Otto har en vän

Förvånad läser jag ledaren i Resumé, skriven av chefredaktören Viggo Cavling. Han rycker ut till försvar för Otto Sjöberg och Expressen från andra sidan jordklotet, "vid kanten av Atlanten i Sydamerika" med argumentet att skandaler är och förblir tabloidernas motor. Cavling skriver:

Vidare har PO Enquist och Anders Ehnmark kommit fram till att Expressen under Otto Sjöbergs ledning blivit av med sin "själ". Här håller jag inte med. Expressens "själ" är och förblir skandaljournalistik. Skandaler är och förblir tabloidernas motor. Under Otto Sjöbergs tid vid rodret har tidningen gått från förlust till vinst och upplagan har gått upp. Han har räddat Expressen och utan Sjöberg och styrelseordförande Thorbjörn Larsson är jag inte säker på att tidningen funnits kvar idag.
Så djup var krisen. Så vad ska då Otto Sjöberg göra nu? Han ska sitta kvar och rida ut stormen. Hans styrelseordförande Thorbjörn Larsson borde omedelbart återvända från sin semester i Afrika och stå vid sin adepts sida. När det blåser i båten är skönt med lite stöd. Detta vet jag av egen erfarenhet.

Ja, det är väl möjligt skandaler är motorn i kvällspressens liv men det är väl inte det debatten om Expressen handlar om? Skandaler är en sak och lögnaktig journalistik en helt annan sak, en skandal i sig. Det förvånar mig att Resumés ledarskribent inte hade någon åsikt i den frågan. Dessutom tycker han tydligen att det är fisigt av Mikael Persbrandt att inte bekosta sin rättsprocess själv, för det har han enligt Cavling råd till, utan låter JK föra hans talan.

Nä, nu återgår jag till den klassiska fisksoppan med aioli som blir en del av nyårsmiddagen i detta hus:

4-5 portioner
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
½ tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
1,2 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar
3 färska flådda, hackade tomater
1½ dl grädde
400- 500 g fiskfilé i mindre bitar
skalade räkor efter plånbok och behag
citronsaft
smör

Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull.
Lägg i saffran och fänkål.
Strö över mjölet.
Rör om
Späd med vatten
Lägg i buljongtärningar.
Koka 5 minuter
Häll i grädden och de hackade tomaterna
Koka upp
Lägg i fiskbitarna
Koka c:a 6 minuter om det är torsk eller gös
Lägg i räkorna.
Smaka av med citronsaft.
Servera med Aioli.

Gott Nytt År!

1 Mia:

skriven

Gillar om det du skrivit! Spännande att se en del schyssta grejer och inte endast det generella grejerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

Kommentera här: