag kände mig bedragen. Jag menar, att själva datorn går sönder och får virus och annat elände - det vet man ju och har någon sorts mental beredskap för. Ja, man blir ju lika frustrerad men inte chockad. Att en knappt årsgammal skärm som kostade rejäla pengar skulle flina en rätt i ansiktet och vägra arbeta fanns inte i min värld.Tidigare, alltså.(Om jag knäppte av den och slog på den igen då blinkade bilden fram ett kort ögonblick å sen blev det svart igen - det är skärmars sätt att flina!)Marie: Iiiihhh, jag kanske utlovade för mycket? ;-)Inga: Ja, det känns som Han är gramse på mig eller också så handlar det återigen om "såsom din dag så skall din kraft ock vara"... I så fall överväger jag starkt att övergå till att vara liten och svag. :-)Musikanta: Ja, datorer är förknippade med mycket ångest. När det gäller köket så tror jag att jag kommer att kunna använda kyl och spis och sånt ända tills de ska lägga nya golvet. Då blir det en fasteperiod.

6 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Hej lilla tanten.

Min datakompis har lärt mig att när man öppnar ett tomt dokument ska man döpa det och spara innan man börjar skriva. Det är ju förskräckligt retfullt att det man skrivit bara försvinner. Ett litet tips är också att gå in under Verktyg ,välj Alternativ, välj fliken Spara och Spara information för återskapning, sen kan man välja tidsintervall så att dokumentet sparas ofta under det att man jobbar med det. Men det visste du kanske redan. Vad roligt att du är tillbaka, jag har saknat dig. Hoppas ditt golv blir riktigt snyggt efter renoveringen.7 En liten tant:

skriven

Nicoline: Men vilket lysande tips! Hade ingen aning om att man kunde bestämma intervallet själv!Tack! Har nu redan ställt in på mycket kort intervall.

8 Malou:

skriven

Trevligt att höra från dig igen. Själv höll jag på att bli "avkopplad" från nätet, just när mannen skulle iväg på en veckas konferens. Snäll son fixade förbindelse med två lånade små boxar, som tydligen är helt väsentliga.

Märkligt så fort man vänjer sig vid teknikens under?

9 Sylvia:

skriven

Inget ont som inte har något gott med sig. Jag menar att du nu får blogga. Men verkligen inget kul med så långvariga effekter av vattenskadan.

10 Gubben:

skriven

Måste erkänna att jag saknat dig! Skönt att ha dig tillbaka och jag ser fram mot nya utmaningar :))

11 En liten tant:

skriven

Malou, Sylvia och Gubben:

Jag gottar mig åt att ha varit saknad! Ska försöka undvika att drabbas av primadonnesyndromet dvs ge avskedföreställningar igen och igen bara för att få höra att jag är saknad.

Kommentera här: