Präst vill ta bort trosbekännelsen

eller åtminstone förändra den enligt ett debattinlägg i Kyrkans Tidning. Det är det gamla vanliga om patriarkala strukturer som gör att prästen stör sig på ord som Fadern ( och  med versal!!!!), allsmäktig och liknande. 


Varför håller präster på och kämpar för att ödelägga traditioner, allvaret, mystiken inom Svenska Kyrkan? Om de illtrivs så ofantligt med det rådande varför gör de inte som andra före dem - startar en egen frikyrka?

1 Bliggblad:

skriven

"I skaparens och livgiverskans namn" brukar våra yngsta präster avsluta med, men... de försvinner från församlingen. Det skar sig lite med att de kom i trasiga jeans eller shorts och flitigt använde uttrycket "skit i" under predikningar... och att de gjorde om hela gudstjänstordningen så gamla tanter inte kände igen sig. Och kritik vill ingen ga. Då flyttar man.

Det som stör mig är att de avslutar med: Om du vill, får du ta emot Guds välsignelse. Vadå vill? Vem kommer till kyrkan som inte vill ta emot den? Hur ofta tvngas man till Guds hus? Fast de lägger inte till "skit i det annars..." Än.

2 Bloggblad:

skriven

Nu har jag läst artikeln du skriver om. Jag håller faktiskt delvis med er båda. Det är så självklart patriarkalt i kyrkan - du vet väl att Lina Sandells "fadershjärta" var en censurering av hennes "modershjärta"?
Men... jag gillar ju riter och mystik också, och vill inte släta ut allt.

3 Inga Magnusson:

skriven

Oj va kul att du är på bloggbanan igen och dessutom med inte mindre än 100 inlägg på lika många dagar! Vi startade bloggande ungefär samtidigt och jag saknade dig när du slutade. Jag strävar på och skriver numera Facebook också som jag länkar till bloggen, två inlägg per dag brukar det bli. Funkar fortfarande som min dagbok. Facebook blir ju mer kontaktforum och blogg lite mer text och fler bilder för de "närmast sörjande". Jag har ju barnen och deras familjer långt bort; Stockholm, Umeå och Seattle. Jag har letat efter Frk Tjatlund men inte hittat. Hon verkar ha slutat.

4 Jordantem:

skriven

Hy there, Look what we have for you! an excitingsacrifice
To moderate click on the together downstairs
https://drive.google.com/file/d/11qgxO3Y2WNhYPjWUBMp7TABJqpz-VO_r/preview

Kommentera här: