Snopet, pirater!

Ett återkommande argument för upphovsrättkränkning har varit det outsägligt sorgliga faktum att den tecknade filmen Trolltyg i tomteskogen inte längre kan visas eftersom ingen vet vem som har rättigheterna.  Därför har det i upphovsrättskränkarnas ögon varit ett fullgott skäl till att avskaffa upphovsrätten och i väntan på det fildela filmen illegalt.

Nu har det visat sig att efterfrågan är en stark drivkraft för affärsmän. Man har lyckats reda ut upphovsrättigheterna och i december kan man KÖPA sin egen kopia av filmen på dvd. Skriver Expressen. 

Det torde vara lite snopet för piraterna att det finns så många som är beredda att betala för sin kopia att företag är villiga att investera i en återutgivning.
1 Cenneth:

skriven

Hur är det snopet för piraterna?

Det enda dom ville göra var ju att göra det möjligt att se den när inget annat sätt fanns.

Jag kan lova dig att dom risiga kopiorna som spreds på nätet har varit en av dom stora drivkrafterna till att filmen nu äntligen går att köpa. Och många av dom med kopior kommer att köpa den.

Dom har varit med att skapa efterfrågan genom att hålla den vid liv.

2 Mikael:

skriven

Exakt. Håller med Cenneth. Dessvärre gäller detta även för gamla TV-serier som SVT vägrar att visa om. Korset med Lars Molin exempelvis. När får vi se den igen? Som tur är finns det folk med gamla VHS-kopior hemma som kan hjälpa till med kopior. Upphovsrätten är skrattretande. SVT sitter på en mängd serier och filmer som de aldrig kommer att visa igen, skandal! Och allt detta i upphovsrättens namn. Nej, har man gjort en film/serie en gång så har man redan fått betalt. Skådespelarna/manusförfattaren ska inte kunna ha den som en kassako i årtionden framöver.

3 ullisar:

skriven

oj jisses. det var ena rejält intressanta kommentarer hon fått den här gången! fast jag är inte så mycket mer intressant iofs. för jag skriver bara, "jag tycker precis som du"... :)

4 Grinders.se:

skriven

Hej – Vi söker just nu fler bloggare som vill tjäna extrapengar på sin blogg genom att sälja sponsrade inlägg och annonsplats till företag som vi samarbetar med. Är du intresserad kan du läsa om hur detta fungerar här: http://www.grinders.se/page/about

Med vänlig hälsning

/Grinders.se

5 Inga Magnusson:

skrivenDet handlar om en fin gammal klassiker, kul om den åter blir tillgänglig för många.

6 Anton Karlsson:

skriven

Hej!

Jag söker en bra 50-talist till TV-programmet Gokväll program nästa tisdag 22/2 och tror att du kan vara helrätt! Hör av dig!

7 extremt anonym:

skriven

Läs gärna min nystartade blogg och ge feadback, tror många kan finna den intressant.

Kram

8 Bloggblad:

skriven

Hej

Det var länge sen!

Jag hoppas att allt är väl med dig, det är det med mig och de mina.

Jag har tappat alla bilder på min blogg, men upptäckte att de finns om jag söker på vissa ord - det har jag gjort en stund nu, och läst och smålett. Då hittade jag en kommentar från dig och därför undrar jag förstås vart du tagit vägen.

Fast svara hellre med mail... inte säkert att jag hittar hit igen.

Hälsningar

marianne@bokblad.com

9 Bloggblad:

skriven

Hej!
Såååå länge sen! Hoppas att du får meddelandet. Känns som om vi tappat varandra helt sen du slutade blogga. Mail för länge sen...men ack, så länge sen.
När min dator krascade förra sommaren försvann alla mail med adresser. Tack och lov fanns det back up på allt annat.
Jag saknar dig!
Min mail och bloggadress står här ovanför. Jag råkade hamna i ett gammalt blogginlägg och bland kommentarerna hittade jag dig och några andra som hoppat av bloggandet.

Kommentera här: