Plötsligt händer det - igen!

Trots mina erfarenheter av problem i automatiserade biltvättsanläggningar strävar jag vidare med att snabbt och enkelt hålla bilen ren. Häromdagen var det dags att återigen besöka biltvätten.

Jag köpte min tvättbiljett och placerade blen i den korta kön, bara två bilar före. Första bilen körde in och den andra ställde sig i position. Efter c:a 10 minuter klev föraren från den köande bilen ur och kikade på apparaten där man knappar in sin tvättkod. Han knappade och knappade. Kikade närsynt på displayen. Knappade och knappade. Tog tag i apparaten och skakade den. Knappade och knappade. Suckade. Började långsamt gå mot macken och passerade då min bil. Jag frågade vad det var för fel.
 
-Den tar inte koden fast jag knappat flera gånger.

Då avbröts samtalet av att en manlig bekant till knappmannen svängde förbi med sin bil, parkerade, klev ur och ropade:

- Är det  nå't fel?
- Ja, svarade knappmannen och gick långsamt tillbaka, jag förstår inte,jag köpte biljetten igår (!) och den funkar inte.

Båda männen började sedan knappa och knappa och knappa.

En arg kvinna uppenbarade sig och slet lappen ur handen på knappmannen och tågade ilsket in till macken. Blev borta länge. Männen knappade och knappade.

Kvinnan återkom med ny lapp. Mannen knappade. Kompisen åkte. Dörrarna öppnades. Knappmannen körde in. Dörrarna stängdes. Tvättmaskineriet gick igång. Jag körde fram min bil och ställde mig i position.Löste korsord med ett öga på klockan.

Efter c:a 10 minuter lyste det rött på displayen: KLART. Vilket betyder att bilen inne i tvätten är färdigtvättad och redo för torkning i nästa avdelning av tvätthallen och att nästa bil således kan påbörja tvätten.Jag såg att knappmannen startat sin bil och alltså var på väg att köra fram.

Jag knappade in min tvättkod och startade bilen. Dörrarna öppnades.

Knappmannens bil stod kvar med motorn igång och både mannen och kvinnan stirrade rakt fram mot torkavdelningen vars dörrar i god ordning öppnats för att bilen skulle köras fram.

Men knappmannen körde inte fram.
Han backade lite grand.

Medan jag satt där och försökte fatta vad som hände gick dörrarna igen. 

Jag stod kvar utanför med min bil medan knappmannens bil tvättades en andra gång. På min biljett! 
Då  kände jag att mina yogaövningar gör nytta. Lite yogisk andning och jag var på nytt lugn och fin.

Sedan sist har jag mackens telefonnummer i mobilen. Efter att personalen på macken hämtat sig från skrattanfallet fick jag en ny kod. Den gången väntade jag tills jag såg att knappmannen körde ut ur hela anläggningen.
1 PGW:

skriven

Kära nån! Jag som är lite småmanisk när jag tvättar bilen (den här gången kommer jag fastna/bilen läcka/bilen gå sönder), nu kommer jag bli ännu mer nojig sedan jag läst dina äventyr!

Men lite lattjo var det ju :-)

2 Bloggblad:

skriven

Säg det inte till nån - men jag har aldrig tvättat en bil. Inte manuellt och inte maskinellt... fast jag haft körkort i snart ... ojoj, vääääldigt länge. Fast å andra sidan - min man har nyttjat dragkedjor i sina brallor ännu längre, men har aldrig sytt i nån själv...

3 Bloggblad:

skriven

Vilket alltså jag har... skulle det stå. Men det är väl ändå underförstått?

4 Ella:

skriven

Ha ha
Oj ursäkta... det kanske inte var så kul just då?

Men de där tvättarna är ju knäppa... Jag har fastnat i en en gång. Kände mig verkligen som en dum blondin när killen kommer ut och talar om att jag kört på kanten... utan att känna den!

5 Nicoline på Fädernegården:

skriven

En kollega till mig körde in i ett sånt borstvidunder. På något vis så lossnade borsten och axeln som den satt på hackade sig igenom bilens tak så att den såg ut som ett dragspel när den kom ut. Kollegan drog ner förarstolen i liggläge och så låg hon när personalen kom till undsättning. Det var före mobilernas tid. Kanske den lilla tanten ska hyra tvätthallen i stället och tvätta manuellt. Men risken är väl att bara halva taket blir tvättat som hos mig. Jag når nämligen inte upp. Jag är också en LITEN tant.

6 Lena:

skriven

*Fniss* UNDERBART!
Men inte för den som står i kön, jag vet! Men ändå... Hadde han keps?
Jodå, jag har åxå tvättat i automat, en gång hakade den upp sig, en axel gick av...borstarna hängde på trekvart.... numera sköter käre sambon biltvättandet!
/Lena

7 Lars Anders Johansson:

skriven

Det är klart att bilen blir extra ren om man tvättar den två ggr i följd!

8 Monica:

skriven

OFF TOPIC!!

Jag byter namn nu - från Mitt Aktuellt till:

rolfner.se

Ha kul !

9 Inga M:

skriven

Jag har varit tveksam till att ge mig in i automattvättande förut men nu förstår jag att jag absolut ska hålla mig därifrån. Jag får tvätta min "nya" bil för hand.

10 En liten tant svarar alla:

skriven

Nej men, inte ska ni väl ta detta till intäkt för att avstå från automattvättandets fröjder?!?!?
Man får ju inspiration i bloggtorketioder, om inte annat. Dessutom visar jag ju hela tiden hur man tar sig ur situationerna. Pedagogisk och folkbildande är min nit! :-)

11 vigg:

skriven

Jojo... skall det vara rent så skall det... jag skrattade redan första gången Tant gav sig på biltvätt... och nu ...jojo...

Jag väntar nu på Tants nästa äventyr i den maskinella världen...

Höres
Vigg

12 Björn:

skriven

De där yogaövningarna verkar effektiva! :-)

13 www.dentatuerademamman.com:

skriven

Det är ju lite typiskt manligt att stå där och knappa och knappa så länge och han hade säkert stått där hur länge som helst om inte kvinnan hjälpt honom. Han visste förmodligen inte hur man tvättar och visste inte att man ska köra ut heller. jag skulle ha frågat hur man gör, om jag inte visste.....

14 Eva:

skriven

Ja, kanske ett manligt drag, hellre göra bort sig än fråga om hjälp, i alla fall när det gäller bilen! Själv har jag aldrig tvättat bilen på en sådan tvätt. Jag kör med svamp och slang utanför stugan. Lugnast så.

15 Christina W:

skriven

Ojojoj nu blir jag orolig...är du fortfarande kvar i biltvätten...??

16 flasknosen:

skriven

Fnisar gott, även om det inte kan ha varit kul just då.

Att bruka bruksanvisningar samt hjälpförfrågan är inte den starkaste sidan hos de män jag känner.

Skulle ha velat se minen när de "blev tvättade" en gång till.

17 Excessa:

skriven

*skrattar gott*
Var själv till en tvättomat i eftermiddag.. 2 gubbar före mig som båda klev ur o knappade koden.. hmm.. förmodligen var de lite skraja att knappmaskin skulle hoppa på deras bilar o repa dem.. Själv körde jag lagom nära o knappade genom nerhissat fönster, alltför lat för att kliva ur bilen, o kom ihåg att hissa upp det innan tvätten började (dutti jag ;).. Hela tiden tänkte jag på tants upplevelser men inte hände nå sånt mig.. Får nog byta tvättomat nästa gång..

18 En liten tant svarar alla:

skriven

Kära ni! Det gläder mig att kunna roa er!

Till Christina vill jag lugnande säga att
jag inte suttit fast i någon biltvätt utan bara grubblat över sakernas tillstånd och ätit choklad.

19 atiR:

skriven

*Skrattar hjärtligt* (skadeglädje?) Jag älskar biltvättar!

Kommentera här: