Nej till särskild lagstiftning för olika grupper

Idag får vi veta att Sveriges Muslimska Förbund kräver särskilda lagar för muslimer. Läs på SVT text.
Detta är ett fullständigt absurt krav.
Jag hoppas, nej jag UTGÅR ifrån att vi inte får någon stöddebatt för detta krav i media.
1 Bloggblad:

skriven

Snart dags för arabiska som andraspråk i skolan!

Jag är inte ett dugg förvånad. Men den som vågar gå emot sådana här krav blir förstås anklagad för att vara rasist. Och det vill ingen vara...

2 Annela:

skriven

För att få egna muslimska lagar ska man bo i ett muslimskt land. Tänk om kristna, judar, hinduer och andra alla ville ha egna lagar. Då skulle det verkligen bli kaotiskt.

3 turmalin:

skriven

Är inte helsvensk själv, det skulle aldrig falla mig in att av den anledningen begära att ha egna lagar i vissa sammanhang.
I Sverige SKA vi alla följa svensk lag självklart!

4 petra:

skriven

precis - skönt att läsa era kommentarer och ditt inlägg - jag blev lite ställd när jag så totalt misslyckades med att få fram en debatt kring dessa svåra frågor utan att genast blir utpekad som en rädd rasist - vilket jag säkert är, ja, ungefär som alla människor....det ligger nog i människans natur att frukta det okända - en ren överlevnadsinstinkt...
men det är intressant hur svårt det är för oss i sverige att diskutera detta - utan som sagt att en moment 22 situation uppstår där man beskyller varann för ungeför samma sak-

5 Vallonen:

skriven

Vallonerna var kalvinister när de kom till Sverige.
Med tiden integererades de i svenska kyrkan.

6 Lisa:

skriven

Vi har en konstitutionsfri undervisning i svenska skolor, vilket betyder att vi har religionskunskap istället för kristendomskunskap (ändrades på 50-talet).
En självklarhet för oss, men för dem som inte kommer här i från kan det tyckas märkligt. Otroligt många andra länder styrs av muslimska alt. judiska alt. kristna värderingar och lagar.
Att vi ska ha arabiska som modersmål (eller andraspråk som Bloggbladet kallade det) i skolorna är en självklarhet, precis som franska, italienska, persiska etc. berodende på var eleven kommer ifrån.
Men i Sverige ska svenska lagar gälla.
Det är så självklart att det inte ens behöver diskuteras.
Ibland går vår integrationspolitik alldeles för långt i sina försök att anpassa sig till "alla".
Face it, det funkar inte i längden.

7 flasknosen:

skriven

Jag kan bara instämma, självklart ska vi ha svenska lagar som gäller här i Sverige.

8 Manon:

skriven

Självklart ska de inte ha egna lagar. Vi har lagar som gäller här.

Petra - ja, tyvärr, du uttryckte dig klumpigt, det som Tant skriver om är nåt helt annat än den bild du målade upp.

9 Mingman:

skriven

Jag håller helt med. Finns det någonting att tillägga som inte redan är skrivet av någon annan, tror inte det.

10 Rita:

skriven

Jag blir mörkrädd,,!
Håller med alla andra som kommenterat här!

11 vigg:

skriven

Jag kommenterade igår så jag har min version klar! ;)

Höres
vigg

12 Sara:

skriven

Det som är underligt med hela debatten är hur Imamen ens vågade på sig att kräva nya lagar för en viss grupp i ett land som inte "liknar" gruppens ursprungsland.

Imamen är ute efter att skapa en debatt och för honom kanske det är helt självklart att könen inte ska ha simundevisning tillsammans. Han har växt upp och levt med det tankesätett i mer en ett halvt sekel och när han komemr till Sverige får han finna i sig att hans värderingar inte gäller här. Klart han blir ställd och vill skydda sin lilla grupp från det läskiga Sverige. Men han vet att hans krav är orimliga han skulle aldrig acceptera att en svensk kom till Saudi och krävde att alla kvinnor inte skulle bära slöja.

Om hanså gärna vill skydda sin lilla grupp kan han se till att de går i muslimska friskolor och på det sättet kontrollera lite mer fritt det som den lilla gruppen får se och höra.

Att integreras i ett samhälle är livsfarligt för människor som imamen, de förstår nämligen inte att integrera inte betyder att lämna sin värderingar åt sidan och anamma en helt ny livstil, det är att acceptera sådant som är rimligt men att ändå behålla sina värderingar.Egentligen är detta ett tecken på hur dåligt integrationen är i Sverige..det är dags för politikerna att vakna innan alla i Sverige börjar tro att alla nysvenskar ser Sverige på det sättet imamen gör.

13 petra:

skriven

manon - eftersomm du fortsätter dina envisa konstiga tjatande gentemotm mig nu även i andras bloggar - jag lägger av att blogga - det här är för mycket - det är inte kul längre...jag har fatta manomn - sluta nu bara!

14 Manon:

skriven

JAg flrstår inte - jag höll ju bara inte med dig? Vi har olika åsikter, trodde inte att det skulle vara fel? En debatt?

15 En liten tant svarar alla:

skriven

Ja, här var vi rörande överens. Lika inför lagen och att religion inte ska styra samhället.

Jag såg reprisen av Uppdrag granskning igår kväll -om islam i Sverige. Det var ett oroande program om den minoritet religiösa extremister bland muslimer som aktivt motverkar integration. Man kan se programmet på SVT:s webb. Nästa vecka kommer del två. Sydsvenskan har haft en artikelserie om samma saker. Mycket läsvärt. Det är allvarligt att vi ger så mycket samhälleligt stöd, ekonomiska bidrag t.ex., till dessa grupper som utövar hård press på den majoritet muslimer som vill leva i det svenska samhället. Det händer att andra grupper som arbetar FÖR integration inte får ekonomiskt stöd från samhället. Det fanns exempel på det i Uppdrag granskning. Det måste vara fruktansvärt att ha lämnat sitt hemland pga religiöst förtryck, komma till ett främmande land och sträva för att bygga upp en ny tillvaro och sedan råka ut för samma relgiösa förtryck här. Vi måste stötta de grupper som arbetar för humanism, mänskliga rättigheter, integration, jämställdhet, demokrati och ta offentligt avstånd från de som inte delar dessa värderingar.

16 Krisse:

skriven

Det är oerhört viktigt att staten är sekulär och separerad från kyrkan eller andra samfund.Jag är också
motståndare till konfessionella friskolor. Som andra generationens invandrare vet jag att man behåller och bevarar sin egen kultur och religiösa tillhörighet i den utsträckning man själv månar om det. Den svenska s.k. toleransen är grogrund för främlingsfientlighet och rasism.

17 halv svensk:

skriven

hej! jag är heller inte hel svensk...
Men klart vi ska följa de SVENSKA lagarna i sverige. Att muslimer ska få egna lagar är ju helt absurt och jag blir förbannad vid tanken!
Aldrig i mitt liv skulle jag komma på tanken att komma till ett nytt land, säg Iran, och kräva egna lagar! Och det skulle dem heller ALDRIG gå med på. Vi är i sverige och då gäller det svenska! Jag tycker folk kan vara glada över att det ens får komma till detta underbara land. Och Passar inte lagarna så kan man lika gärna packa sina väskor och åka hem!!

Kommentera här: