Kära SVT!

Kära SVT!

I dessa nedskärningstider inom Public Service som drabbar nyheter, egenproduktion av drama, kulturrapportering osv, vill jag bidra med ett sparförslag. Lägg ner Melodifestivalen!

Europa vill inte ha svenska schlagerbranschens produkter. Alltså behöver inte SVT längre ansvara för denna massiva marknadsföringsinsats för skivbolag, promotionbolag och deras artister.

Tänk så oerhört mycket sändningstid, arbetstid och reda pengar det skulle spara till organisationen. Tänk så oerhört många andra OLIKA program som skulle kunna göras för av dessa resurser. Tänk så många OLIKA artister vi skulle kunna få se på tv.

Betänk även spin-off-effekterna som uppstår i och med att resurser med automatik frigörs även i Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter (!). DN som alltmer liknar kvällspressen när det gäller Kultur- och nöjes-rapporteringen skulle kunna lägga sina resurser på bredare och djupare  journalistik.

Även inom Public Service uppstår spin-off-effekter då Sveriges Radios fåtaliga och enväldiga musikredaktörer inte längre måste tillgodose den inflytelserika musikbranschens storbolag och spela melodifestivallåtar så ofta att de hamnar på "mest-spelade-listan" och därmed har kvalificerat sig till att bli utmanare på Svensktoppen och når målet; försäljninsglistans övre del.  Annan musik och andra artister kommer då att kunna höras i radion. Musikutbudet breddas i SR vilket är ett av de grundläggande uppdragen för SR.

En annan spin-off-effekt är att Sveriges kommuner inte längre skulle lägga skattepengar på att lobba för och sedan betala för att uttagningstävlingarna hamnar i just deras kommun. Skattepengarna kunde istället användas till det de är avsedda för - kommunernas kärnverksamheter.

Med vänlig hälsning
En liten tant

PS. Om arbetsrättsliga regler omöjliggör ett avskedande föreslår jag att herr Luuk i fortsättningen får en rent administrativ tjänst inom koncernen.

PPS. Låt den lille gossen som avlämnade Sveriges röster växa på sig innan han får något nytt större uppdrag.

Stampat jordgolv

Nu har rivningen av det vattenskadade börjat. Jag har nu stampat jordgolv i stora delar av bostaden, eller snarare betonggolv. På bilden ser man en del av köket och vardagsrummet. Komplett med värmealstrande och högljudd tork. I ett annat rum är allt utrivet och en annan värmealstrande och högljudd tork står där inne.

Man kan skärskåda min nya inredningsstil om man klickar på bilden.

Vissa möbler har redan burits ut och magasinerats men en del har tryckts in i det enda oskadade rummet.När golven har torkat ska ALLA möbler ut. Då kommer jag att ha en enda sittplats kvar. Rättare sagt en ända sittplats - toalettstolen.

Om den riktiga värmen dröjer där ute i grönskan beror det på att jag uppsänt böner till allehanda makter om att ligga lågt med temperaturen. Jag har tropiska nätter inomhus redan med hjälp av torkarna.

Skärmlös

Aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!
Äntligen!!!

Den trasiga datorskärmen är nu utbytt mot en ny och den nya på plats med alla sladdar.
Det har varit tankeväckande att plötsligt bli berövad sin möjlighet att använda datorn.

För en tid sedan blinkade skärmen till och svartnade mitt när jag jobbade med en viktig text. Som tur var hade jag för en gångs skull verkligen sparat hela dokumentet och alldeles sekunden innan skärmen vek in sina pixlar även sparat det låååånga stycke jag just skrivit. Jag blev ju tvungen att stänga av datorn med stora knappen istället för att prydligt stänga ner program för program och avsluta ordentligt. När man gör det och inte sparat så återskapar ju word snällt det som fanns sparat men i mitt fall kan det vara bara rubriken som jag kommit ihåg att spara. En annan sak som händer efteråt är att man får alla förebrående meddelanden om att det-och-det programmet inte avslutades korrekt förra gången, när man återigen kan använda datorn. Man sitter och känner skuld inför en maskin!

Hur som helst så fick jag klara bevis för att datorn är ett centralt redskap i mitt hushåll. Inte bara på grund av bloggen och eposten. Nä, det handlar om faktasökande, prisjämförelser, bankärenden, receptsökning, tidningsläsande, tv-tittande (t.ex. lokala nyheter som jag sällan hinner se i direktsändning).

Dessutom fick jag klart för mig hur mycket tid jag lägger ner på datorn. Denna skärmlösa period har jag hunnit göra en massa annat och tråkigare hushållsarbete.

Men nu får det förfalla igen. Eller snarare... eftersom mina golv ska brytas upp imorgon är det ju ingen idé att ens tänka på städning. Golven ska brytas upp eftersom skadorna i bostaden som den vattenskada jag levt med sedan november 2007 orsakat, nu ska åtgärdas. Jag kommer att ha endast ett sovrum, badrummet och arbetsrummet där datorn står fullt funktionsdugliga under tiden som renoveringen pågår.

Jisses, va jag kommer att kunna blogga!