Lyxiga skor

Såg dokumentären om högklackade skor ikväll. Själv skulle jag behöva både stödhjul och rullator för att hålla balansen på dessa svindlande höga klackar. Så det får vara - hur snyggt det än är.

Men det finns ett par som jag skulle kunna tänka mig att träna upp mig på. De ultimata skorna att ha när man ska förhandla eller meddela impopulära beslut.
demonia

Utmattad

Jag är utmattad. Jag har semester. Jag går på en kreativitetskurs.

Jag utför koncentrationsövningar hela dagarna. Tre dagar kvar. Huvudet är redan alldeles tomt.
Om det enorma tomrum som uppstått i mitt huvud,  fylls av motsvarande kreativa tankar  och dito kraft när kursen är slut kommer jag, innan sommaren är slut, antagligen att
* skriva en boksvit som kommer att få Prousts "På spaning efter den tid som flytt" att framstå som en  blogg
* måla penslarna av samtliga impressionister,
* väva gobelänger som får Bayeuxtapeten att framstå som trollväv på dagis
* ta itu med mitt boende så det inte längre är ett fall för "Extreme Home Makeover" i kombination med "Rent hus" utan kommer att rankas som numero uno bland minimalistiska inredningsarkitekter
* anlägga en trädgård i stil med Versailles (bara jag får bostadsrättsföreningens styrelse med på det)
* tävla i och vinna Årets kock, Idol, Floor Filler och Världens starkaste man.

Jag är utmattad. Jag har semester. Jag går på en kreativitetskurs...

Sjung och le och lev längre

I Norge har man studerat kulturens inverkan på hälsan, ett treårigt projekt om kopplingarna mellan kultur och hälsa. Resultaten är lovande för alla tanter - det är ju vi medelålders tanter som är de största kulturkonsumenterna enligt all statistik:

"Musikk, sang, dans, drama, bilde, litteratur, og friluftsliv gjør oss friskere, gir oss et lengre liv og en bedre livskvalitet. Deltagelse gir bla. en lavere dødlighet i aldersgruppen opp til 70 år og jo oftere man deltar desto større positiv effekt vil man få."

Kulturarbetare borde alltså ses som friskvårdare och uppbära grundlön från samhället samt få skattelättnader i stil med det system som Irland har.