Finally I hit the headlines!!!

Satte nästan morgonkaffet i halsen när jag läst färdigt ledarsidan i dagens, lördagen 19/7, Arbetarblad och kastade en blick på debattsidan:
(klicka för att kunna läsa)Meh?!?!?!?
Och på min nyputsade franska -Moi, petite moi?!?!??!

Men jag tackar och förnyar min prenumeration.

(För den som inte vet så är det rubriken på mitt förra inlägg)

Det var onekligen ett värdigt sätt att inleda den bloggsemester jag nu tänker ta.


(klicka upp den här också- fin bild)
Vi ses i augusti!


Bilden hämtad från JoshBerglund19 på Flickr

Fatta- det handlar om arbetstillfällen!

Käre Sven-Otto!
Det var länge sedan du syntes till. Men du har det väl kämpigt med arbetslinjen förstår jag. Fler vägrar ju arbeta igen. Folk är bra otacksamma. Ja, ni har det jobbigt allihopa i vår välmenande regering. Tänk att folk aldrig kan se den större bilden. Hur väl ni vill oss.

Men jag har tänkt på det där. Kanske är ditt problem att det ändå finns för få arbeten att tillgå. Och när jag idag läste Pär Ströms uppräkning av allt nytt som kan komma i avlyssnings/övervakningsväg, förstod jag ju allt. Det är naturligtvis du Sven-Otto, som är själve arkitekten bakom vårt nya fina samhälle. Arbetstillfällena kommer att stå som spön i backen om allt bara får genomföras i lugn och ro. Som Fredrik så klokt sa, alla tjänar på om debatten lägger sig.

 Ett av kommande övervakningsområden som ska utökas handlar  om Bilkörning. I Storbritannien byggs redan nu ett landsomfattande system som lagrar alla bilars rörelser i två år.  Här har du en källa till nya arbetsuppgifter. Jag tycker dock inte att du riktigt uttömt dess potential. Du kanske inte köpte delkursen "Think outside the box"  till din examen, så jag dristar mig till att ge dig några tips

Denna bilövervakning på en gata nära oss alla, förutsätter ju att bilarna har så'na däringa chips påklistrade någonstans. Nya bilar har väl det. Men vi har rätt många gamla chipsfria bilar ute på vägarna. Alltså kan ett stort antal människor arbeta med att klistra chips på gamla bilar.

Se'n tycker jag att det är korttänkt att stanna vid att chipsa bilar. Jag menar, om jag var terrorist skulle jag satsa på moppe som transportmedel. Helt legalt kan jag bära heltäckande hjälm och vanlig moppe behöver inte registreras och har således ingen registreringsskylt. Chipsa mopparna!

Ja, vill man vara heltäckande i de trygghetsskapande aktiviteterna och dessutom skapa optimalt med arbetstillfällen rekommenderar jag starkt att ni raskt lagstiftar om att chipsa

* cyklar - kan ju finnas illistiga terrorister som döljer sig under klimatmedveten täckmantel.

* skateboards (jädrans så fort de tar sig fram, bra att fly på för hugade terrorister)

* sparkar (nordkalotten torde kunna bli intressant ur terrorperspektiv och där finns det sparkar)

* träningsskor-  särskilt så'na som används av parkour-utövare; de som kan hoppa mellan hustak och forcera lodräta  väggar

* rollatorer och kryckor  - ja, skratta du men i 70-talsfilmen Schakalen lurar lönnmördaren polisen genom att klä ut sig till åldrad krigsinvalid med amputerat ben

* barnvagnar - alla småbarnsföräldrar vet hur mycket last en barnvagn kan bära, och jag tror inte att sprängdeg kan väga mer än vad kassarna från en normal veckohandling gör - chipsa barnvagnarna.

Om alla dessa arbetstillfällen ställs till folkets förfogande vore det väl själva Den om inte klagandet på både regeringen, FRA och vädret skulle ta slut.

Vänliga hälsningar
En liten tant

DN         DN    DN        DN      SvD          SvD     AB

Min gud, hon kan det!Jag tryckte på knappen.
Installerade sedan programvaran i datorn.
Listade ut att detta " Branchez  l'appareil photo sur votre ordinateur à l'aide du cable USB" handlade om var man skulle ansluta USB-kabeln... och följde bildinstruktionen.

Et voilà! Je vous presente une pelargon extraordinaire. ( översatt till försvenskat barndomstungomål - Å si'du, henan sir man en pelargon som int ä så ful )

Förlåt mig fröken Mattson min första fransklärare, om jag stavat fel, använt fel verbform eller annat - jag FÖRSÖKER i alla fall.

Att brottas med dessa svårtydda meningar i manualen ger en liten hint om hur det måste vara att vara dyslektiker. Text i massor som inte går att tyda. Man är förvisso lyckligt lottad som inte behöver kämpa så med sitt eget modersmål.