Semesterstängt!


Nu far jag och nytvättade Charlie (denna gång funkade tvättautomaten) och några fler på en liten semesterresa. Troligen kommer jag inte i närkontakt med någon dator så det blir inte något bloggande förrän tidigast 7/6.
Under tiden kan ni där ute få gissa vart jag ska.  Ha en trevlig pingsthelg!
Ledtråd:
Eventuellt kommer jag att åka och titta på detta.
Semester

Ett alternativ till andlighet

I Arbetarbladet kan man läsa om prästen som fyller 75 år och firar dagen på bilskroten. Han är bilentusiast och renoverar gamla bilar.
Han säger:
- Jag fördriver tiden med att meka. Andlighet är väl bra på sitt sätt, men det går inte riktigt att ta på. Därför är mekandet med bilarna så bra, det är handfast.


Lider du av trädskräck?

Trädskräck - en fobi som grasserar i bostadsområden.
Den drabbar människor som har tillgång till mindre uteplats, liten altan i anslutning till sin bostad. Men även balkonginnehavare kan drabbas. Gemensamt för sjukdomen är att
*det finns LÖVträd på de gemensamma ytorna i bostadsområdet.
* en särskild variant av afasi ingår i symptombilden - afasin omfattar endast ett ord, "trädgård" där första ledet "träd" saknar betydelse och ordet  därför är synonymt med snaggklippt gräsmatta och tuktade rabatter

De första symptomen uppstår oftast under hösten. När träden i närheten av uteplatsen börjar fälla sina LÖV erfar den trädskräckdrabbade en tilltagande olust. LÖVEN hopar sig på gångbanorna och vinden sveper även in dem på den egna altanen/balkongen. Olusten övergår i ren irritation med åtföljande huvudvärk när LÖVEN måste tas om hand. Om vintern kommer tidigt lindras symptomen.

Men när våren kommer och lövsprickningen (de trädskräcksdrabbade är inte pollenallergiker så lövsprickningen i sig, bekommer dem inte) med den, återvänder minnet av LÖVEN och hela sommaren förmörkas av detta faktum att LÖV ska hanteras i sinom tid. I detta skede kan den trädskräcksdrabbade brista ut i hejdlöst byggande av insynsskydd, extra platstak och annat som avser att hålla LÖVEN borta från uteplatsen.

Så kommer hösten och LÖVEN täcker gångbanorna och listar sig in under platstak och över insynsskydd. Trädskräcken slår till med full kraft. Under den kommande vintern ägnar sig den trädskräcksdrabbade åt lobbyarbete, namninsamlingar för att få majoritet för att avlägsna träden en gång för alla. I ett icke försumbart antal fall lyckas detta och träden fälls.

"Den som planterat ett träd har inte levt förgäves"  lyder ett kinesiskt ordspråk. Vad ska man då säga om de som fäller det andra planterat?

I vår förening fälldes FYRA fullvuxna lönnar pga lövfällningen, på styrelsens eget initiativ utan samråd med medlemmarna. Känner till otaliga liknande fall. Just nu kan vi i bloggvärlden följa Ritas kamp för ekarna i hennes bostadsområde.