Min datorbäbis!

Kolla vad jag har köpt!
En pyssedator, en blå!

En Acer Aspire One, mindre än ett A4 och alldeles blååååååååååååå!

Min stationära dator packade ihop moderkortet i veckan. Lång dags färd mot natt i veckor för att få den reparerad. Huru plågsamt skulle det inte bli att inte kunna leva sitt datorliv under den tiden! Således blev det en liten blå back-upbäbis.

Men mycket pyssel och papp blir det med att fixa epostadresser, favoritlänkar och annat. Har man inte jobb så skaffar man sig. Men å andra sidan är det en perfekt ursäkt för att inte ta tag i de 25 kartonger som nu fyller mitt hem efter slutförd renovering.

1 Inga M:

skriven

Vill gärna få veta om det här är en bra apparat eller inte. Vi är just inne i en generationesväxling på datorsidan. Laserskrivaren åkte ut igår eftersom den var gammal och nyckfull. Färgskrivaren skulle också ersättas av en fotoskrivare med flatbäddsscanner men den kommer. Det går inte att skriva ut foton på en vanlig färgskrivare, det blir bara kladd och klet, nu ger jag upp. Sen ska gubben ha en sån där bärbar historia som är lätt att ta med. Och min bärbara är väl så där 5- 6 år gammal så den sjunger nog på sista versen snart. Som sagt skriv gärna hur den funkar.

2 Nicoline på Fädernegården:

skriven

Grattis till din nya lilla dator. Jag har en likadan, men jag har mindre antal kartonger (bara tolv st) än du att göra mig av med efter garage- och förrådsrensningen. Det ska bli intressant att höra om hur tangentbordet fungerar. Min har en tendens till att flytta markören mitt i meningen och skjuta texten framför sig. Kan ha att göra med att det är en känslig touchplatta och jag tror att det går att ställa om den, men jag har inte haft tålamod. Jag har kopplat in mitt trådlösa tangentbord när jag ska skriva långa texter. För övrigt är jag jättenöjd med den. Lycka till med din nya pyssedator.

3 teknisk :):

skriven

åhå! grattis till lillen!när det gäller Nicolines "problem" så är hennes lösning med allra största sannolikhet korrekt. det är inte alls svårt att ändra inställningar, beroende på program, operativsystem etc smidigt högerklick på skrivbordet!ser nu fram emot alla skojsiga inlägg från lilla blå. plita på nu!

4 ursäktande:

skriven

äh. sorry! kassare svänska får letas efter. bryr mig inte ens om att rätta... ni förstår säkert ändå!kan jag skylla på sena timmen?;)

5 En liten tant:

skriven

Inga: So far so good. Men jag ser den enbart som en backup till min stora dator och som en verkligt bärbar att ta med på resa t.ex. Jag skulle aldrig orka med att jobba på denna lille något längre tag. skärmen är för liten för det. Se'n kan man ju inte lagra hur mycket som helst i den och ljud och bildarbete funkar det inte för.Nicoline: 12 kartonger är mycket det också.Mitt tangentbord uppför sig exemplariskt. Då har jag större problem med pekplattan men det beror inte på den utan på mig som är tafflig med touchkontroller i övrigt också. Men det är väl en vanesak.Teknisk: Jag tränar och tränar för att nå en nivå där blogginläggen inte tar tre timmar pga att jag viftat bort sidan med en slarvig manöver på pekplattan. Men jag ska bemästra detta.

6 atir:

skriven

Jösses,, hade den var´t RÖD, såååå! Men blå, nä! skratt

7 En liten tant:

skriven

atir: Nej, den är absolut inget för dig!Men kanske man kan måla om den? :-)

8 Marie:

skriven

Mycket snygg måste jag säga. Själv har jag en HP just nu och vi kommer ganska bra överens...men jag är lite sugen på en av asus allra minsta datorer som mer eller mindre är en leksak. Den kostar runt 3000 men den skulle kunna fungera som ett bra tidsfördriv när jag pendlar in till stan..;-)). Vi får väl se...

9 Marcus Fridholm:

skriven

Skaffade en Asus själv, mest för att den är minst, har bäst batteritid och en riktigt bra multitouchplatta. Skriver för övrigt kommentaren på den just nu.Skälen till inköpet var snarlika dina. Laptoppen dog, och det var länge tveksamt om den skulle till elskroten eller till reparation. Nu blev den reparerad och är tillbaka med nytt moderkort och allt, men den lilla är ändå att föredra när man sitter i TV-soffan och slösurfar. Dessutom är en dator av storlek man kan glömma bort att man har med sig i väskan väldigt charmig.

10 Christina W:

skriven

OOOOOOHHHHH vill också ha. Ska nog tipsa tomten

Kommentera här: