Läs Margareta Ekström!

Margareta Ekström författare född 1930... det är allt jag lyckats ta reda på om en av mina favoritförfattare. Jag är omåttligt förtjust i hennes dikter och boken "En levande och en död" som handlar om när hon vid 64 års ålder förlorade sin 92-åriga mamma, en enastående bok om sorg och särskilt den underskattade sorgen efter gamla människor.

På vårt stadsbibliotek förvaras hennes böcker i magasinet vilket tyder på att utlåningen inte är så stormande hög. Synd, mycket synd. Visserligen hämtas de snabbt och vänligt fram av bibliotekarierna men då måste man ju veta att hennes böcker finns...Margareta Ekström författare född 1930...

För att man skall kunna flyga
måste skalet klyvas
och den ömtåliga kroppen blottas. 

För att man skall kunna flyga
måste man gå högst upp på strået
fastän det böjer sig
och svindeln kommer 

För att man skall kunna flyga
måste modet vara aningen större
än rädslan

och en gynnsam vind råda

 

Ur instruktion för skalbaggar av Margareta Ekström

Plötsligt händer det - igen!

Trots mina erfarenheter av problem i automatiserade biltvättsanläggningar strävar jag vidare med att snabbt och enkelt hålla bilen ren. Häromdagen var det dags att återigen besöka biltvätten.

Jag köpte min tvättbiljett och placerade blen i den korta kön, bara två bilar före. Första bilen körde in och den andra ställde sig i position. Efter c:a 10 minuter klev föraren från den köande bilen ur och kikade på apparaten där man knappar in sin tvättkod. Han knappade och knappade. Kikade närsynt på displayen. Knappade och knappade. Tog tag i apparaten och skakade den. Knappade och knappade. Suckade. Började långsamt gå mot macken och passerade då min bil. Jag frågade vad det var för fel.
 
-Den tar inte koden fast jag knappat flera gånger.

Då avbröts samtalet av att en manlig bekant till knappmannen svängde förbi med sin bil, parkerade, klev ur och ropade:

- Är det  nå't fel?
- Ja, svarade knappmannen och gick långsamt tillbaka, jag förstår inte,jag köpte biljetten igår (!) och den funkar inte.

Båda männen började sedan knappa och knappa och knappa.

En arg kvinna uppenbarade sig och slet lappen ur handen på knappmannen och tågade ilsket in till macken. Blev borta länge. Männen knappade och knappade.

Kvinnan återkom med ny lapp. Mannen knappade. Kompisen åkte. Dörrarna öppnades. Knappmannen körde in. Dörrarna stängdes. Tvättmaskineriet gick igång. Jag körde fram min bil och ställde mig i position.Löste korsord med ett öga på klockan.

Efter c:a 10 minuter lyste det rött på displayen: KLART. Vilket betyder att bilen inne i tvätten är färdigtvättad och redo för torkning i nästa avdelning av tvätthallen och att nästa bil således kan påbörja tvätten.Jag såg att knappmannen startat sin bil och alltså var på väg att köra fram.

Jag knappade in min tvättkod och startade bilen. Dörrarna öppnades.

Knappmannens bil stod kvar med motorn igång och både mannen och kvinnan stirrade rakt fram mot torkavdelningen vars dörrar i god ordning öppnats för att bilen skulle köras fram.

Men knappmannen körde inte fram.
Han backade lite grand.

Medan jag satt där och försökte fatta vad som hände gick dörrarna igen. 

Jag stod kvar utanför med min bil medan knappmannens bil tvättades en andra gång. På min biljett! 
Då  kände jag att mina yogaövningar gör nytta. Lite yogisk andning och jag var på nytt lugn och fin.

Sedan sist har jag mackens telefonnummer i mobilen. Efter att personalen på macken hämtat sig från skrattanfallet fick jag en ny kod. Den gången väntade jag tills jag såg att knappmannen körde ut ur hela anläggningen.

Länktågen tuffar vidare

Excessa bjöd in mig till länktåget för en tid sedan och nyss fick jag inbjudan av Annica Tiger. Eftersom Excessa kom först kopplar jag på hennes tågsätt men lägger en länk till Annica Tigers lista också.
Länktåget är alltså en kedjebrevsmodell för bloggtips. Man ska tipsa om tre bloggar med motivering.


MINA 3 TILLÄGG:
Josephine : Vi tar tåget till Haag och träffar Josephine som visar vackra foton från Nederländerna och håller ordning på vår Skrivarcirkel

Anne-Maj: Vi reser till Leksand och läser Anne-Majs underhållande och livsbejakande blogg om livet i stort och smått. Rätt vad det är får man följa med till Nepal!

Mamselamsen: Vi styr mot Nybro och läser snärtigt formulerade, drastiska och hysteriskt roliga inlägg hos en "kvinnlig "hunk" på 50+"

 ORIGINALLISTAN

Millans Bak : Mycket gott
Miss Sophie : En förvirrad Höna
Dolcevita : tjejsajt
Äta bör man : godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt
Carolangel: blogg om allt möjligt
Carina: blogg om allt möjligt
Junitjej: skriver om scrapbooking, foto, att vara lärare, och mycket mera.
Pallas: skriver om allt möjligt.
Ullis: skriver lite gott o blandat.
Filurlina: sånglärka med mycket humor. Skriver kul om allt som drabbar henne.
Det mörka hotet: tvåbarnspappa till A-teamet. Skriver med mycket humor och värme om smått och stort.
Excessa: har förstås också humor. Bor i Umeå, gillar snö och hundar, och är just nu i målartagen.
Lenjangel: Skriver om livskvalitet i sina olika caféer.. Bilder och texter som ger ringar på vattnet.. o så emellanåt får man sig ett skratt som bara bubblar..
En liten tant: Tänker om orättvisor, har gjort en egen flagga och blåser såpbubblor bara för att hon vill.. Någonting vi alla skulle behöva ta efter..
Nina på Johangården: Skriver om livet efter utbrändheten. Hennes 2 vovvar tar ibland över hennes dator o berättar om sina liv, och dom har det inte lätt alla gånger.


Så här gör man om man vill köra länktåg
Kopiera:
1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.


2. Ta listan under "Mina 3 tillägg" från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken "Originallistan". Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.


3. Lägg själv till max 3 st bloggar under "Mina 3 tillägg".


4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.