Kära Eva Hamilton!

Kära Eva Hamilton!
Jag har med stort intresse följt SVTbevakningen av det amerikanska presidentvalet. Intressant på det hela taget men en fråga har upprest sig i mitt licensbetalar-inre.
En fråga om hur du tänker när du prioriterar olika satsningar - ja, hur du använder mina licenspengar.

Jag menar så här; jag såg och hörde dig på lokaltv i samband med att SVT lanserade sin stora satsning -lokalnyheter på fler platser än hittills. Den så kallade editioneringen. Jag är helt övertygad om att det är rätt tänkt - att satsa på lokalnyheter. I denna orkan av nyheter från hela världen kommer det lokala att bli allt viktigare för oss;  "svenska-folket-ute-i-stugorna" som ni brukar kalla oss.

Nå, när jag hörde dig tala om denna satsning på lokalnyheter blev jag dock alldeles förvirrad - du pratade om att den nya tekniken var så himla enkel att ni inte längre skulle behöva ha fotografer utan reportrarna skulle bli videoreportrar och göra även fotografernas jobb. Editioneringen innebar alltså att en hel yrkeskår raderades ut och att färre skulle göra mer.

Men OK, det är bra att du är sparsam med licenspengarna. Även om jag tycker att det är konstigt att kalla en nedskärning av personal och utökning av produktionskrav på de som är kvar för satsning. All denna nysvenska som florerar!

Så till den fråga som uppreste sig inom mig när jag satt och tittade en kort stund på valvakan i SVT (skulle ju upp och jobba så jag kunde tyvärr inte ta del av hela satsningen).
Varför skickade du Claes Elfsberg, Marianne Rundström, KG Bergström med flera till USA för att hålla valvaka där?

Jag menar, nu när den nya tekniken medger allehanda smidiga lösningar där man kan ta del av amerikansk tv hemma, varför skicka folk för dyra pengar till USA för att sitta i en studio mitt i svenska natten? Varför satt inte dessa journalister i Stockholm och kommenterade valvakan - de pratade ju ändå mest med varandra? Mitt i natten en vanlig svensk vardag storsatsade SVT på en valvaka för ett visserligen oerhört viktigt val men i alla fall...

Var det en belöningsresa för lång och trogen tjänst? "Du har ju också varit USAkorrespondent" som Elfsberg sa till sin "gamle vän och kollega K-G Bergström".

Du, när jag ändå ställer frågor - hur går det med det där nya bolaget SVT startade för att marknadsföra Melodifestivalen då när Perelli åkte runt i Europa och lanserade sig själv och fick glitterklänningar för stora pengar? Sound of Sweden eller vad det heter? Det lades ju några licensmiljoner på det också.

Vet du Eva, det kan inte hjälpas men jag känner starkt att Svenne Rubins (från Vansbro, inte så väldigt långt från Älvdalen som Larz-Krizterz i er senaste satsning Dansbandskampen kommer ifrån...) elegant har sammanfattat min besvikna syn på SVT och era satsningar med våra licenspengar:

Olika folk har det olika lätt
En del satsar fel
Och en del satsar rätt
Det finns ingen förklaring
Ingen sans, inget vett

Det blir som det blir
När det är som det är
Det går som det går
Tills det inte går nå´ mer
Det styr dit det styr
Och det bär dit det bär
Det blir som det blir
När det är som det är  (S.Rubin)

Vänliga hälsningar
En liten tant


DN    DN  SVT  SvD

1 stella sweden:

skriven

...om jag vart reporter skulle jag int ha nått emot att bli skickad över kontinenten men jag förstår vad du menar för det handlar ju om våååra pengar men jag betalar ingen licensavgift för jag har ingen tv! japp!

2 En liten tant:

skriven

stella sweden: Nä, ur egennytteperspektivet har jag också all förståelse för att Elfsberg m.fl. ville åka. Men eftersom jag både har tv och betalar licens så blir jag lite putt. Hey, Big Spender liksom.

3 Ullah:

skriven

Jag har tv och betalar, men tittar ytterst sällan på Svt. Det känns verkligen som bortkastade pengar.

4 ullisen:

skriven

jag har TV. betalar licens. och tittar mycket på SVT. särskilt på "nya" tvåan som är oerhört intressant.så. till saken. jag tänkte precis som du! faktiskt! för visst borde det funkat? jag menar, filipochfredrik satt väl i sverige?

5 Märta Mazarin:

skriven

Säger bara en sak om Melodifestivalen: Hit med korsetterna!

Kommentera här: