Lyxiga skor

Såg dokumentären om högklackade skor ikväll. Själv skulle jag behöva både stödhjul och rullator för att hålla balansen på dessa svindlande höga klackar. Så det får vara - hur snyggt det än är.

Men det finns ett par som jag skulle kunna tänka mig att träna upp mig på. De ultimata skorna att ha när man ska förhandla eller meddela impopulära beslut.
demonia
1 frktjatlund:

skriven

Håller med du! Jag är totalt okvinnligt(?) oförmögen att balansera fram i dylika skapelser. Snörda kinesiskor, jättehemskt! Förkortade hälsenor? Njema problema.

2 Bloggblad:

skriven

Den där kanske man kan marknadsföra som vikariesko i skolan...?
(Tack för mail, har just svarat)

3 Nicolin på Fädernegården:

skriven

MEN! Hur gör skomakaren när han ska klacka de där dojorna?

4 Nicolin på Fädernegården:

skriven

Tack snälla tanten för att jag fick börja dagen med ett GAPSKRATT!

Du är underbar.

5 carulmare:

skriven

Vilka bakutsparkar jag skulle göra med sådana dojor...!

6 Rut:

skriven

Om nu vore så att man kom i dessa fantastiska skapelser tror jag nog de kunde vore bra vid speciella tillfällen,isynnerhet om man har fallenhet för klacksparkar.
Själv skulle nog inte ha någon nytta av dem i de tassemarker där jag förlägger mina vandringar.

7 Visionary soul:

skriven

*skrattar* Vikarieskor... Bloggblad, den var bra! :-) Man får i alla fall lämna de där skorna hemma om man ska ut och cykla, annars blir det nog självmål i form av punktering... :-)

8 Ensambarn:

skriven

Kanske något att ha när man ska gå i trånga affärer med mycket folk, en liten klackspark, och vips, så har du lite mer luft runt dig.

9 Excessa:

skriven

Såg också den dokumentären.. o dessa skor är absolut inget för mig.. förutom möjligtvis om jag får skjuts i en stol.. helst motordriven i så fall..

10 turmalin:

skriven

Ha ha!!

11 En liten tant:

skriven

frktjatlund: Just det, taxklack - möjligen. Foträt är ordet.

Bloggblad: Vilken lysande idé!Vikariesko!

Nicolin: Som igelkotten när den parar sig... försiktigt, mycket försiktigt

Carulmare: Visst känns de befriande på något vis?

Rut: På skogspromenader tror jag de är mer till besvär än nytta men i stadsdjungel kan klacksparkarna få bättre effekt helt visst!

Visionary soul: Själv skulle jag inte ens kunna trampa med dem, skulle få trampan mellan skon och klacken och stå på öronen.

Ensambarn: Det är absolut ett av användningsområdena. Mer utrymme på bussar och tåg tror jag också man får om man lägger upp ena foten på andra knät och vickar på foten...

Excessa: Att bli skjutsad vore ju ett alternativ till stödhjul och rullator. Tänker på Ginger Rogers och förundras över hur hon fixade dansen.

Turmalin: Om jag införskaffar dessa skor ska jag skicka dig ett foto från min första promenad.

12 petra:

skriven

ja herregud...ruggigt...

13 Nicolin på Fädernegården:

skriven

Jag gapskrattar fortfarande åt din dojor och när du skriver taxklack så minns jag mina övertalningsförsök med min far att få köpa högklackat till konfirmationen. Det var absolut NEJ. Han ville helst att det skulle vara randsydda med mellansula och rågummi ytterst. Rejäla don som höll. På sin höjd kunde han gå med på just "taxklack".

På storförhöret i byns kyrka stod flickorna på knä i första raden framför altaret. I raden bakom stod killarna och HÖLL i "taxklackarna" på flickornas nyinköpta dojor och inte kunde man protestera under den ceremonin. Gissa om det blev problem när de skulle resa sig. Men det var ju förstås avsikten.
Det skulle inte varit möjligt med din modell ovan. HA HA.

Prästen som var så "himla sträng", att de bara vågade. Men de vågade. De härliga killarna.

14 En liten tant:

skriven

Petra: Jag tror att effekten av medelålders dam iförd dessa blir en annan än om ung kvinna med fler nitar som tillbehör har dem på sig.

Nicolin: Oj, nu dök min egen konfirmationspräst upp i huvudet. Han slog oss med bibeln om vi inte kunde psalmverserna ordentligt.

15 Nicolin på Fädernegården:

skriven

Svartrock!

16 Nicolin på Fädernegården:

skriven

Förresten vilket misstag. Det var väl klart att ni inte kunde psalmverserna om han använde BIBELN. Han skulle ju han använt PSALMBOKEN i stället.

17 Nicolin på Fädernegården:

skriven

Åh vad jag ångrar att jag skrev svartrock. Det var inte meningen som ett skällsord för jag har all respekt för alla yrken. Det kom bara spontant för att han tog sig friheten att slå er med bibeln. Nu fick maken rätt IGEN! Du har alldeles för bråttom säger han och ibland har jag det. Av gammla vana som du kanske ser på min blogg i kväll.

Kommentera här: