Fyller min nyinköpta madrass

Jag sitter här och fyller min nyinköpta madrass med mina besparingar.
Visserligen når mitt magra bankkonto inte upp till den summa som omfattas av insättningsgarantin, inte på långa vägar men eftersom den hittillsvarande politiken mest inriktat sig på att ta från de som inget har och ge till de som har, står det väl inte på förrän Borg konfiskerar mitt bankkonto.

I synnerhet nu när han fläckvis beter sig som den värste socialist han någonsin drömt mardrömmar om. Borg vill ju förhindra direktörerna från att ta ut bonus.  Men någon liten morot ska de väl ändå få och då kan jag tänka mig att en lag snart stiftas som innebär att de småsparare som har för små bankkonton inte får ensamrätt till innehavet utan att direktören för banken också kommer att få uttagsrätt.

Därför sömmar jag nu ihop sidan på min madrass.

Trots att börsen vände uppåt idag och alla är glada en liten stund så är det ändå Aftonbladet som är roligast idag.

Aftonbladet startar pressetisk debatt!!!

I varsin blogg ställer sig chefredaktör Helin och ansvarig utgivare Jungkvist frågan om de gör rätt som INTE publicerar namn och bild på sexförbrytare. De anför diverse själsvåndor och frågeställningar som de nu inbjuder läsarna att debattera. Själva sakfrågan tänkte jag inte kommentera här. Den fråga som väckte mitt sinistra sinne för humor är den pompöst skälvande allt övergripande fråga de båda ställer sig:

Vad får vi för samhälle om medierna ägnar sig åt att sprida förakt och hat?

Ja, hugaligen hur skulle det bli då?
Jag förstår att de våndas över att eventuellt tvingas bidra till hat och förakt i samhället genom att tillfredsställa allmänintresset genom att namnge notoriska sexbrottslingar.

En sådan högstående publikation som kryssar säkert i de farliga medievattnen och undviker allt som undergräver allmän moral, allt som bidrar till förakt för andra människor...     
... inte kan väl den riskera sitt goda namn ooch sin samhälleliga mission, sin framstående journalistiska gärning genom att sprida förakt och hat?

Eeh?!?!?

Läser de inte sin egen tidning?
Har de missat att de har Alex Schulman och hans bror på sin lönelista?
Har de missat att de gör reklam för brödernas s.k. humorsajt där en medarbetare recenserar ett litet barns klädsel med orden
"får A se ut som en misshandlad och svårt drogad panda"
 och
" Jag vet inte vad som är läskigast på den här bilden. Pappa R:s  övergrepps-pose, A:s fullkomligt smaklösa outfit eller hans osunda leende och den utanför alla gränser fönade frisyren."

Ett barn beskrivs på detta vis av Schulmans medarbetare och beskrivningen åtföljs av betygssättning.

Schulman själv förevisar all sin egen ynkedom i ett antal filmade inslag där han bl.a. fräser
"Håll käft , jävla F***A!"  till Gry Forsell.

Oavsett om de filmade inslagen är regisserade och ska föreställa någon sorts sketcher eller om de är utsnitt ur den verklighet Schulman lever i så är innehållet på en låg, föraktfull, imbecill nivå.

Alex själv drev förra året mobbingbloggen Att vara Alex Schulman i Aftonbladet där han skrev svinaktigheter om folk. Några av oss mer naiva trodde att hans saga var all efter det men icke. Aftonbladet fortsätter att hålla honom under armarna genom att låta honom blogga om kändisar och få kraftfull reklam för sin s.k. humorsajt.

Så länge som Aftonbladet har Schulmans och Linda Rosing på sin lönelista och har en Nöjesbilaga som frossar i mänskligt elände förpackat i kändisliv så länge kan jag inte ta deras pressetiska debatt på allvar.SvD        Intressant

1 Bloggblad:

skriven

Och aldrig att jag köper AB som upplåter plats åt en massa skräp.Men apropå madrasser, så sa jag hemma i tevesoffan att jag skulle ta ut allt. Sekunden efter varnades "svenska folket" (Jag räknas förmodligen dit vare sig jag vill eller inte) för att ta ut sina pengar... dumt dumt... TVÅ gånger under kvällen varnades vi.

Så de futtiga kronor jag har får stå kvar. Ibland är det en fördel att inte äga så mycket.

2 Anonym:

skriven

Även tv4 håller de små daaarlingarna över ytan...ser just nu på hur Anna Skipper häcklar fru Shuuulman....;)

3 stella sweden:

skriven

glömde fylla i namn....

4 En liten tant:

skriven

Bloggblad: Rätt så, fattig och förnöjsam! :-)Stella Sweden: Hu! Henens exmake smutsade ner tv 3:s Sing along i helgen. Jag fattar verkligen inte varför mediebolagen för fram honom. Han är inte rolig,framstår inte som intellektuellt välutrustad, ser inte något speciellt ut, har ingen särskild charm och ej heller några särskilda förmågor.

Varför?!?!?!?!?

5 Boy-boy:

skriven

Helin ... Helin ? Är vederbörande månne släkt med den där svagsinta Palmeåklagaren, eller är det rentav samme Helin som växlat spår ?6 Gubben:

skriven

Det finns några företeelser jag varken står ut med eller förstår, bröderna Schulman hör dit, Blondinbella också.

7 Marie:

skriven

Rakt ur hjärtat: Du får ALDRIG sluta att blogga!!! Du är som salva på min själ!! Nej, jag har INTE blivit tokig, men jag ser och hör så mycket tokigheter ute i samhället och undrar alltid i mitt stilla sinne om det bara är jag som ser detta. DÅ brukar jag undra om det är jag som är galen eller om det är "alla" andra!!?? När jag läser din blogg så märker jag att det finns åtminstone EN till som drar liknande paraleller som jag och som dessutom vrider på eländet tills man kan pressa ut humorn ur det. En liten tant, jag måste säga att jag är rent av tacksam att du bloggar, du får mig att må mkt bättre ;-)).

8 En liten tant:

skriven

Boy-boy: Nä, en helt annan, han har tagit sin frus efternamn och heter Jan i förnamn. Åklagaren heter Anders.Gubben: Om bland annat detta är vi helt överens.Marie: Oj, vilket fint beröm. Du är snäll du. Jag fick en flash av en framtidsbild där jag sitter och bloggar på hemmet för min då enda läsare Alltiallon! :-)

9 Boy-boy:

skriven

Tur det, jag tror inte att en alternativ karriär hade blivit så mycket mer lyckad, där var nog en avtalspension det enda humana alternativet så att han fick lyssna på jazz i fred.Vad eller vilka är dom här Schulblads som alla är så arga på ? Är det månne resultatet av inavel på Sveriges Radio som vanligt, eller är det någon annan slags kulturpersonligheter ?

10 Boy-boy:

skriven

Tur det, jag tror inte att en alternativ karriär hade blivit så mycket mer lyckad, där var nog en avtalspension det enda humana alternativet så att han fick lyssna på jazz i fred.Vad eller vilka är dom här Schulblads som alla är så arga på ? Är det månne resultatet av inavel på Sveriges Radio som vanligt, eller är det någon annan slags kulturpersonligheter ?

11 Boy-boy:

skriven

Hoppsan, nu blev det fel, du fick visst FRA:s kopia också. Kan du varnlig och ta bort valfri av posterna och se till att Åkesson får sitt exemplar ?

12 En liten tant:

skriven

Boy-boy: Jag låter Åkesson hämta det han önskar, han kanske vill ha båda eller alla tre.Schulbladarna är släkt med Sven Stolpe (morfar) och tv-producenten Allan Schulman (pappa). Man frågar sig stilla om de skulle ha uppskattat arvingarnas språkbruk och allmänna beteende.

13 Inga M:

skriven

Pressetik behöver visst diskuteras och helst överallt. Måhända framför allt i kvällstidningarna! I den bästa av världar så har äntligen någon vaknat till sans och vill ha läsarnas stöd för att slänga ut det värsta dravlet ur den egna tidningen. Eller är jag en obotlig optimist? Schulmans sänder i alla fall kalla kårar efter ryggen på mig och det är inte rysningar av välbehag.

14 Boy-boy:

skriven

Tant,Stolpe har jag hört talas om, men di andra har nog passerat tämligen obemärkt förbi i min värld.Av framställningen ovan att döma förefaller dock avkomman kvalificerad för något slags diagnos. Om det handlar om ett försök till profilering i en stenhård mediaindustri där de båda valt en extremexponering kanske vi borde skramla till lite uppbygglig litteratur åt gossarna, förslagsvis någon kombination av Groucho Marx skriftställningar tillsammans med någon av fru Ribbings etikettböcker ?Eller är det kanske rentav så att det numera har blivit något av ett adelsmärke att vara korkad i det offentliga ?

15 ullrika:

skriven

jag tänkte kort kommentera din madrass. låt pengarna stå kvar på kontot. du behöver inte vara rädd att Borg ska ta dom. (och jag blir lite nyfiken, har du kanske lust att ge konkreta exempel på hur han annars "tar från dom som inte har och ger till dom som har"?). jämfört med hur det har varit tidigare menar jag?ang Aftonbladet är vi många som ogillar. vare sig med eller utan Schulmans. väl rutet. fast synd att dom får bloggtid iofs. borde glömmas bort och aldrig nämnas utanför eget fikarum...

16 En liten tant:

skriven

Inga: Det vore fantastiskt om de verkligen vile diskutera pressetik. Men jag uppfattar Helins utspel mer som ett försök att få läsarnas sanktion för att gå vidare med hyenejournalistiken.Boy-boy: Ett tag trodde jag att det var mitt eget intåg i medelåldern som fick mig attt tycka så illa om mycket av det som förs fram i media och som hypas som "mediepersonligheter". Men efter att ha diskuterat med många yngre inser jag att det verkligen har blivit mycket sämre och att vara korkad är ett anställningskriterium. Bildningsidén ställer jag upp på, kombinationen Marx och Ribbing förefaller vara en bra ingång.ulrika: Madrassen var ett skämt. ;-)

Jag tycker att en politik som finansierar skattesänkningar för de som har jobb med sänkning av ersättningen för sjukskrivna och arbetslösa samtidigt som man drar in på arbetsmarknadsåtgärder och möjligheter till vuxenutbildning är konkreta exempel på att ta från de som inte har och ge till de som har.

17 Boy-boy:

skriven

Tant,utspelet om pressetiken påminner mig en smula om historien när patron Esping skulle bli kyrkvärd (om Bock i örtagård är bekant).F.ö. tror jag personligen att ålder är ett mentalt tillstånd snarare än ett rent fysiskt, liksom att nivån på underhållningen generellt har förflackats en del de senaste decennierna. Berglins utgör dock ett lysande undantag från denna tes.

18 Ann:

skriven

Hej

TA MED DINA VÄNNER PÅ ÖPPET HUS!Visning av hudvårdsprodukter och Make upVi bjuder på fika och en överaskning!!Söndagen den 19/10 klockan 17.00 - 19.00

(Lokalen Norrskensgatan 20, Andersberg - radhusen)

19 ullrika:

skriven

men? i slutändan är det ju ändå skatten som betalar allt (i sverige). hur ska sjukvård och utbildning nånsin kunna "betala sig" om skatteintäktsgivande jobb inte premieras?förstod att du inte på allvar ville fylla madrassen. det är ju så obekvämt. mycket bättre att lägga pengarna under sängen isf. mindre knöligt. ;)

20 En liten tant:

skriven

Boy-boy: Jamen visst liknar det patron Esping! Berglins är i saning ett ljus i mörkret. Vi är omåttligt stolta över att de bor i Gävle.Ann: Jaha, du var mig en enivs typ. Jag har tagit bort en av dina annonser tidigare. Har du ingen som helst koll på bloggetikett? Låt bli att skräpa ner i kommentarsfältet på det här viset.ulrika: Visst är det skatterna som betalar välfärden - så om vi sänker skatten tar vi också bort intäkter till den gemensamma välfärden.

21 Boy-boy:

skriven

Nästa ämnesförslag är 'När jag var bjuden på älgjakt hos Tjabo', Tant får själv välja om hon vill berätta ur en fiktiv jaktlagsdeltagares perspektiv eller älgens:http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2008\10\12\305159&sectionid=Ettan

22 ullrika:

skriven

förvisso har tant rätt, men om man räknar sammanlagda summan av många små eller få stora så borde det bli ungefär likasamma?ps. jag brukar stava mitt namn en smula annorlunda än du gör :)

23 En liten tant:

skriven

Boy-boy: Svårslaget ur humorperspektiv - den där artikeln menar jag. Jag får grunna på utmaningen.ullrika: Sorry, noterade inte dubbel-let.

Jag förstår inte riktigt vad det är du menar med att det blir samma sak. Menar du att du är för skattesänkningarna trots att de undergräver skatteintäkterna till välfärdssystemen?

24 Boy-boy:

skriven

Tant,jag tror att ullrika refererar till mängdläran som var populär i slutet av 70-talet och början av 80-talet, att klämma ut 35% skatt av säg 50 gymnasielärare som gör vardera 300' ger faktiskt lika mycket (till och med en smula mer) som att ta hälften från en VD som tjänar 10 mille om året.Däremot säger det kanske inte så mycket om proportionalitet ?

25 En liten tant:

skriven

Boy-boy: Jo mängdläran är jag väl bekant med. Hej Matematik...

Men här sänks skatter över hela kollektivet (dock mest för de som tjänar mest). Så statens intäkter minskar. Det blir inte lika i slutändan.

26 Boy-boy:

skriven

Tant,fast då kan man ju alltid sparka ut några hundra tusen ur sjukförsäkringen, låta skolbarnen äta gräs och bara behandla livshotande sjukdomar i vården, då balanserar budgeten igen och alla (nästan) blir lyckliga, speciellt VD:n som får behålla sina välförtjänta pengar ....

27 Björn:

skriven

Hej tanten! Det var ett atag sedan jag var här och skrev, tittar dock in ibland och läser din alltid kloka ord.

Jag löser det hela genom att aldrig komma på tanken att läsa något från grabbarna Schulmans. Och efetrsom de avlönas av Aftonbladet så köper jag heller iga sådana. Det räkte med att jag hörde vad det var för tongångar för att jag skulle förstå att där fanns inget skäl att lägga en del av den tid som är mitt liv. Det är märkligt att det över huvut taget går att skriva Aftonbladet och pressetik på samma sida utan att skärmen smälter :-)

28 ullrika:

skriven

tjoar för pojkpojken som apselut förstått mitt räknesätt! och jo, visst sänks skatten för dom rika. men också för dom "fattiga". jag brukar glatt propagera för procentuell rättvisa. hellre det än millimeterditon som ändå inte funkar.att välfärden grävs i är gifetvis inte enbart av varken godo eller ondo. hoppas du förstår hur jag menar.jag försöker vara positiv till det mesta. ibland blir det kanske irriterande. men det är lättare att se saker glatt an än att tjura och gräva sig neråt. typ?i övrigt skrattade jag högt åt Björns förundring kring smältande skärmar. så sant, så sant...!

29 Fia:

skriven

Tyvärr verkar det som om många har blandat ihop det här med civilkurage och taktlöshet. De tror att det är höjden av mod att vara så oförskämd och nedlåtande som möjligt. Det är sorgligt att media håller elaka människor om ryggen, och står bakom rent mobbingbeteende, för våra ungdomar tar efter beteendet och tonen bland våra dem blir råare och allt mer oförskämd.

Kommentera här: