Frågor till de döda

Ensambarn har utmanat mig.
Uppdraget är att ställa en fråga till fyra icke levande personer. Många har ställt frågor till Gud, Hitler, Buddha och andra intressanta intervjuobjekt så den frågekvoten kändes fylld. Men efter en del grubblerier har jag nu fyra personer och fyra frågor. Som vanligt släpper jag utmaningen fri till den som vill nappa.

1. Agatha Christie 1890 – 1976
    Vad gjorde du under de 11 dagar då du var försvunnen 1926?

Efter skilsmässan från sin förste make (han träffade en annan och lämnade Agatha) försvann hon spårlöst. Hennes bil hittades övergiven vid ett kalkbrott. Efter elva dagar återfanns hon på ett hotell i Harrogate. Hon hade bokat in sig under sin exmakes nya kvinnas namn. Hon påstod sig ha tappat minnet på grund av ett nervöst sammanbrott orsakat av moderns död och det stormiga första äktenskapet. Fortfarande pågår diskussioner om vad det egentliga skälet var.

2. Charles Dickens 1812 – 1870
Vem – om någon – mördade Edwin Drood?

”The Mystery of Edwin Drood” är en oavslutad detektivroman av Charles Dickens. Enligt wikipedia  dog Dickens med romanen i sin famn. Man fann inte några anteckningar eller utkast som visade hur boken var tänkt att sluta.Gåtan sysselsätter fortfarande littaraturvetare världen över.

3. Ludwig Wittgenstein 1889-1951
Vad menade du med dina sista ord?

Den österrikiske filosofen var uppfylld av tämligen svårmodigt grubbel över tillvaron och att döma av det jag läst, inte så sprittande muntert inställd till livet som sådant. Ett citat jag hittat på en engelsk sida ger en liten vink: 
I don't know why we are here, but I'm pretty sure that it is not in order to enjoy ourselves.

Därför undrar jag så över hans sista ord:
Hälsa dem att jag levat ett lyckligt liv.

4. Walt Disney 1901 – 1966
Varför går Kalle Anka alltid omkring med naken underkropp vardag som helgdag men tar på sig heltäckande baddräkt när han ska bada?

"Om Gud vill

och hängslena håller"  så kommer jag att promenera här

mur
i slutet av april. Häftigt eller hur?