Frukta icke

Efter ett antal år av oro över hälsoproblem och annat och nu senast den stora skräcken när Arvingen drabbades är jag så utomordentligt utless på att vara just orolig. Så inför 2007 har jag helt enkelt bestämt mig för att gör Jesu ord till mina:
FRUKTA ICKE, TRO ALLENAST.

Jag tänker tro på  människans inneboende kraft och sagornas budskap om att det goda alltid segrar. Jag tänker tro på att mirakler sker varje dag och att även jag och framför allt Arvingen kommer att få ta del av dessa.

Brasklapp: Om detta inte funkar får jag övergå till buddhismens credo, " Allt liv är lidande"
Sanningen om lidandet eller otillfredsställelsen (dukkha) - Allt i vår tillvaro är på ett eller annat sätt genomsyrat av otillfredsställelse, eller är potentiellt otillfredsställande.

Hyllkantremsor

Mätt och däst som en anaconda återinträder jag i bloggland efter en sällsynt trivsam julafton. Julaftonen innehöll en mängd ätbart från skinka till körsbär-i-likör (viss kamp om dessa praliner i Aladdinasken ingår i julfirandet), mängder av julmust och Guldus,
Guldus
så gott som ingen alkohol då här medicineras till höger och vänster, Händels Messias, högläsning av julevangeliet (nej, vi är inte bekännande kristna men är det jul så är det) och Tomten av Viktor Rydberg, roliga julklappar, Kalle Anka på tv och Svarte Orms julsaga på video. Mina två favoritmänniskor i soffan och jag själv i stora fåtöljen. Frid på jorden och till människorna en god vilja. (Vi tittade inte på några nyheter alls.)

Jag förstår av kommentarerna till min julhälsning att viss oro utbrutit angående mina julförberedelser. Sanningen är dock den att jag har ett tämligen avslappnat förhållningssätt till julstök. Skickar inte julkort. Pyntar ovanpå den lort som inte svepts bort med dammsugaren under min mycket översiktliga dammsugning. Städar dock toalett och badrum och köksbänkar (vill undvika att matförgifta julfrämmandet). Föser in saker-som-jag-tänkt-sortera-sedan som står på golvet, i klädkammaren. Lagar Jansson, Sherrysill, Julköttbullar, Sallat ( inte sallat som i sallad utan en rödbetsrätt från min norrländska barndom - VÄLDIGT lokalt), griljerar färdigkokt skinka, köper resten i väldigt lagom mängd. Har pytteliten plastgran ( stod i Arvingens rum under hans barndom) som kläs med pyttesmå saker samt den berömda trumspreten.

Hyllkantremsor hade min mamma i köksskåpen. Jag tror t.o.m. att hon virkade dem själv! Till jul var de röda och vita. För den händelse att hyllkantremsor är obekant kan jag berätta att det var fina band/remsor som med häftstift  fästes på kanten av hyllorna i köksskåp och skafferi så det såg fint och prydligt ut när man öppnade skåpdörrarna. Jag gogglade på ordet och fick tre träffar. Samtliga mitt eget inlägg! Måste vara någon sorts internetrekord. Bara jag som använder detta ord. Jag har alltid sagt hyllkantremsor, för så hette det hemma. Men uppenbarligen är det allmänt gångbara ordet hyllremsor. Finns att köpa på t.ex. Tradera om någon känner sig inspirerad. Där kan man även få tag i virkbeskrivningarna...
hyllremsor

GOD JUL!

Ligger på minustid när det gäller att städa köksskåpen och byta hyllkantremsor, luta lutfisken, stånka korven, slakta grisen (vilket jag borde göra först, innan korvstånkning), stjäla granen, fiska den gravade laxen, brygga ölet, brodera julduken, putsa fönstren, väva julgardiner så har jag en del att stå i de närmaste dagarna och tänkte därför önska GOD JUL redan nu. Bloggtystnad inträder tills risgrynsgröten är uppäten.

Om ni vill ta del av årets julkonsert klickar ni med fördel på nedanstående bild och hamnar då hos ICQ. Ha ljud på och klicka på tomten och renarna i valfri ordning.
julkort